GEO 53 BN Postat Noiembrie 17, 2017 Partajează Postat Noiembrie 17, 2017 (editat) Colegu'@flomar60! Sa nu ma intelegi gresit! Eu m-am referit doar la cei care niciodata n-au facut nimic, si la cei la care munca li s-a parut prea grea si injositoare,luind decizia sa nu mai munceasca. Cei care au lucrat in CAP,saracii,au ajuns sa nu primeasca nimic dupa ce au lucrat multi ani in CAP. Statul a decis complet gresit, cind a luat aceea hotarire,o hotarire cit se poate de nedreapta. Dupa ce ca lucrau la cimp sau altundeva in cadrul CAP-ului, citeva luni pe an ,la sfirsit nu primeau nimic sau si daca primeau ceva era extrem de putin. De primit primeau doar produse agricole,nicidecum bani. Si asa cum spune colegu' @thunderer,daca ajungeau sa se pensioneze,pensia era mai mult simbolica,20 de lei fiind, o nimica toata. Editat Noiembrie 17, 2017 de GEO 53 BN Link spre comentariu
Marele Savant Postat Noiembrie 17, 2017 Partajează Postat Noiembrie 17, 2017 N-am comparat eu Kw cu pachetul de tigari... vorbeam de comparatia intre o pensie mica di ro si una mare din vest! Sida, majoritatea fumeaza in mai potin de o saptamina sau beau intr-o seara mai mult decit factura la curent. Desigur e dreptul lor sa face ce vor cu banii, deci si sa-si plateasca curentul! Link spre comentariu
flomar60 Postat Noiembrie 17, 2017 Partajează Postat Noiembrie 17, 2017 Nu e cazul de scuze,eu am amintit aici o situatie punctuala,care nu trebuie generalizata cum,de asemenea, nici situatia amintita de dvs.nu trebuie generalizata...mare dreptate are colegul tunderer! ....si,ca sa revenim la subiectul topicului,am-la domiciliu-si partida monofazata si trifazata....am senzatia ca, kilowatul pe monofazat este un pic mai scump decat pe trifazat....astept facturile pe luna asta,trebuie sa le primesc pe mail, si voi verifica!....va tin la curent! Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 17, 2017 Partajează Postat Noiembrie 17, 2017 Sigur e mai scump . Aveti contract pe firma , sau persoana fizica ? ... Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 17, 2017 Partajează Postat Noiembrie 17, 2017 Indiferent cum o luam,probabil ca pretul pe kw nu e mare,insa factura la energie e mare.Daca cineva poate deslusi tot ce scriu aia acolo,o sa vada ca aproape jumate sunt taxe si alte alea.La benzina e la fel.As fi multumit sa platesc doar ce consum,insa peste pretul curat,''statul are grija'' de cetatenii lui,sa nu cumva sa se invete cu binele...mai o taxa,mai o acciza,sa traiasca si ei bine, ca li se cuvine. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Noiembrie 17, 2017 Partajează Postat Noiembrie 17, 2017 Si pt mana aia de nemernici care s-au invatat sa stea cu mana intinsa,si traiesc doar din furat sau din ce capata,sa-i bagi pe toti in aceeasi oala...e adevarat,sta binisor in picioare.Restul care isi castiga traiul prin propriile forte,ce mai conteaza. Aia au cu ce plati curentul. Dv., presupun ca va cistigati traiul prin propriile forte, va permiteti sa platiti curentul??? Mai precis, este cineva printre noi care nu isi permite sa plateasca o factura la curent de pina in 100 de lei sau doar ne indeplinim sarcina de serviciu de a imprestia conspiratii si a demoraliza populatia cu orice pret?? Peste tot pe unde sint discutii de acest gen, daca se insista cu intrebari aflam ca de fapt nu este nimeni in situatia respectiva, dar stiu ei pe cineva, au auzit ei, trebuie sa fie ca nu se poate altfel, ca Soros, ca binomul...Si in orice societate vor exista oameni care nu isi vor putea permite citeodata nici sa-si plateasca utilitatile. Erau si inainte de 1989, se faceau si atunci debransari intr-o veselie. Cei tineri ar trebui sa stie ca si la curent erau cote, nu se sista furnizarea dar la depasirea cu diverse procente pretul crestea foarte mult. Ca idee, eu la 3 camere si 3 persoane in familie, aveam o cota de 100 Kwh trimestrial!!! Cum caldura din parti, apa calda numai iarna cind mergea cet-ul si aia cite 2 ore pe zi din doua in doua zile, avind doi copii mici, foloseam mult curent la incalzirea apei si a apartamentului. Asa ca prin 1987-88 am fost amendat cu 300 de lei pentru ''risipa de energie electrica''! Ar fi de ris, daca nu ar fi adevarat, imi pare rau ca am aruncat procesul verbal prin care am fost amendat, dar imi amintea de vremuri nu tocmai placute! Link spre comentariu
flomar60 Postat Noiembrie 17, 2017 Partajează Postat Noiembrie 17, 2017 (editat) Am revazut facturile de luna trecuta...trifazatul e pe firma... -la monofazat ,pretul pe kilowatt este de 0,31190 lei fara TVA -la trifazat,pretul pe kilowatt este 0,42757 lei fara TVA...in suma totala ,aici intra si 8kw inductivi cu 0,055 lei kilowatt-ul-insignifiant , nu conteaza in pretul total.... DAR!...dar!....am facut niste socoteli! -la monofazat am avut 281kw si 180,46 lei suma totala de plata(cu toate tampeniile adaugate acolo)=> 180,46/281 = 0,6422 lei/kw... -la trifazat am avut 135kw si 74,49 lei de plata (inclusiv tampeniile adaugate)...= 74,49/135 = 0,5518 lei/kw.... .........????????????????????????.................. Editat Noiembrie 17, 2017 de flomar60 Link spre comentariu
Marele Savant Postat Noiembrie 17, 2017 Partajează Postat Noiembrie 17, 2017 (editat) LIKE! Tu chiar asta ai inteles sau doar asa... Eu nu sint de acord ca guvernantii, sa risipeasca banii colectati de la popor, prin diferite taxe si impozite,dind ''altora'' bani,numai ca sa dea bine. Si in tara sint foarte multe de facut :spitale, scoli,gradinite,drumuri, autostrazi si cite si mai cite. Am observat o practica la guvernanti. Pe linga ajutoarele sociale,date batrinilor amariti,cu pensii de doi lei,dau ajutor social si persoanelor care sint bune de munca,dar care prefera sa traiasca din ajutorul social. Chiar atit de bine stam, incit sa ne permitem sa dam ajutoare sociale trintorilor? Sint destui care in viata lor n-au facut nimic,care n-au dat statului nici un banut si care acum fac pe nenorocitii ca n-au din ce trai. Ia sa-i oblige sa presteze obligatoriu munci in folosul societatii! Cine se sustrage obligatiei de a presta munca in folosul societatii, sa-i fie suspendat ajutoarul social. Batrinilor ,aia amariti,care au lucrat toata viata la CAP,cu o pensie de citeva zeci de lei sau 100-200 de lei nu le poti sa le ceri nimic. Ei au muncit destul! Ei sa fie ajutati de catre stat,nu trintorii. pe la noi prin oras, de ani buni, sub toate partidele aflate la butoane, cei cu ajutoare social participa la curateni, sapat santuri pentru tevi sau la dezapezire, cadrul legal exista, mergeti in audienta la primar si amintiti-i! Apropont: observ ca cei care dezinformau cu minie proletara cum ca exploatatorii au luat pe 2 lei barajele si termocentralele strabune nu ne explica daca au facut-o din plictiseala-bagare in seama-nestiinta, rea vointa sau pentru ca asa prevede fisa postului! Personaje ce reprezinta diverse interese care stau si incearca sa demoralizele populatia dezinformind si imprastiind tot felul de chestii de doi bani sint pe toate forumurile cit de cit importante, deci sint sanse mici sa nu fie si pe Elforum! Editat Noiembrie 17, 2017 de Marele Savant Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 17, 2017 Partajează Postat Noiembrie 17, 2017 [...] Nu cunosc pe cei de aici care fac comparatie, dar din practica, aproape toti care faceau comparatii intre state si nivele de trai diferite, au fost cel mult in concediu la greci sau bulgari, nu au trait efectiv ani de zile in alta tara pentru a putea observa exact care e diferenta. Dar stiu ei mai bine![...] Ar fi putut afla care este diferenta de exemplu de aici: http://www.energypriceindex.com/wp-content/uploads/2016/12/HEPI_Press_Release_December_2016.pdf mai ales pe la paginile 4, 5 si 9. De observat ca sub noi ca pret se afla niste tari est-europene ale caror guverne, spre deosebire de al nostru, nu percep taxe pe energie... Iar la pagina 9 se poate observa ca aproape 70% din pretul pe care-l platim este de fapt datorat distributiei si taxelor impuse de catre stat, si nu din cauza la fabrici si uzine lipsa, nici a vreunei hidrocentrale furate de multinationale ori a lui...Soros! Este exact precum in cazul carburantilor... Mai sunt si unii prin zona noastra care mai zic cate ceva interesant si similar, dar linkul anterior este mai relevant, pentru ca in afara de faptul ca avem preturi dintre cele mai mici la energie releva ca chiar si raportat la puterea de cumparare, chiar daca nu stam roz totusi nu stam chiar atat de catastrofal incat sa se poata justifica umplerea a 5 pagini la bodega intr-o singura zi... Dealtfel, dupa cum sta situatia la bodega si observand cand si cat de des posteaza pe aici dimineata, la pranz, seara si intre mese, unii abonati ai bodegii ar putea sa scape de problema costurilor mari la electricitate pur si simplu renuntand sa mai posteze la bodega si inchizandu-si calculatoarele ca sa nu mai consume curent! Apropo... este vorba acolo si despre gaze, asta ca sa nu-si mai raceasca incinga unii gurile calculatoarele si sa mai umple inca 5 pagini de vaicareli bodegare intr-o singura zi consumand banda de internet si energia electrica a tarii care in proportie de 50% inca provine din carbuni si hidrocarburi... Link spre comentariu
cavit Postat Noiembrie 17, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2017 Pana la urma cadem de acord ca energia este un vehicol pentru taxe. Accept asta si nu am nimic impotriva ei, statul are nevoie de bani, desi unii ajung si in buzunare obscure, dar nu pe nervii mei. Problema mea e ca nu vor sa le plateasca din ce da soarele de sus, si tin mortis sa le frece prin nervii nostrii. la mine nervii sunt ceva exterm de scump, sa nu se astepete ca am de dat, poate ca altii au din plin, de aceea i-si pot permite sa finanateze producatorii aserviti lor pe nervii celor care au de dat. Sa explic cum sta aia cu nervii, practic vorbind, majoritatea nu au o resursa naturala sa plateasca aceste facturi, vero materie prima ceva sa o vanda, energie ar fi, dar nu o accepta. In concluzie nu tin mortis sa o ieftineasca sa scoata taxele, imi doresc doar sa poata fi platite cu energie in loc, adica sa liberalizeze injectia pentru poulatie. Asa e economia asa e politica, dar i-mi sta in gat cand aia de la distribtie se cred Dumnezeu pe pamint, << ne e greu sa controlam sitemul in aceste conditii>> dar cati bani ia un dispecer din ala se intreaba cineva si doarme in post, sa le tremure fundul de toti banii aia. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Noiembrie 17, 2017 Partajează Postat Noiembrie 17, 2017 (editat) Tu chiar asta ai inteles sau doar asa... pe la noi prin oras, de ani buni, sub toate partidele aflate la butoane, cei cu ajutoare social participa la curateni, sapat santuri pentru tevi sau la dezapezire, cadrul legal exista, mergeti in audienta la primar si amintiti-i!.................................................................................... N-am afirmat niciunde, ca peste tot in tara, se petrece asa. Asa cum spui, ca la voi in oras, cei care primesc ajutor social presteaza munci in folosu' societatii munci, in alta parte ''amatorii'' de ajutoare sociale,nu presteaza munci in folosul societatii. De vina sint cei care nu-i pun la munca. Si stai linistit,ca scutirea de munca, trebuie ''platita''. Toate ''notabilitatile'' din localitate au cite ceva de munca in gospodarie,ba sapat cu cazmaua in gradina,ba cules de porumb,ba turnat o fundatie pentru casa,etc,etc. Munca prestata nu e platita de ''beneficiar'', ci de primarul( ca doar nu da din buzunarul lui) care i-a facut un ''pustiu'' de bine ''beneficiarului'', trimitind oamenii la munca. Primarul e cel care-i trimite-n ''misiune'', ca de, nu se stie cind are nevoie si el de unul sau de altul,care s-au ploconit la el sa-i trimita niste oameni la munca. Asa se practica in unele localitati,nu-ntoate. Cum spune vorba: o mina spala pe alta si amindoua obrazu'! Editat Noiembrie 17, 2017 de GEO 53 BN Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 17, 2017 Partajează Postat Noiembrie 17, 2017 (editat) Infrastructura de producere si distribuire trebuie mentinuta chiar daca se produce putin. Cheltuielile mari acolo sint. Ca urmare daca se consuma putin, ghinion, trebuie marit tariful pentru a mentine afacerea viabila. Ca personal de intretinere deja sint putini si hartuiti pina dincolo. Asta e . Editat Noiembrie 17, 2017 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 17, 2017 Partajează Postat Noiembrie 17, 2017 Dv., presupun ca va cistigati traiul prin propriile forte, va permiteti sa platiti curentul??? Mai precis, este cineva printre noi care nu isi permite sa plateasca o factura la curent de pina in 100 de lei sau doar ne indeplinim sarcina de serviciu de a imprestia conspiratii si a demoraliza populatia cu orice pret?? Ok,acum am inteles care e sarcina noastra...dar a d-voastra care e? Sa ne spuneti ca se poate si mai rau? Ca din pretul unui litru de benzina,jumate reprezinta altceva decat ceea ce mi se da,trebuie sa ma bucur.Ca din pretul energiei un procent deloc neglijabil se duce pe certificate (rosii) as spune eu,si alte porcarii,asta tot motiv de bucurie si osanale ar trebui sa fie.Chiar trebuie sa-mi ia jumate din venitul lunar ca sa pot spune ca preturile alea sunt furt pe fata,cu acte in regula ? Ca avem crestere economica de i-am paralizat si pe chinezi de ciuda,si ca asta ne va iesi pe nas anul viitor?Astea-s dezinformari? Sau mergeti pe principiul,dormiti in pace,careva vegheaza. Oricum,am inteles ideea,si puteti raporta ca lumea are bani,si ca e loc de mai mult pe facturile alea...sunt inca mici. Link spre comentariu
TESSLA Postat Noiembrie 17, 2017 Partajează Postat Noiembrie 17, 2017 Daca o fi vreun pensionar de lux, cu pensie de vreo 7500 lei... te cred si eu! Oricum, ar trebui sa se abtina de la comentarii privind pretul energiei electrice, intrucat lucrand in domeniu, probabil nu a platit energia consumata cat a lucrat. Poate inca se mai bucura de aceasta gratuitate. Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 18, 2017 Partajează Postat Noiembrie 18, 2017 Ca de obicei, cand nu mai sunt argumente logice... se ajunge la discutat persoana. Bravo natiune, halal sa-ti fie! Link spre comentariu
Postări Recomandate