burn.out Postat Noiembrie 20, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2017 (editat) din cate observ la domnul gsabac, o mica copletare pentru reglajul bias , iar celelalte doua dreptunghiuri nu stiu ce inseamna, dupa care urmeaza proiectarea cablajului inca astept sa nu ma grabesc Editat Noiembrie 20, 2017 de burn.out Link spre comentariu
gsabac Postat Noiembrie 20, 2017 Partajează Postat Noiembrie 20, 2017 Daca va referiti la schema din postarea #12, remarc ca in dreptunghiuri sunt piese fara valori si pe schema mai sunt componente fara valori. Detalii de performante si de constructie gasiti in link: http://www.klausmobile.narod.ru/projects/pr_01_mamont_e.htm @gsabac Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Noiembrie 20, 2017 Partajează Postat Noiembrie 20, 2017 (editat) Credits and References Atma-Sphere Official Site www.atma-sphere.com Allen Wright: Superlinear Followers www.vacuumstate.com Morgan Lundberg (Sweden) Editat Noiembrie 20, 2017 de victordascalescu54 Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Noiembrie 21, 2017 Partajează Postat Noiembrie 21, 2017 Credits and References Atma-Sphere Official Site www.atma-sphere.com Allen Wright: Superlinear Followers www.vacuumstate.com Morgan Lundberg (Sweden) sunt bune si matrioska de ceva..... Link spre comentariu
TON Postat Noiembrie 22, 2017 Partajează Postat Noiembrie 22, 2017 Mai ales acum la - grade afara! Link spre comentariu
gsabac Postat Noiembrie 22, 2017 Partajează Postat Noiembrie 22, 2017 (editat) Am pus ambele scheme, pentru verificarea identitatii lor, doar pentru userii interesati. Schema originala cu EL519 Schema pentru simulare in LTspice Pe schema din simulare sunt trecute valorile de tensiuni si curenti rezultate din simulare si daca se verifica ca sunt identice, atunci arat mai departe performantele din simulare, comparativ cu cele din schema originala. Trimerii au fost inlocuiti cu cite doua rezistente fixe, cu valoarea totala de 100K ca in schema initiala. PS. Modelul pentru PL519 este cel oferit de domnul @LMOlimpiu. @gsabac Editat Noiembrie 22, 2017 de gsabac Link spre comentariu
bogdan_bogdan889 Postat Noiembrie 22, 2017 Partajează Postat Noiembrie 22, 2017 (editat) Am realizat si eu o schema cu tuburi din această gama. Mai exact 6p36s . Editat Noiembrie 22, 2017 de bogdan_bogdan889 Link spre comentariu
burn.out Postat Noiembrie 22, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2017 aici discutam despre amplificator fara transformator de iesire, nu te supara Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 22, 2017 Partajează Postat Noiembrie 22, 2017 (editat) Acest amplificator va fi de folos la iarna insa nu cred ca va suna mai bine decit un amp SS in clasa A Editat Noiembrie 22, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
romicap Postat Noiembrie 22, 2017 Partajează Postat Noiembrie 22, 2017 OTL , alegere gresita din start ...Fuga de OT costa mai mult decat costa un amarat de trafo... Link spre comentariu
burn.out Postat Noiembrie 22, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2017 daca esti amabil imi faci cadou doua trafurii ? sa nu mai spun ca mi-ai taiat tot elanul .... Link spre comentariu
romicap Postat Noiembrie 23, 2017 Partajează Postat Noiembrie 23, 2017 (editat) 99% dintre amplificatoarele faimoase cu tuburi scoase pe piata lumii au fost si sunt amplificatoare cu transformator de iesire ,nicidecum OTL. Daca OTL ar fi fost o alternativa viabila , raportul ar fi fost invers . OTL merita tratat doar ca principiu ,aici pe Elforum ( si nu numai...) . PS Este doar o parere personala si trebuie luata in seama ca atare... Editat Noiembrie 23, 2017 de romicap Link spre comentariu
burn.out Postat Noiembrie 23, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2017 (editat) din cate observ la acest topic deschis, un numar de persoane interesate care citesc, simuleaza si ajuta cu sfaturi, doar prin simplul motiv ca nu are acel transformator de iesire , plus ca lampa este ieftina mult mai fiabila ca rezistenta in timp , dezavantaj fiind faptul ca degaja caldura , aspect pozitiv te incalzesti in noptile friguroase ascultand muzica si savurand un pahar de vin ;) Editat Noiembrie 23, 2017 de burn.out Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Noiembrie 23, 2017 Partajează Postat Noiembrie 23, 2017 99% dintre amplificatoarele faimoase cu tuburi scoase pe piata lumii au fost si sunt amplificatoare cu transformator de iesire ,nicidecum OTL. Daca OTL ar fi fost o alternativa viabila , raportul ar fi fost invers . OTL merita tratat doar ca principiu ,aici pe Elforum ( si nu numai...) . PS Este doar o parere personala si trebuie luata in seama ca atare... Va rog rectificati statistica....94,6% Link spre comentariu
simson Postat Noiembrie 23, 2017 Partajează Postat Noiembrie 23, 2017 Va prezint o configuratie OTL conceptie Sonab doar ca nu utilizeaza PL-uri...sper sa nu fie problema de off topic.Schema este simplificata, lipseste reteaua polarizare grila ecran. Interesant este faptul ca functionarea amplificatorului presupune existenta sarcinii cuplate. Etajul final in configuratie White. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum