Vizitator Postat Noiembrie 16, 2017 Partajează Postat Noiembrie 16, 2017 as vrea sa decupez intr-o tabla de 1,5mm (toc usa metalica), aceasta figura: pentru dreptunghiul din mijloc, ma gandeam sa folosesc doua gauri de 12mm, dar cu o zona de intersectie. as dori sa-mi spuna cineva daca am vreo sansa sa dau doua gauri care au o zona intersectata ca in imagine....fara ca burghiul sa fuga spre gaura data deja. gaurile trebuiesc date la Pozitie,nu se poate folosi masina de gaurit de banc.... Link spre comentariu
daniels Postat Noiembrie 16, 2017 Partajează Postat Noiembrie 16, 2017 Doua sau mai multe gauri de diametru mai mic, iar restul indepartet prin pilire. Oricum nu este bine ca gaurile sa fie tangente la contur. Link spre comentariu
lrai Postat Noiembrie 16, 2017 Partajează Postat Noiembrie 16, 2017 Eu as încerca direct cu biax cu disc abraziv. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 16, 2017 Partajează Postat Noiembrie 16, 2017 (editat) Nu prea iasa asa decit cu masina cu masa magnetica deci abandon. Gauri mai mici 4 in colturi si intri cu flex-ul cu o pinza bine uzata, adica mica. Alta metoda ar fi cu pendular si pinza pentru metale. "Vibrator" cu pinza de metale, draovenia aia ce vibreaza o lama, nu va ginditi la prostii! Gauri mici aproape tangente, rupt cu un cleste de taiat si la pila sau varianta de sus... Variante ar mai fi, scule sa fie.. Editat Noiembrie 16, 2017 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 16, 2017 Partajează Postat Noiembrie 16, 2017 faptul ca gaurile sunt tangente la contur , nu ma deranjeaza, deoarece decupajul poate fi usor mai mare. tot nu imi este in clar, ce se intampla cu a doua gaura data , fiind doua gauri cu intersectie... a incercat cineva ? Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 16, 2017 Partajează Postat Noiembrie 16, 2017 Muchia tăietoare a burghiului se va agata în coltul de metal format sau în formare și va forta burghiului duci de la taiere inegala, deci va devia gaura a doua. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 16, 2017 Partajează Postat Noiembrie 16, 2017 Daca ai loc sa bagi mana prin spate un punch hidraulic face treaba pe care o vrei. Daca nu exista niste cilindrii cu dinti (hole saw) sunt pt lemn, metal, beton. Se centreaza pe o gaura mai mica si nu ai probleme. Link spre comentariu
morocanosul Postat Noiembrie 17, 2017 Partajează Postat Noiembrie 17, 2017 Eu as da gaurile in asa fel ca intre ele sa ramana un mic surplus de material,deci nu tangente,asa cum sa spus..''fuge burghiul'',dar daca tabla e 1,5mm,surplusul se ia cu o pila adecvata...trebuie rabdare,daca nu ai scule potrivite..! Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 17, 2017 Partajează Postat Noiembrie 17, 2017 o sa incerc cu doua gauri de 8-10, apoi cu dremel. Link spre comentariu
manolo Postat Noiembrie 17, 2017 Partajează Postat Noiembrie 17, 2017 Prima gaura o dai cu un burghiu de 2,5-3mm ca sa fi sigur ca nu fuge burghiul mare ,tai cu dremelul cit poti ,dar sa pregatesti si niste pile bune ,cu rabdare va iesi bine. Link spre comentariu
alcon Postat Noiembrie 17, 2017 Partajează Postat Noiembrie 17, 2017 Eu as încerca direct cu biax cu disc abraziv. De unde se cumpara discuri abrazive pentru biax? Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 17, 2017 Partajează Postat Noiembrie 17, 2017 (editat) Incearca sa dai cu burghiu de 2-3, multe gauri apropiata dar nu tangente, dispuse pe conturul dreptunghoilui. Eu am reusit. Intre gauri tai cu spitul (sfic), apoi pilesti. Editat Noiembrie 17, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Noiembrie 17, 2017 Partajează Postat Noiembrie 17, 2017 o sa incerc cu doua gauri de 8-10, apoi cu dremel. ...daca lucrati "pe pozitie" cred ca trebuie folosit doar dremelul cu disc ...evitati problemele de centarare/fuga burghiu . In ceea ce priveste finisarea cu pile ...nu stiu daca pe pozitie permite ajustarea ulterioara. Daca nu permite cred ca finisarea se poate poliza cu dremelul ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 17, 2017 Partajează Postat Noiembrie 17, 2017 (editat) Am utilizat si asa ceva, sunt ieftine si se cam distrug la o utilizare intensa. Le-am pus in bormasina. Editat Noiembrie 17, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
alcon Postat Noiembrie 17, 2017 Partajează Postat Noiembrie 17, 2017 Am utilizat si asa ceva, sunt ieftine si se cam distrug la o utilizare intensa. Le-am pus in bormasina. Am incercat si eu, nu duci lucrarea la bun sfarsit, se distrug ultra rapid in tabla, cam in 5 minute... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum