RJK Postat Decembrie 2, 2017 Partajează Postat Decembrie 2, 2017 Este mai ieftin, mic, eficient un alimentator in comutatie de 5V-9V / 1A Se desface carcasa si se modifica tensiunea, de obicei din TL431. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 2, 2017 Partajează Postat Decembrie 2, 2017 Este mai ieftin, mic, eficient un alimentator in comutatie de 5V-9V / 1A Se desface carcasa si se modifica tensiunea, de obicei din TL431. Da dar poate genera bruiaje în interiorul osciloscopului, trebuie verificat și ales cu grija. Link spre comentariu
Mitica M. Postat Decembrie 2, 2017 Partajează Postat Decembrie 2, 2017 Este mai ieftin, mic, eficient un alimentator in comutatie de 5V-9V / 1A Se desface carcasa si se modifica tensiunea, de obicei din TL431. Asa ieftine au ajuns alimentatoarele alea care sunt garantate la -1500v sau -2000v (cat o avea catodul tubului) mod comun? Vino cu un exemplu ca altfel pare un post scris la misto. @sesebe ai dreptate, poti adauga si ceva zgomot in aparat daca nu este ecranat calumea (pocnitorile de incarcat telefonul in cutie de plastic numai ecranate nu sunt sau stiu si eu la alimentator mic si eficient s-o fi gandit userul RJK). Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 2, 2017 Partajează Postat Decembrie 2, 2017 Am uitat ceva foarte important: la TOATE alimentatoarele SMPS standard exista un condesator "Y" de 1nF-4.7nF între masa primar și secundar, condesator ce s-ar putea sa încurce în osciloscop daca pe catod exista și semnal. Link spre comentariu
RJK Postat Decembrie 2, 2017 Partajează Postat Decembrie 2, 2017 Un alimentator in comutatie intre 5-12v/1a in talcioc costa 5-10 lei. Nu influenteaza cu nimic, nu bruiaza cu nimic, nu este legat la masa osciloscopului, doar alimenteaza filamentul cu 6,3V. Evident trebuie pozitionat in apropierea transformatorului osciloscopului si eventual ecranat, dar nu cred ca este cazul. Ce-l costa sa incerce ? Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 2, 2017 Partajează Postat Decembrie 2, 2017 (editat) Și eu folosesc foarte mult alimentatoare de alea dar nu știu dacă aici se poate folosi. Catodul are numai DC pe el sau are și ceva pulsuri de stingere de exemplu? Editat Decembrie 2, 2017 de sesebe Link spre comentariu
csu Postat Decembrie 2, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2017 (editat) E mai sănătos cu acel transformator, e funcțional. Singurul inconvenient este că nu încape în carcasă (și transformatorul e micuț 3,25 cm^2). Și nici sursa în comutație nu ar încape, și ar mai trebuii să modific să ajungă la tensiunea dorită. LE: tubul catodic este destul de scump, dat mai ales mult mai rar, ca să fac experimente pe el. Editat Decembrie 2, 2017 de csu Link spre comentariu
RJK Postat Decembrie 2, 2017 Partajează Postat Decembrie 2, 2017 Singurul inconvenient este că nu încape în carcasă (și transformatorul e micuț 3,25 cm^2). Și nici sursa în comutație nu ar încape, și ar mai trebuii să modific să ajungă la tensiunea dorită. Pozitioneaza-l in afara carcasei, in spate. Link spre comentariu
csu Postat Decembrie 2, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2017 Are un buzunar din plastic în spate, (pentru cabluri), și acolo trebuie să intre. Link spre comentariu
csu Postat Decembrie 3, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2017 A ajuns la locul lui, până la urmă am reușit să montez transformatorul suplimentar în carcasă, (Nu distorsionează unda) Unda se afișează bine, sper să țină o vreme... 2 Link spre comentariu
RJK Postat Decembrie 3, 2017 Partajează Postat Decembrie 3, 2017 (editat) BRAVO ! mult succes in restaurari ! Editat Decembrie 3, 2017 de RJK Link spre comentariu
csu Postat Decembrie 3, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2017 Mulțumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum