lukeme Postat Noiembrie 21, 2017 Partajează Postat Noiembrie 21, 2017 OK, fa cu tuburi.... Link spre comentariu
lukeme Postat Noiembrie 21, 2017 Partajează Postat Noiembrie 21, 2017 Din fisa tehnica: "The distortion produced by OPA134 series of operational amplifiers is below the measurement limit of all known commercially-available equipment. However, a special test circuit can extend the measurement capabilities." Astia sigur glumesc, nu? Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 21, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2017 @lukeme , lasa-l in lumea lui , e SF la maxim ... Link spre comentariu
lukeme Postat Noiembrie 21, 2017 Partajează Postat Noiembrie 21, 2017 Si... rezultatele ? Link spre comentariu
lukeme Postat Noiembrie 21, 2017 Partajează Postat Noiembrie 21, 2017 Ok, am inteles, OPA-urile sunt de rahat... ai dreptate. Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 21, 2017 Partajează Postat Noiembrie 21, 2017 (editat) De chibrituri sau de pantofi? E o oarecare diferenta.......... PS: ce-mi mai plac miturile astea audiofile cum ca nu stiu care operational e du-sa pe pustii la performante audio...., sau ca doua amplificatoare masurind exact identic (scheme diferite se intelege) suna complet diferit.... daca masoara identic si suna diferit inseamna ca nu ai masurat ceea ce trebuie.... Editat Noiembrie 21, 2017 de sesebe 1 Link spre comentariu
lukeme Postat Noiembrie 21, 2017 Partajează Postat Noiembrie 21, 2017 Da, exact asa: "Ultra Low Distortion: 0.00008%". Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 21, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2017 TPA-ul cu pricina are reactie combinata , in tensiune dar si in curent , are un sunt in serie cu sarcina si compenseaza intr-o anumita masura variatiile de impedanta ale castilor , asemanator cu functia unui transformator de iesire la etajele de iesire cu lampi . Totusi , desi suna ( foarte ) muzical , nu suna corect . Totul depinde de potriveala intre gradul de reactie interna in curent si tipul castilor ... Link spre comentariu
lukeme Postat Noiembrie 21, 2017 Partajează Postat Noiembrie 21, 2017 (editat) Daca asa se masoara... la 1KHz, asta este... Nu am spus ca nu ar avea distorsiuni mai mari la 20kHz sau pe sarcina reala... toate amplificatoarele se comporta asa Credeaai ca numai tu stii asta? Oricum, din datasheet se poate vedea ca, chiar si la 20khz , THD-ul este de doar 0.001%. Foarte departe de 1% la 40mW. Editat Noiembrie 21, 2017 de lukeme Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 21, 2017 Partajează Postat Noiembrie 21, 2017 (editat) TPA-ul cu pricina are reactie combinata , in tensiune dar si in curent , are un sunt in serie cu sarcina si compenseaza intr-o anumita masura variatiile de impedanta ale castilor , asemanator cu functia unui transformator de iesire la etajele de iesire cu lampi . Totusi , desi suna ( foarte ) muzical , nu suna corect . Totul depinde de potriveala intre gradul de reactie interna in curent si tipul castilor ... Aici m-ai dat pe spate! Da-mi si mie un link sa citesc despre TPA-ul asta (pe care apropo il utilizez si eu in DAC) ca eu stiam cu totul altceva despre el. PS: sper ca vorbesti de schema aia de amplificator de casti combinata intre TPA si inca un OP in fata. Editat Noiembrie 21, 2017 de sesebe Link spre comentariu
wally_gatter Postat Noiembrie 21, 2017 Partajează Postat Noiembrie 21, 2017 vorbiti de distorsiune ale amplificatorului de 3 zecimale sub zero... dar despre neliniaritatile castilor? ca sa nu zic de distorsiunile difuzoarelor. sa nu uitam despre doua sunete pure de frecventa diferita si de ce efect apare. banuiesc ca o auditie la casti nu este pentru manuele sau alte zbieraturi .. @Victor , reactia negativa am observat ca vine intr-un ''divizor rezistiv'' care are o rezistenta de zero ohmi.. e vorba de R3(6) .. explicatia? Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 21, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2017 Ce vrei sa spui cu " explicația " ? La ce schema te referi ? Link spre comentariu
wally_gatter Postat Noiembrie 21, 2017 Partajează Postat Noiembrie 21, 2017 La cea adoptata de tine Victor Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 21, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2017 Exista mici secrete , sa le spunem know-how . Eu nu dau explicații niciodată , sper ca sunt suficient de politicos ... Nu sunt dator nimănui cu nimic , deci nu am de ce sa dau explicații . Link spre comentariu
franzm Postat Noiembrie 21, 2017 Partajează Postat Noiembrie 21, 2017 dar despre neliniaritatile castilor? HD800: 0,02% Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum