Vizitator west585 Postat Noiembrie 18, 2017 Partajează Postat Noiembrie 18, 2017 As vrea sa imbunatatesc putin pc meu destul de vechi prin inlocuirea HDD cu un SSD de 2,5'' sata3 in speranta ca se va misca mai repede. Se poate ? Placa de baza este ASUS P5B Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 18, 2017 Partajează Postat Noiembrie 18, 2017 Pe o configurație veche degeaba pui SSD, transferul e limitat de placa de bază. Probabil PC-ul va lucra la maximul posibil de viteză de transfer, dar s-ar putea să nu fie un progres vizibil... eu aș lua un SSD cu împrumut și aș testa înainte. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Noiembrie 19, 2017 Partajează Postat Noiembrie 19, 2017 Ori ce placa de baza care are port sata poate suporta SSD . Cum a spus colegu Vali ,nu este sigur ca va merge mai ok vizibil . Succes . Link spre comentariu
modoran Postat Noiembrie 19, 2017 Partajează Postat Noiembrie 19, 2017 Se cunoaste imediat diferenta, chiar si pe sata 1, nu 3. Latenta e tot ce conteaza, nu viteza de transfer ( ca-s fisiere mici si multe ) In cazul de fata e vorba de socket 775 cu SATA2, se va misca excelent. Nu ar trebui sa existe PC fara SSD in ziua de azi, odata ce ai folosit nu ai mai vrea sa te intorci la altceva. 1 Link spre comentariu
Vizitator west585 Postat Noiembrie 19, 2017 Partajează Postat Noiembrie 19, 2017 De imprumutat nu am de unde iar lapptopul care are SSD este in garantie. Mai cateva nedumeriri, in device manager imi arata ATA iar pe HDD scrie SATA (vezi foto) apoi HDD nu este alimentat din placa de baza ci din niste cabluri ce ies din sursa. Link spre comentariu
Vizitator west585 Postat Noiembrie 19, 2017 Partajează Postat Noiembrie 19, 2017 Pe o configurație veche degeaba pui SSD, transferul e limitat de placa de bază. Probabil PC-ul va lucra la maximul posibil de viteză de transfer, dar s-ar putea să nu fie un progres vizibil... eu aș lua un SSD cu împrumut și aș testa înainte. Laptopul pe care-l foloseste sotia, i3-5005u se deschide in cateva secunde. Batranul mau se deschide dupa o vesnicie cu procesor la jumatatea performantei lui i3 (Intel Core2 Duo E6320 @ 1.86GHz) Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Noiembrie 19, 2017 Partajează Postat Noiembrie 19, 2017 (editat) poi pe acela daca pui un SSD vei ramane uimit de cum va merge . Succes Editat Noiembrie 19, 2017 de pop_ady44 Link spre comentariu
Vizitator west585 Postat Noiembrie 19, 2017 Partajează Postat Noiembrie 19, 2017 poi pe acela daca pui un SSD vei ramane uimit de cum va merge . Succes La asta m-am gandit si eu dar nu stiu practic cum se fac conexiunile deoarece si HDD este conectat la niste cabluri si nu direct la placa de baza in plus as lasa HDD sa-l folosesc pentru stocare iar SSD un fel de clona pe are se instalez SO si celelalte programe din partitia C Link spre comentariu
Vizitator west585 Postat Noiembrie 19, 2017 Partajează Postat Noiembrie 19, 2017 poi pe acela daca pui un SSD vei ramane uimit de cum va merge . Succes Link spre comentariu
dorofteius Postat Noiembrie 19, 2017 Partajează Postat Noiembrie 19, 2017 Citeste cineva ? Ssd ata ? Sau pata , sau ide cum vreti sa ii spuneti . Realitatea citata . It depends on how you're using the computer, the speed of the PATA (IDE) connector, and the SSD.People concentrate on the max sequential read/write speeds, but those actually don't make much difference. A modern SATA HDD can hit nearly 150 MB/s sequential speeds, while a SATA3 SSD can hit nearly 600 MB/s. So the SSD is only about 4x faster.Where SSDs get most of their speed is from the 4k reads of small files. A 7200 RPM drive can usually manage just over 1 MB/s 4k speeds. SSDs can usually hit 30-70 MB/s at 4k speeds. So they are about 50x faster. Your 4200 RPM drive probably can't even hit 0.5 MB/s 4k speeds, so a SSD with 50 MB/s 4k speeds would be 100x faster. Even if it were limited to UDMA4 (66 MB/s).So if the computer spends most of its time reading large files, you probably won't see any speedup. If it spends most of its time reading small files, you'll probably see a very large speedup. 1 Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 22, 2017 Partajează Postat Noiembrie 22, 2017 Placa de baza Asus P5B are patru conectori SATA 2.0, deci puteti conecta un SSD pe SATA, dar va merge o idee mai lent decat ar putea, placa de baza neavand ultimul standard SATA(3.0). Ca fapt divers, exista si SSD pe PATA (IDE), dar nu vad de ce v-ati incurca cu asa ceva, din moment ce placa de baza are SATA. Ideal ar fi un SSD pe PCI-e, dar placa Dvs. de baza neavand placa video incorporata, desigur ca folositi slotul PCI-e X16 pt. placa video, deci nu aveti unde pune SSD-ul. In circa 1-2 ani nu veti mai putea folosi acea placa de baza, deci trebuie sa va ganditi la un upgrade(placa de baza+CPU+memorie).Oricum, SSD il veti putea utiliza pe viitorul sistem. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Noiembrie 22, 2017 Partajează Postat Noiembrie 22, 2017 (editat) In circa 1-2 ani nu veti mai putea folosi acea placa de baza, deci trebuie sa va ganditi la un upgrade(placa de baza+CPU+memorie).Oricum, SSD il veti putea utiliza pe viitorul sistem. Se poate face un upgrade si de procesor pe socket 771 xeon. Este o practica pentru cei cu placi de baza 775 sa le transforme in 771. Eu mi-am pus INTEL XEON X5460 si sunt foarte multumit. https://www.youtube.com/watch?v=alvIy3ekbHc https://www.elforum.info/topic/97196-lga771-la-lga775/?hl=xeon&do=findComment&comment=1079520 Editat Noiembrie 22, 2017 de Mircea Crisan Link spre comentariu
ndor Postat Noiembrie 22, 2017 Partajează Postat Noiembrie 22, 2017 In circa 1-2 ani nu veti mai putea folosi acea placa de baza, deci trebuie sa va ganditi la un upgrade(placa de baza+CPU+memorie).Oricum, SSD il veti putea utiliza pe viitorul sistem. De sa nu mai poata fi folosita ? Devine ilegala peste 2 ani ? Crapa ? Care ar fi motivul .? Personal am calculatoare care merg de 12 .ani. Nu au nici o problema . Pe de alta parte , nu toata lumea se raporteaza la ultimile jocuri cand vorbim de IT . Poate unii le folosesc si pentru scopul pentru care au fost create . Link spre comentariu
modoran Postat Noiembrie 23, 2017 Partajează Postat Noiembrie 23, 2017 Placa de baza Asus P5B are patru conectori SATA 2.0, deci puteti conecta un SSD pe SATA, dar va merge o idee mai lent decat ar putea, placa de baza neavand ultimul standard SATA(3.0). Ca fapt divers, exista si SSD pe PATA (IDE), dar nu vad de ce v-ati incurca cu asa ceva, din moment ce placa de baza are SATA. Ideal ar fi un SSD pe PCI-e, dar placa Dvs. de baza neavand placa video incorporata, desigur ca folositi slotul PCI-e X16 pt. placa video, deci nu aveti unde pune SSD-ul. In circa 1-2 ani nu veti mai putea folosi acea placa de baza, deci trebuie sa va ganditi la un upgrade(placa de baza+CPU+memorie).Oricum, SSD il veti putea utiliza pe viitorul sistem. La ce sa monteze SSD din ala scump pe PCI-E ca oricum nu poate sa booteze de pe el ? Un SSD se foloseste pentru a rula windowsul de pe el, ori chipsetul ala nu suporta modul NVME Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 23, 2017 Partajează Postat Noiembrie 23, 2017 (editat) Asta si este motivul pentru care spuneam ca in 1-2 ani nu mai poate fi folosita...nu are USB 3.0, CPU este foarte depasit, SATA 3.0 lipsa, daca instalezi Win10, sau un Linux cu kernel nou, pe o placa LGA775 functioneaza "in reluare", un Celeron Kaby Lake pe 1151 cu DDR4 "matura pe jos" cu un Quad Q9550 pe lGA775+DDR2. SSD-ul acela pe PCI-e in schimb e fenomenal pe o placa noua, poate obtine viteze de citire de 2000MB/s, cat avea o memorie DDR2 acum 10 ani. SSD-urile pe PATA au fost concepute pt. unele echipamente industriale, nu are rost sa se puna asa ceva pe un PC. Personal am calculatoare care merg de 12 .ani. Nu au nici o problema . Sigur nu au nici o problema...lasand jocurile la o parte(alea-s pentru puştani...) nici filme cu codecul H265 nu vor rula in veci, nici Youtube la 720p nu vor neam...nu merită ţinut nici un procesor mai mult de 3-5 ani.Oricât de puţin pretenţioşi am fi, cu un CPU single-core cu memorie DDR1 sau maxim DDR2 nu prea mai faci nimic in 2017, poate doar Word si Excel-asta daca hârbul permite instalarea unui OS actual... Editat Noiembrie 23, 2017 de Spitfire Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum