Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Energie prea scumpa

Postări Recomandate

Si da si nu. Cate aparate de aer conditionat erau inainte? Cate sant acum? Cate masini de spalat? Si sa nu-mi spuneti ca astea nu consuma decat putin! Cate congelatoare, frigidere, prajitoare de paine? Cate boilere electrice? Da cuptoare electrice? De altele nu mai zic, calculatoare, tv-uri si altele.

Link spre comentariu

Dupa ce vezi un asemenea documentar,parca iti vine sa le tragi cateva peste bot celor care mai sustin ca asa trebuie sa fie capitalismul.Daca asa era la nemti sau americani,erau dusi pe copca de mult.Numai ca la ei notiunea de nationalism,patriotism, n-a fost demonetizata si ridiculizata ca la noi.Asta daca nu cumva documentarul ala o fi o dezinformare,si in realitate Portile de Fier arata ca scoase din cutie si ragaie de atatea investitii,dar elemente dusmanoase vor sa dezinformeze populatia.

Daca se vor cere voluntari pt plutoanele de executie pt cei care se fac vinovati de asemenea jaf,voi fi printre cei inscrisi pe lista.

Link spre comentariu

Moderatorii de ce nu respecta regulamentul ca sa-si indice locatia la profil?

Nu de alta, dar sa intelegem la ce se refera in unele postari.

S-a mai zis despre PIB-ul Romaniei fiind mult-mult peste ultimii ani ai Epocii de aur. Banuiesc ca nu cu energie de la dinamul bicicletei s-o fi produs.

Nu numai in Romania, kWh casnic e mai scump decat ala negociat de industrie. Evident ca este si o problema de fortat populatia sa consume mai putin ca sa aiba reteaua mai disponibila si stabila pentru industrie. Aia sunt rentabili pentru retea, si IMPORTANTI. Chiar daca populatia crede ca ea plateste salariile RENEL (sau cum i-o mai zice).

Link spre comentariu

S-a mai zis despre PIB-ul Romaniei fiind mult-mult peste ultimii ani ai Epocii de aur. Banuiesc ca nu cu energie de la dinamul bicicletei s-o fi produs.

Si ce legatura are asta cu paragina in care sunt lasate in bataie de joc aceste puncte strategice, care au contribuit din plin la realizarea PIB-ului de care aduci aminte?

Poti sa-ti inchipui printr-un simplu exercitiu de imaginatie ca in halul in care au ajuns,in scurta vreme vom ajunge si la dinamul de bicicleta ?Au ajuns sa ne conduca cei mai prosti oameni de pe lumea asta,daca au avut noroc sa dea peste gaina cu oua din aur si tembelii o taie s-o manance,in loc sa aibe grija de ea.

Sunt de acord cu indicarea locatiei,nu e scuzabila omisiunea,indiferent din partea cui vine,dar chiar nu te inteleg la ce te ajuta cand citesti postarea cuiva...la tine daca scria Siberia sau nimic la locatie,tot intelegeam ce ai scris in postarea ta,si tot nu eram de acord cu cele scrise...daca e un praf in ochi ceea ce plateste populatia,de ce nu renunta la acele sume? Plateste industria destul,deci incasarea de la populatie e o complicatie inutila,costa mai mult colectarea sumelor decat sumele respective,nu-i asa? Sau am inteles gresit ce-ai vrut sa spui,si de fapt mare parte din lefurile nesimtite de acolo vin....

Link spre comentariu

Iata raportul ANRE pentru cine are timp sa-l citeasca consumul caznic nu e mic caa 26% din total si se mentine acolo, productia de solara ca energie efectiv livrata nu putere instalata a ajuns pe undeva pe la 10% si mai e loc.

www.anre.ro/download.php?f=gq2Big%3D%3D&t=vdeyut7dlcecrLbbvbY%3D

Necazul e ca este birocratic totul nu poti injecta cu sistemul de acasa chiar si degeaba, dipecerii astia ia o carca de bani si dorm in post, nu vor sa gestioneze o resursa incontrolabiila.

Consumul este si el tot incontrolabil, nu stiu ce atata indarjire sa nu lase si plebea parte in sistem nu iese nimeni in strada pentru asta, poate de aceea.

Cat despre investitii au fost, dar au fost facute fara cap, vezi raportul, au crescut costurile nu le-au scazut cum ar fi normal,

[PDF]Raport anual ANRE 2015

Editat de cavit
Link spre comentariu

Au ajuns sa ne conduca cei mai prosti oameni de pe lumea asta,daca au avut noroc sa dea peste gaina cu oua din aur si tembelii o taie s-o manance,in loc sa aibe grija de ea.

Si cine este vinovat de acest lucru? Daca in tari cu apa mai calda se iese in strada pentru a manifesta cand doresc sa obtina ceva (se mai lasa cu capete sparte, dar spitalizarea este platita integral de sindicate!!!) la noi moda actuala este sa facem misto de cei care ies in strada. Nu avem noi nivelul si mai ales memoria sa reglam golanelile prin vot din 4 in 4 ani.

Ttrebuie schimbata conducerea de oricate ori este nevoie, 30 de ani la rand daca este nevoie la fiecare doua luni.Mentalitatea se formeaza in timp, dar trebuie si ajutata.Saracia da mereu mentalitatile inapoi.intr-o tara cu coruptie endemica doar schimbarile violente sunt permise.

zicea un moldovean pe aici.

Si in tarile capitaliste, revendicarile se obtin prin presiune (greve, manifestatii in strada) doar ca noi ne-am invatat sa dam sfaturi la altii si sa stam la caldurica. Dar se pare ca noi nu avem presiune in instalatie. La noi nu mai exista solidaritate si de aceea suntem usor de pus in cur.

Legat de energie, ma bucur ca din ce in ce mai multi romani achizitioneaza panouri solare pentru incalzit apa (si asta chiar merge cateva luni pe an) si panouri fotovoltaice pentru energie electrica. Nu-i usor sa iti planifici treburile in functie de soare dar multi se adapteaza.

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Insa cand nu-i soare dai de belea.

Momentan au putini panouri, sunt o minoritale si nu are cine iesi in strada sa-i lase si pe ie sa injecteze macar degeaba.

Nu cred ca este nimeni fraier sa injecteze degeaba. Din ce stiam era stabilita o limita minima pentru a te putea numi producator insa era foarte mare pentru o singura persoana. Poate daca intr-o zona se uneau mai multi cu panouri solare s-ar fi depasit aceasta limita. Oricum eu sunt ferm pentru micsorarea acestei limite minime. Este pacat sa stea panourile aiurea in soare sa se uzeze degeaba si energia sa nu poata fi injectata in sistem. Se stie ca buba cea mai mare (costul foarte ridicat) este stocarea energiei si multi ar investi in panouri fotovoltaice daca nu ar avea nevoie si de stocarea energiei produse (sa poata injecta ziua in sistem si seara sau noaptea sa consume din sistem urmand ca la sfarsit de luna sa se faca diferenta).

Mai sus vorbeam de solidaritate. Cei care au panouri cred ca trebuie sa formeze o asociatie pentru a avea mai multe sanse sa puna presiune pe golanii din fruntea tarii.

Link spre comentariu

Deocamdata sunt putini si au optat pentru offgid, nu cred ca ar trebui impusa vreo limita in jos, deoarece in realitate puterea injectata este oricat incepand cu zero, deoarece soarele nu este constant si nici consumul nu este, doar o limita in sus, puterea autorizata a bransamentului.

Sunt multi care ar injecta si gratis, deorece daca instaleaza un invertor ongrid ies mai ieftin chiar daca nu ia nimic pe energia injectata, dar cum ii taxeaza pentru injectie lumea nu mai pune ongrid.

Am la un prieten un sistem ongrid cu limitare si a ajuns de la o factura de caa 200lei pe luna la 50 lei pe luna in septembrie cu doar 6 panouri de 250w montate fix, nu pe tracker.

Am construit pentru el un diverter cu PWM cu multiplicator analogic, face aceeasi trreaba cu unul digital bun, dar il pot construi singur.

Incerc sa rafinez acel diverter sa poata compensa si reactiva, chiar si cea pe armonice sau reactiva deformanta cum se mai numeste, incerc cofiguratia cu convertizor boost pe carbura de siliciu asemanator cu circuitul PFC din sursele in comutatie moderne.

Editat de cavit
Link spre comentariu

Ceva concluzii:

1. Salariile alea dorite vestice is platite, in proportie, de mai putin de 30% din populatie. Totusi, noi vrem salarii vestice noua, nu lor.

2. Energia electrica provine cam in proportie de 30% din cursul "gratis" al apei pe planeta noastra.

3. In ciuda faptului ca industria plateste 70% din facturi, iar combustibilii fosili sunt baza generarii energiei electrice, nu vrem ca investitii sa se faca in retele (caci noile aparate nu sunt bune, se strica des) si vrem ca pretul sa fie in scadere. Etc...

Cred ca s-a demistificat destul furtul la pret, salariile vestice de la RENEL, interesele meschine ale nu stiu cui, etc...

@Gauss, nu se pune capac la priza. Se pun tarife in functie de perioada orara a zilei. Costa mai putin cand nu consuma industria. Cred ca si tu poti intelege de ce. Oricum, majoritatii populatiei ii se cam falfaie caci majoritatea suntem prea snobi ca sa fim cheap.

@Doru, am vrut doar sa spun ca e bine de stiut unde sunt 170V la priza. Cam da de inteles si care este mediul in care locuieste persoana.

Editat de thunderer
Link spre comentariu

Moderatorii de ce nu respecta regulamentul ca sa-si indice locatia la profil?

Nu numai in Romania, kWh casnic e mai scump decat ala negociat de industrie. Evident ca este si o problema de fortat populatia sa consume mai putin ca sa aiba reteaua mai disponibila si stabila pentru industrie. Aia sunt rentabili pentru retea, si IMPORTANTI. Chiar daca populatia crede ca ea plateste salariile RENEL (sau cum i-o mai zice).

Da! Industria sau capitalistii de carton din zona noastra geostategica avand negociate preturi mici sunt si cei mai mari evazionisti, populatia intra la puscarie, ei nu, fiind aparati de o armata de avocati imbatabili.

La faza asta, DNA-ul zice pas...

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări