Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

decupare tabla

Vizitator

Postări Recomandate

as vrea sa decupez intr-o tabla de 1,5mm (toc usa metalica), aceasta figura:

post-235374-0-81268800-1510866715_thumb.jpg

pentru dreptunghiul din mijloc, ma gandeam sa folosesc doua gauri de 12mm, dar cu o zona de intersectie.

as dori sa-mi spuna cineva daca am vreo sansa sa dau doua gauri care au o zona intersectata ca in imagine....fara ca burghiul sa fuga spre gaura data deja.

gaurile trebuiesc date la Pozitie,nu se poate folosi masina de gaurit de banc....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• manolo

2

• sesebe

2

• alcon

2

• Sandu 64

2

Nu prea iasa asa decit cu masina cu masa magnetica deci abandon.

Gauri mai mici 4 in colturi si intri cu flex-ul cu o pinza bine uzata, adica mica.

Alta metoda ar fi cu pendular si pinza pentru metale.

"Vibrator" cu pinza de metale, draovenia aia ce vibreaza o lama, nu va ginditi la prostii!

Gauri mici aproape tangente, rupt cu un cleste de taiat si la pila sau varianta de sus...

Variante ar mai fi, scule sa fie..

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

faptul ca gaurile sunt tangente la contur , nu ma deranjeaza, deoarece decupajul poate fi usor mai mare.

tot nu imi este in clar, ce se intampla cu a doua gaura data , fiind doua gauri cu intersectie...

a incercat cineva ?

Link spre comentariu

Daca ai loc sa bagi mana prin spate un punch hidraulic face treaba pe care o vrei.

Daca nu exista niste cilindrii cu dinti (hole saw) sunt pt lemn, metal, beton. Se centreaza pe o gaura mai mica si nu ai probleme.

Link spre comentariu

Eu as da gaurile in asa fel ca intre ele sa ramana un mic surplus de material,deci nu tangente,asa cum sa spus..''fuge burghiul'',dar daca tabla e 1,5mm,surplusul se ia cu o pila adecvata...trebuie rabdare,daca nu ai scule potrivite..! :speriat

Link spre comentariu

Prima gaura o dai cu un burghiu de 2,5-3mm ca sa fi sigur ca nu fuge burghiul mare ,tai cu dremelul cit poti ,dar sa pregatesti si niste pile bune ,cu rabdare va iesi bine.

Link spre comentariu

Incearca sa dai cu burghiu de 2-3, multe gauri apropiata dar nu tangente, dispuse pe conturul dreptunghoilui. Eu am reusit. Intre gauri tai cu spitul (sfic), apoi pilesti.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

o sa incerc cu doua gauri de 8-10, apoi cu dremel.

...daca lucrati "pe pozitie" cred ca trebuie folosit doar dremelul cu disc ...evitati problemele de centarare/fuga burghiu . In ceea ce priveste finisarea cu pile ...nu stiu daca pe pozitie permite ajustarea ulterioara. Daca nu permite cred ca finisarea se poate poliza cu dremelul ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări