Vizitator Postat Noiembrie 17, 2017 Partajează Postat Noiembrie 17, 2017 (editat) Avand in vedere consecintele negative ce pot rezulta din inhalare directa a fumului rezultatin urma lipiri , la care sunt expusi tehnicieni electronisti ,dati-mi voie ca pentru sanatatea dumneavoastra sa va prezint o chestie banala si utila , inspirata dintr-un accesoriu de la o statie de lipit 3 in 1 . Este vorba despre un ventilator de computer pozitionat invers pe masa de lucru . Eu am facut astazi un asa-zis "extractor de fum" de care-s foarte incantat si e la indemana oricui ,un ventilator de computer pus invers si alimentat la 6 V , la o distanta oarecare de zona de lucru 40-50 cm . Daca se doreste a fi reglabil se poate alimenta cu 12V printr-un potentiometru liniar de 100 ohmi 4-5 Wati ( dupa consumul ventilatorului ).Beneficiul e ca fumul si substantele toxice nu mai vin direct in fata ci se imprastie in camera de lucru . Poate ca pentru tehnicieni cu experienta si dotare e ceva penibil ,poate ca unii folosesc de multa vreme acest truc , sau alti considera ca nu e grav , eu personal cred ca e bine , si mai cred ca bine ar fi ca banalitatea asta sa fie extinsa mai departe . Sanatate ! Editat Noiembrie 17, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
surubarila Postat Noiembrie 17, 2017 Partajează Postat Noiembrie 17, 2017 Beneficiul e ca fumul si substantele toxice nu mai vin direct in fata ci se imprastie in camera de lucru . Sanatate permanenta ! Metoda e buna dar hai sa gasim o solutie si mai eficienta : cumva sa trimitem afara fumul si noxele.Stiti cum e , degeaba tii scrumiera la juma' de metru.....nu e cel mai potrivit exemplu , doar zic. 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 18, 2017 Partajează Postat Noiembrie 18, 2017 (editat) Important e sa nu vina direct in fata ,gura , nas , sa-l dai afara dupa nu e greu . geamuri , usi deschise , hota , sau ....extractor de fum profesional . sau se poate improviza o tubulatura potrivita directionata afara , insa ar deveni ceva fix . Pozitiv pentru mine a fost ca nu am mai avut fata cleioasa si buzele amare de la flux si fludor , asta doar cele ce se pot simti , ca ce intra ....... Editat Noiembrie 18, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
surubarila Postat Noiembrie 18, 2017 Partajează Postat Noiembrie 18, 2017 , sa-l dai afara dupa nu e greu . geamuri , usi deschise sau se poate improviza o tubulatura potrivita directionata afara , insa ar deveni ceva fix . La o tubulatura ceva ma gandeam , vara e o placere sa deschizi geamurile , dar cand lemnul , gazele si electricitatea "urca" iti vine sa tai si coada pisicii ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 18, 2017 Partajează Postat Noiembrie 18, 2017 (editat) La tubulatura trebuie ventilatoare mari si bine calculate , sant deja solutii profesionale ce reusesc sa pompeze aerul in exterior . Editat Noiembrie 18, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
geomx Postat Martie 25, 2018 Partajează Postat Martie 25, 2018 raspund la o postare veche dar na, daca eu acum am citit-o pt. mine e noua e interesanta ideea si cred ca se poate adapta la acel ventilator un burlan de aluminiu de genul celor folosite la hota pt aragaz si eventual acel reglaj de turatie de care a pomenit autorul topicului ca pe timp de vara turatia mai mare iar iar iarna turatia mai mica din cauze economiei de caldura On 11/18/2017 at 2:31 AM, Koko said: La tubulatura trebuie ventilatoare mari si bine calculate , sant deja solutii profesionale ce reusesc sa pompeze aerul in exterior . aici te contrazic ... nu e nevoie de putere mai mare de aspiratie ... probabil ca din cauza tubulature se va mai pierde ceva din randament dar eu apreciez ca ceva de genul 5% ... hai sa rotunjim la 10% ... dar si asta e nesemnificativ tinand cont ca o mare parte din fum e scoasda in afara decat sa ti-l invarta prin camera si tot sa-l tragi in plamani Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 26, 2018 Partajează Postat Martie 26, 2018 Eu am Weller ,foarte eficient.Are filtru intern. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum