Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Energie prea scumpa

Postări Recomandate

Apoi, sa o zic si p-asta. In principiu, romanii zic ca muncesc ca vesticii dar au salarii estice. Nu neg asta.

Sa fii convins de asta(nu ma refer la exceptii de la regula).Prin 2000 am lucrat intr-o fabrica de preparate din carne.Am cunoscut multi baieti tineri care lucrau in diferite sectii. Eram cca 180 angajati,in doua schimburi,de multe ori prelungite. Cel de care vreau sa-ti spun,lucra in transare. Conditii naspa de umezeala,frig si stat in picioare cate 8...10 ore pe zi plus hamaleala la carcase. Dupa cca 5 ani m-am intalnit cu el pe litoral,eu nu mai lucram acolo,iar el plecase dupa ce am plecat eu din fabrica,in Germania(fara nici o legatura intre plecari-asa a fost sa fie). A prins un contract cu un abator de acolo,tot carcasa porc,tot transare. Avea salariul de 10 ori mai mare decat la noi si cu mana pe inima a zis ca munceste mult mai putin decat muncea la noi in fabrica.Si am mai discutat cu cunoscuti care au muncit prin Italia,Anglia,cam aceeasi treaba mi-au povestit.Se munceste serios,dar nu te rupe nimeni in doua.

Link spre comentariu

Ok,acum am inteles care e sarcina noastra...dar a d-voastra care e? Sa ne spuneti ca se poate si mai rau?

Ca din pretul unui litru de benzina,jumate reprezinta altceva decat ceea ce mi se da,trebuie sa ma bucur.Ca din pretul energiei un procent deloc neglijabil se duce pe certificate (rosii) as spune eu,si alte porcarii,asta tot motiv de bucurie si osanale ar trebui sa fie.Chiar trebuie sa-mi ia jumate din venitul lunar ca sa pot spune ca preturile alea sunt furt pe fata,cu acte in regula ? Ca avem crestere economica de i-am paralizat si pe chinezi de ciuda,si ca asta ne va iesi pe nas anul viitor?Astea-s dezinformari? Sau mergeti pe principiul,dormiti in pace,careva vegheaza.

Oricum,am inteles ideea,si puteti raporta ca lumea are bani,si ca e loc de mai mult pe facturile alea...sunt inca mici.

Io doar am intrebat daca dv., sau persoana cunoscuta nu isi poate plati curentul, fara ale insinuari. Ar fi interesant de stiut daca ar fi bine sa deschidem topicuri si in legatura cu pretul la salam sau ceapa verde, sau in general cu pretul oricarui produs al carui producator vrea cistige bani cu el, nu se ocupa de caritate, care e treaba bisericii si ong-urilor.

Se tot deviaza discutia si nu aflam care a fost scopul deschiderii acestui topic cu afirmatii total nereale destinate a agit populatia impotriva celor care ne-au furat barajele si termocentralele, lucru se pare neadevarat!

Este adevarat ca acuma tentatiile sint multe, putem cumpara toti dracii din lume, asa ca trebuie sa fim atenti la orice cheltuiala! Si sa nu ne intindem mai mult decit putem si pe urma sa ne vaitam.

Si da, atita timp cit cineva fumeaza sau bea zilnic, nu are nici un drept sa se plinga de factura la curent!

Stiu ca nu e ceva de lauda, dar de ex., eu nu am masina nici pina la virsta asta. Am considerat ca este corect asa, decit sa cumpar cu eforturi o masina si dupa aia sa ma vait de pretul benzinei sau al pieselor. Eventual sa am de ales, platesc factura la curent sau cumpar 10 litri de benzina.

Si asa mai departe..

Link spre comentariu

Dar se pare ca n-ati inteles esentialul...si daca se dubleaza maine pretul la benzina sau curent,tot o sa mi-l pot permite,insa e vorba de santajul la care te supune propriul stat cand te prinde la inghesuiala,ceva asemanator speculantilor...ai nevoie,platesti,chiar daca pretul cerut nu este justificat...despre asta e vorba in definitiv,nu daca si cat ne permitem.Pana la urma e doar o falsa consolare ca cei care nu au masina,nu platesc pretul nesimtit impus la combustibili,umflat de tot felul de taxe si accize.Il platesc,doar ca nu-si dau seama (toti) de asta.

Link spre comentariu

Daca o fi vreun pensionar de lux, cu pensie de vreo 7500 lei... te cred si eu! Oricum, ar trebui sa se abtina de la comentarii privind pretul energiei electrice, intrucat lucrand in domeniu, probabil nu a platit energia consumata cat a lucrat. Poate inca se mai bucura de aceasta gratuitate.

Insinuati aiurea si desi nu sint obligat sa ma justific va pot spune ca:

-mai intii, ca de obicei se face lumea ca nu citeste tot ce s-a postat, desi e ciudat, daca ati retinut ca acum 2 decenii am lucrat intr-o termo, trebuia si sa cititi ca am renuntat la servici, pentru ca am hotarit ca daca mai am de trait citiva ani poate, sa stau ceva mai linistit. Deci NU sint pensionar, asa cu daca nu era rea vointa se putea citi. Ma ajuta copii cu bani in cea mai mare parte, mai am ceva rezerve si sper sa apuc pensia!

-numai pensionarii din sistem cu minim o gramada de ani lucrati au o reducere la curent, eu am lucrat doar 4 ani si deci nu e cazul. Si atunci, am fost printre cei care am renuntat la scutire, era in epoca cu impozitarea progresiva, contravaloarea kw alocati (total-deci nu consumul real) se adauga la brut si treceai in alta clasa de impozitare si pierdeam mai mult decit daca plateam curentul.

-din presupunerile si insinuarile aruncate de dv., rezulta exact ce am scris, anume ca scrieti dupa ureche, sau dupa zvonuri, fara legatura cu realitatea, desi se pot verifica usor.

Eu tot astept scuze pentru dezinformarea referitoare la proprietarii hitro si nuclear! Desi nu cred ca am sanse, atita timp cit am pus linkuri spre siteurile oficiale ale celor doua companii iar ca contraargument mi s-a oferit wiki! Stiu ca e greu , dar ar fi o dovada de onestitate. Recunosterea greselii ar fi dovada ca nu s-a dezinformat cu intentie ci din nestiinta!

Te referi cumva la asta?

Draga, nu era mai simplu ca colegul nostru sa scrie ceva de genul: ''domnilor, imi cer scuze, am postat o informatie eronata, nu a fost cu intentie si etc''?

Dar nu, o sucim pe toate partile, incercam sa schimbam subiectul, doar pentru ca unii nu accepta ca nu le stiu pe toate. Si se pare ca nici nu vor sa le afle!

PS: ultima postare, promit ca nu mai scriu, orice s-ar spune aici, exceptind situatia in care voi fi injurat de mama sau nevasta!

Link spre comentariu

Si pe cel de la curent de asemenea, fabricile magazinele si alte chestii tot cu curent la pretul ala functioneaza, cu benzina le pretul ala cu motorina , gaz la pretul ala.

Scumpirea asta duce si la micsoarea salariilor, ca tot din banii aia se platesc din care se plateste si curentul.

Este si o chestie de drepturi nu numai de pret, nu vor sa te amesteci in nici un fel in sistemul lor, si sa accepti toate conditiile impuse de ei.

Asta e imposibil pe termen lung, lumea nu mai face copii si pe cei care ii fac ii invata ca virgula cartea nu le aduce nimic cu adevarat bun.

Chair vreau sa vad cum vor plati facturile alea copiii de azi cu creeerul si ochii prajite pe jocuri pe internet, atunci o sa-si dea cu capul de pragul de sus.

Editat de cavit
Link spre comentariu

Cum se poate stabili valoarea reala a unui produs? Suntem la energie, deci OFF.

Dar am langa mine doua farmacii cu un perete comun. La una o cutie de vitamine costa 7,40 lei, alaturi 13,60 lei. Care este pretul corect?

Link spre comentariu

Cum se poate stabili valoarea reala a unui produs? Suntem la energie, deci OFF.

Dar am langa mine doua farmacii cu un perete comun. La una o cutie de vitamine costa 7,40 lei, alaturi 13,60 lei. Care este pretul corect?

Cred ca nici o farmacie nu avea pretul corect. Cea care avea pretul mai mic, avea adausul mai mic. :scarpin

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Ce informatie eronata domnule? Ca este Electrica societate pe actiuni? Ca a si inceput deja sa vanda din hidrocentralele mici? Ca statul roman detine un procent de actiuni din ce in ce mai mic?

Ce investitii au facut noii actionari? De ce nu au reinoit reteaua imbatrinita? Sau nu trebuiau sa faca investitorii asta? Pai daca nu era de datoria lor, nu se justifica privatizarea!

In alte tari se poate retehnologiza, la noi nu! La noi se lasa in paragina si se exploateaza ce se poate exploata fara nici o cheltuiala. Industria grea n-am putut-o retehnologiza asa ca Incet, incet am scapat de ea! C.F.R-ul e si el greu de retehnologizat, asa ca ne deplasam cu trenul mai incet ca in anii 1950, dar pretul unui bilet a ajuns la cote alarmante...stiu, stiu is cheltuieli mari , de asta e scump biletul!

Am mai pus link-ul asta odata si o sa-l mai pun:

https://m.youtube.com/watch?v=A62ze18Jgck

Link spre comentariu

Nu consumul mic a atras pretul mare, ci tocmai invers! Pretul mare a dus la scaderea consumului. Iar pretul mare a aparut datorita "capuselor" si a salariilor nesimtite. Asta la C.F.R.

Dar in cazul energiei electrice, consumul nu a scazut. Daca acum 30 de ani eram conectat la un stalp, acum cativa ani a trebuit sa ma mut la alt stalp, mai aproape de traf ( aproape eram si inainte, dar stalpul la care eram conectat era la capatul retelei), pentru ca erau momente cand la prize aveam 160 - 170 V. Si asta in conditiile in care populatia localitatii s-a diminuat! Sa nu mai spun ca acum doua veri, traful s-a ars si a trebuit schimbat cu unul mai puternic.

Ganditi-va cate aparate electrice avea omul in casa inainte de 89 si cate are acuma.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări