GEO 53 BN Postat Noiembrie 18, 2017 Partajează Postat Noiembrie 18, 2017 Ok,acum am inteles care e sarcina noastra...dar a d-voastra care e? Sa ne spuneti ca se poate si mai rau? Ca din pretul unui litru de benzina,jumate reprezinta altceva decat ceea ce mi se da,trebuie sa ma bucur.Ca din pretul energiei un procent deloc neglijabil se duce pe certificate (rosii) as spune eu,si alte porcarii,asta tot motiv de bucurie si osanale ar trebui sa fie.Chiar trebuie sa-mi ia jumate din venitul lunar ca sa pot spune ca preturile alea sunt furt pe fata,cu acte in regula ? Ca avem crestere economica de i-am paralizat si pe chinezi de ciuda,si ca asta ne va iesi pe nas anul viitor?Astea-s dezinformari? Sau mergeti pe principiul,dormiti in pace,careva vegheaza. Oricum,am inteles ideea,si puteti raporta ca lumea are bani,si ca e loc de mai mult pe facturile alea...sunt inca mici. LIKE! Link spre comentariu
cavit Postat Noiembrie 18, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2017 Apare mai sus ca se consuma putina, de aia e scumpa, atunci de ce nu se exporta daca tot este capacitate de productie, si asa vindem grau si oi la pe nimic, putem vinde si energie, sau aia de afara nu dau cat dau fraierii din tara. De ce se vaita. astia ca iarna nu pot onora contractele la export si ca au varfuri de peste 10 GW. Doar voiam sa liberalizeze injectia si sa dea la export, putin cu putin se aduna mult, de exemplu alea 10 gaini din curtea omului au ajuns sa dicteze pretul la oua, cand vine iarna creste pretul, vara scade. Asta ar putea face si cele 10 panouri din gradina fiecaruia, ar scadea pretul pe timp de vara. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Noiembrie 18, 2017 Partajează Postat Noiembrie 18, 2017 (editat) ..............................................................................., de exemplu alea 10 gaini din curtea omului au ajuns sa dicteze pretul la oua, cand vine iarna creste pretul, vara scade. ................................................................................... . Mai e un pic pina-n decembrie! Sa vezi cum se scumpeste carnea de porc! In alte parti la sarbatori,cind cererea e mare, preturile scad. La noi se intimpla invers. Cresc! Dupa ce trec sarbatorile, sa-i vezi pe cei care au tinut de pret, ca cioara de maț,cum se vaieta, ca-u ramas cu marfa-n ''soare'',nevinduta! De fiecare data se intimpla asa, dar berbecii, nu se-nvata minte. Se gindesc doar cum sa-i ''rupa'' la buzunar pe cumparatori! Editat Noiembrie 18, 2017 de GEO 53 BN Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 18, 2017 Partajează Postat Noiembrie 18, 2017 Ca de obicei, cand nu mai sunt argumente logice... se ajunge la discutat persoana. Bravo natiune, halal sa-ti fie! Te referi cumva la asta? Apropont: observ ca cei care dezinformau cu minie proletara cum ca exploatatorii au luat pe 2 lei barajele si termocentralele strabune nu ne explica daca au facut-o din plictiseala-bagare in seama-nestiinta, rea vointa sau pentru ca asa prevede fisa postului! Personaje ce reprezinta diverse interese care stau si incearca sa demoralizele populatia dezinformind si imprastiind tot felul de chestii de doi bani sint pe toate forumurile cit de cit importante, deci sint sanse mici sa nu fie si pe Elforum! Link spre comentariu
elmar Postat Noiembrie 18, 2017 Partajează Postat Noiembrie 18, 2017 Mai e un pic pina-n decembrie! Sa vezi cum se scumpeste carnea de porc! In alte parti la sarbatori,cind cererea e mare, preturile scad. La noi se intimpla invers. Cresc! Dupa ce trec sarbatorile, sa-i vezi pe cei care au tinut de pret, ca cioara de maț,cum se vaieta, ca-u ramas cu marfa-n ''soare'',nevinduta! De fiecare data se intimpla asa, dar berbecii, nu se-nvata minte. Se gindesc doar cum sa-i ''rupa'' la buzunar pe cumparatori! Păi asta e sistemul în care tindem să fim ...nu!? Asta e legea cereri și ofertei ...cum de sărbători cererea e mare și oferta mai mică...nu e normal ca prețurile să crească!? Chestia cu scăzutul prețurilor de sărbători e un fel de comunism ...practicat de cei bogați!Ca să arate norodului cât de ”mărănimoși” pot fi! Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Noiembrie 18, 2017 Partajează Postat Noiembrie 18, 2017 .................................................. Asta e legea cereri și ofertei ...cum de sărbători cererea e mare și oferta mai mică...nu e normal ca prețurile să crească!? ................................................. Da,ai dreptate! Numai ca dupa ce trec sarbatorile sa-i vezi cum scad preturile,sa-i vezi cum te imbie sa cumpari marfa de la ei,la un pret cu mult mai mic decit inainte,numai sa nu ramina cu marfa nevinduta. De ce n-au facut asta inainte? Cine a fost destept, si-a lasat la pret, si-au vindut toata marfa,mai bine decit ''intransigentii'' care-au tinut de pret. Link spre comentariu
elmar Postat Noiembrie 18, 2017 Partajează Postat Noiembrie 18, 2017 (editat) Au tras cât au putut în perioada aia, de sărbători...și(după...) ca să nu piardă nimic, scad prețurile și merg mai departe! Deci, au făcut tot ce le-a stat în putință ca să aibă câștigul cel mai mare! Așa e peste tot în economia asta de la noi...câștig cât mai mare și pierderi mici! Prin pierderi se poate înțelege și salarii mai mari pentru angajați... Am împresia că ”finanțiștii” au intrat deja în ”febră”...fac tot posibilul ca să zădărnicească orice mărire de venituri pentru cei mulți! Editat Noiembrie 18, 2017 de elmar Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 18, 2017 Partajează Postat Noiembrie 18, 2017 @Doru, nu. Ma refer la mesajul precedent mesajului meu. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 18, 2017 Partajează Postat Noiembrie 18, 2017 Da,stii cum se spune nici o actiune fara reactiune...ala la care te-ai referit era o reactiune.Actiunea era in citatul pe care-l banuiam eu cand am intrebat. Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 18, 2017 Partajează Postat Noiembrie 18, 2017 Doru, am fost primul care a pus in discutie ca energia electrica vine majoritar din combustibili fosili (au mai zis-o apoi alti colegi), apoi ca mentenanta unei retele vechi cere bani. La fel si modernizarile sau aducerea la zi a echipamentelor. Astea costa bani, si costa din ce in ce mai mult. Cu cat imbatraneste reteaua sau se imputineaza materia prima (inclusiv aia umana). INSA, anumiti colegi si moderatori (sic!) tot o dau pe furt national si specula ca element principal. Sa fim seriosi! Apoi, sa o zic si p-asta. In principiu, romanii zic ca muncesc ca vesticii dar au salarii estice. Nu neg asta. Uite ca in domeniul energiei se mai dau si salarii vestice (nu vorbesc de directorii aia grasi). Contrar principiului de mai sus, romanii vor micsorarea salariilor in domeniul energiei. Mie mi se pare ca unii sunt cu posteriorul in 2 luntrii. Sau "sa moara si capra lor/lui". Inteleg eu gresit sau suntem o natie ipocrita? Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 18, 2017 Partajează Postat Noiembrie 18, 2017 Pe moment nu santem o natie . Macar in topic . Fiecare cu luntrea lui ... Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 18, 2017 Partajează Postat Noiembrie 18, 2017 O dam in semantica? Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 18, 2017 Partajează Postat Noiembrie 18, 2017 Acum , la inceputul week - end - ului ? Merge lunea ... atunci e omu' mai speculativ la intelect ! ... Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 18, 2017 Partajează Postat Noiembrie 18, 2017 Acum am eu timp. Lunea incepe munca. Deci, acuma sau niciodata! Link spre comentariu
cavit Postat Noiembrie 18, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2017 Fiecare cu luntrea lui, cu generatorul lui. Referitor la investitii au bagat o carca de electronica in sistem care costa si se strica des, si nu face altceva decat sa decupleze anumite intrerupatoare cand se strica. Asta da modernizare. Ar putea sa schimba distributia pe DC acum este electronica necesara, decat sa bage carci de elctronica care nu fac nimic, dar bani costa. Zicea cineva ca nu le putem face noi, Ceausescu cum a putut sa fabrice semicnductori in tara, daca se vrea se poate, e drept ca nu le vom face niciodata la calitate americana, dar nevoia te invata, in timp vor fi rafinate suficient sa functioneze fara probleme. Apropo de reactiune, atea multe pagini sunt reactiunea la ce fac guvernantii. Link spre comentariu
Postări Recomandate