gauss Postat Noiembrie 27, 2017 Partajează Postat Noiembrie 27, 2017 Nu-i păcat de conținut ? Mai ales în vremuri ca cele menționate ... Link spre comentariu
Untold Postat Noiembrie 27, 2017 Partajează Postat Noiembrie 27, 2017 Pai ce treaba au electronii cu varza? Ei circula inspre radioul meu iar varza inspre gatul meu! Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 27, 2017 Partajează Postat Noiembrie 27, 2017 Aveti dreptate . Nu m - am gandit . Imi zbura gandul la chimie , la compusii cuprului si alte chestii ... prostii ! Spor la alimentare ... atat a receptorului , cat si a gatului ! 1 Link spre comentariu
feri.visky Postat Noiembrie 27, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2017 Este evident că experienţe de acest gen comportă risc şi fiecare îşi asumă ceea ce face cu mâna lui, adică DIY, ! Vezi, Franklin care a decedat în urma unor experineţe cu trâsnete. Exemplul prezentat mai sus de validae întră într-o altă categorie.... În cazul antenelor radio montate corect nu se pot produce dezastrele generate de un sistem de linii aeriene cu sisteme de protecţie dimensionate la limită sau defecte... Fiind vorba de tensiuni ridicate şi foarte ridicate trebuiesc respectate normele de protecţia muncii specifice tensiunilor mari!!! Link spre comentariu
Untold Postat Noiembrie 29, 2017 Partajează Postat Noiembrie 29, 2017 Eu stiam ca Benjamin Franklin a fost traznit, dar nu a murit. A stat in coma ceva timp, apoi si-a revenit, continuandu-si activitatea. Dupa ani, la moartea lui, i s-a facut autopsie si s-a constatat ca una din emisferele cerebrale era complet carbonizata, el traind dupa eveniment si desfasurandu-si activitatea normal, cu o singura emisfera cerebrala. Asta a cauzat mari dispute in lumea medicala, emitandu-se concluzia ca in timpul comei, emisfera sanatoasa a preluat toate functiile atribuite emisferei carbonizate de traznet, dupa finalizarea procesului, nenea Benajmin a inviat. Desigur, nu stim cat este realitate si cat este folclor... Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 29, 2017 Partajează Postat Noiembrie 29, 2017 Este evident că experienţe de acest gen comportă risc şi fiecare îşi asumă ceea ce face cu mâna lui, adică DIY, ! Vezi, Franklin care a decedat în urma unor experineţe cu trâsnete. Exemplul prezentat mai sus de validae întră într-o altă categorie.... În cazul antenelor radio montate corect nu se pot produce dezastrele generate de un sistem de linii aeriene cu sisteme de protecţie dimensionate la limită sau defecte... Fiind vorba de tensiuni ridicate şi foarte ridicate trebuiesc respectate normele de protecţia muncii specifice tensiunilor mari!!! N-am auzit ca B.F. sa fi decedat sau macar ranit vreodata de vreun traznet... https://ro.wikipedia.org/wiki/Benjamin_Franklin Link spre comentariu
feri.visky Postat Noiembrie 29, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2017 Spifire, ok! Dar, parcă a fost unul... trăznit, nu? Link spre comentariu
gica70 Postat Mai 21, 2018 Partajează Postat Mai 21, 2018 Doresc sa povestesc si eu despre experienta mea cand doream o legatura telefonica (eram copii!) intre 2 vecini dar cam la 100 de m departare unul de altul. Si pentru ca traseul pe stalpii de lemn de pe strada era ceva mai lung si pentru ca verisorul meu mai mic avea grija sa ne distruga instalatia (noaptea) am hotarat un alt traseu mai direct care presupunea sa mergem din gradina in gradina sa intindem firele (si-acum mi le-amintesc, erau cu email verde dintr-un stabilizator ferorezonant si aveau un miros f. placut!), lucru imposibil. Ideea, propusa de mine, era sa inalt un zmeu mare (eram mester recunoscut in zona!) iar la o comanda sa-l prabusesc in zona dorita. Eu aveam un salcam inalt in curte iar celallat un nuc, cel mai inalt din zona. Acum doream sa fac niste teste, sageata era mare pentru ca firul de cupru este greu si doream sa vad cam cat de mare trebuie sa fie suprafata zmeului; de asemenea trebuia sa astept si un vant cu viteza suficienta si in directia dorita.S-o scurtez, am inaltat zmeul cu un fir numai (urmand sa-l trimit si pe al doilea daca totul decurgea normal) avand grija ca, initial, sa trec cu firul peste racordurile electrice al caselor. Pe atunci nu erau cu conductoare izolate. Pentru asta a trebuit sa urc pe o magazie acoperita cu carton bituminat uscat de atata soare. Vantul batea binisor, directia era stabila si buna numai ca, la un moment dat, am simtit cum imi sfaraie bobina in mana, asa ca la un traf de IT la TV. Nu m-am dumirit bine cand am vazut o descarcare intre firul meu si nulul retelei de la racordul unui vecin. M-am speriat tare si am scapat bobina din mana..Dupa ani am repetat experienta dar imi luasem cizme de cauciuc in picioare. Ce vreau sa zic, electricitate exista si din frecarea aerului de fir, era o zi insorita fara pic de nori. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum