Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator casti

hpavictor

Postări Recomandate

Ce-i cu raspunsul asta in doi peri Victor? ''know how'' ? really? este un forum tehnic si nu trateaza subiecte filozofice.. a nu stiu cata oara vad un raspuns in doi peri de la tine , contributia ta la valoarea forumului observ ca tinde spre zero. arunci o schema acolo si cam atat.. e ca si cum ai pune o poza cu un tractor la sectiunea anunturi si nu scrii nimic despre ce vrei sa faci cu el.. cu parere de rau iti spun ca eu personal mi-am schimbat parerea despre tine.

Link spre comentariu

Nu vorbesc despre un THD de 0,0001% la 1 khz pt ca asa vreau eu.

Este rezultatul unei simulari, si este foarte apropiat de valoarea data de fisa tehnica, 0.00008% la 1khz.

Daca castile de cea mai buna calitate nu pot tine pasul... asta este.

Pot sa modific schema, ca sa dea si 0,02%, daca insistati... :rade:

Link spre comentariu

Nu mai insist.

Rezulatele le-am obtinut cu semnal de intrare de 1Vvv, amplificare in tensiune Av=5x si alimentare la +/- 12 Vcc.

Daca ti se pare incredibil, pune mana si simuleaza... ziceai ca te pricepi.

Link spre comentariu

Iar o dam în simulări?

Tot trebuie sa apară topicuri despre simulări dar topicuri despre teste și sedinte de audiții pe cind?

Žncă nu-i clar ca într-o simulare rezultatele sint asa și asa?

Rezultatele unei simulări sint în funcție de modelele utilizate iar la integrate se folosesc modele echivalente funcțional și nu schemele exacte implementate în integrat.

Link spre comentariu

Da, decat sa facem "din prima" amplificatoare de rahant cu 1% THD, mai bine simulam si optimizam intai.

Iar daca rezultatele sunt apropiate de cele date de fisa tehnica, tindem sa credem ca modelele si simularile sunt OK.

Fa si tu o simulare... sa te calmezi.

Link spre comentariu

Dacă-s numai simulate și nu masurate chestiile astea nu valorează nimic pt mine.

Hai să-ți vind și eu un pont: modele de integrate luate direct de pe site de la producator se comportau în anumite situații exact pe dos în simulare fata de fata de comportamentul de pe placa de test.

Simulatorul este foarte bun pt a testa diferite idei de scheme, diferite topologia, scheme cu tranzistoare și chiar și integrate Generice.

La vizualizat detalii asa de fine cum ar fi structura armonicilor la diferiți operaționali eu sint sigur ca nu se poate pune nici o baza.

Link spre comentariu

Foloseste doar modele matematice cinstite ( se cumpara de la producatorii de semiconductoare pe bani seriosi ) altfel muncesti degeaba ...

Editat de Victor
Link spre comentariu

Foloseste doar modele matematice cinstite ( se cumpara de la producatorii de semiconductoare pe bani seriosi ) altfel muncesti degeaba ...

Erau simulari pe care le faceam pt servici pe SW cu bani grei dati pe licente, deci comentariul dau nu-si prea are rostul aici.

Si ca sa continui ideea din postul anterior, era vorba de o functionalitate culmea logica de control On-Off care functiona chiar pe dos, deci simplu de implementat si de verificat.

Link spre comentariu

Ce importanta are la ce distorsiuni ascult eu intre prieteni?

Nu am dusmani inchipuiti.

La lampi chiar sunt total pe dinafara... dar am observat ca baietii de la sectiunea aceea chiar au incredere in simulari, desi acolo sunt chiar mai dificile.

Nu sunt catolic... sunt ateu, sa fie clar.

Editat de lukeme
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări