Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Energie prea scumpa

Postări Recomandate

Niste misei. Au preluat centrale si baraje facute cu munca poporului, a militarilor, a puscariasilor, baraje care au ocupat terenuri tot ale poporului, ca sa ne vanda kilowattul cu cat vor ei. Nu mai zic de retelele de distributie, exploatate la maxim, fara sa se sinchiseasca sa faca nici cea mai mica investitie. Mai schimba din cand in cand cate un traf care cedeaza din cauza ca e subdimensionat.

Vreau sa specific pentru ca se pare ca multa lume are alte pareri ca toti marii producatori de energie electrica sint in totalitate in proprietatea statuli roman (exceptia snt cei cu chestiile alternative adica panouri si fofeze). La fel si transportul energiei electrice este in totalitate in posesia statului la fel si DET si DEN! In domeniul termo mai ales a fost si este nevoie de investitii de mediu imense, care sa fac din banii incasati plus credite plus+++!

Deci nu a plecat nimeni cu barajele si termocentralele boborului, chiar daca asta strica fenh shui-ul celor pasionati de conspiratii si mistere!

Link spre comentariu

Niste misei. Au preluat centrale si baraje facute cu munca poporului, a militarilor, a puscariasilor, baraje care au ocupat terenuri tot ale poporului, ca sa ne vanda kilowattul cu cat vor ei. Nu mai zic de retelele de distributie, exploatate la maxim, fara sa se sinchiseasca sa faca nici cea mai mica investitie. Mai schimba din cand in cand cate un traf care cedeaza din cauza ca e subdimensionat.

Sanatate permanenta ! https://www.youtube.com/watch?v=RJ8eu1qzEDQ Aici a lucrat 'al batran (tata) , daca e permis o sa pun poze.Investitii ??? Acum patru-cinci zile au schimbat (pe strada mea) vechile becuri cu vapori de Hg (inca bune) cu niscai LED-uri.Azi erau din nou pe stalpi.....

Link spre comentariu

Mi se pare mie sau Hidroelectrica e societate pe actiuni? Nu cumva s-a inceput privatizarea prin 2004?

Da Nuclearelectrica nu e tot pe actiuni? Cat la suta din actiuni detine statul roman? Lamuriti-ne si in acest aspect!

Nu ti se pare, dar o simpla cautare va spunea ca:

''Hidroelectrica S.A. este o societate comercială pe acțiuni cu capital integral de stat în autoritatea Ministerului Economiei și Comerțului din România, a cărei obiect de ...''

iar nuclara nu e nici ea departe!

''SN "Nuclearelectrica" S.A. este o companie de stat înființată în 1998 prin reorganizarea RENEL. Societatea se află sub autoritatea Ministerului Economiei și Finanțelor, statul deținând 88,7% din acțiuni, iar Fondul Proprietatea 11,24%''

Domnilor, haideti sa nu mai vedem conspiratii in tote cele iar cind cineva ne baga sub nas un asemenea subiect e bine sa ne informam nu sa-i facem jocul!

Credeti ca sint sanse sa vedem ceva scuze publice de la cei care lanseaza, imprastie sau intretin mai mult sau mai putin interesat aceste zvonuri!??

Link spre comentariu

eu zic sa ne informam din surse oficiale, deci direct de pe site-urile celor despre care discutam nu de yt.

Daca pe site-urile acestora sint minciuni si nu statul detine majoritatea capitalului iar o parte mai mica fondul proprietatea ci sint pe mina celor care le-au furat de la gura poporului, imi cer eu scuze ca nu m-am informat de pe YT!

La NE mai sint si ''alti investitori 8%'' posibil el sa fi furat barajele strabunilor!

egz.

http://www.nuclearelectrica.ro/despre-noi/profil/

http://www.hidroelectrica.ro/Details.aspx?page=12

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu

Pai nu e asa necesar ... Stiu bine ce am scris . De obicei imi fac lectiile ( bine ... , e mai simplu asa ) ... M - as bucura sa - mi gasiti greseli . Dar sincere ...

Sincer, nu e nimic de raspuns la acel mesaj. Vazandu-l stufos, mi-am zis ca-l citesc mai tarziu. Mesajul e in tonul initiatorului topicului.

Bref, am pierdut deja destul de timp citindu-l. Acum regret, caci realizez ca unii nu stiu cat de important e sa schimbi macar uleiul la timp. Sper ca se intelege aluzia.

Link spre comentariu

Am inteles, abandonez! daca wiki este sursa mai buna de informare decit insasi institutiile respective, ce pot sa mai zic? eu asteptam vasnicii luptatori pentru apararea barajelor stramosesti sa spuna si ei ceva!

Acuma dvs. nu trebuie sa fiti deranjat ca wikipedia zice altceva sau ca realitatea e un pic altfel fata de ce sustineti. Daca lucrati la Electrica va inteleg! Cat despre baraje, da, au fost construite cu efortul tuturor si cu sacrificii de vieti omenesti. Poate vi s-a intamplat sa pierdeti pe cineva drag si stiti ce inseamna. Ca sa nu mai vorbesc de oamenii care au fost expropiati de terenuri. Si toate astea au drept rezultat astazi un pret ridicat al energiei, de care profita niste baieti destepti, care cumpara pe un pret de nimic si vand de multe ori mai scump. Iar intre timp, barajul se degradeaza ( vedeti clipul din link-ul postat de mine) pentru ca nu sunt bani de investitii.

Pentru mine e simplu ca buna ziua: Au pus mana pe o vaca si vor numai sa o mulga, iar mancare sa ii dea cat mai putina! Asa s-a intamplat si in alte domenii. S-a exploatat la maxim cat s-a putut, iar cand a venit vorba de intretinere/investitii, s-a lsat totul balta si s-a dat la fier vechi...costa prea mult retehnologizarea!

Link spre comentariu

Si cu asta promit sa nu mai polemizez:

Am rugamintea ca dv. sa nu fiti deranjat ca wiki zice altceva decit realitatea adevarata!

pe Wikipedia poate scrie oricine, orice. Sa inteleg ca eu sint vinovat ca citesc ce scrie pe siteurile companiilor respective nu pe la terti??? Poate sint eu prea batrin sa inteleg de ce wiki ar sti mai bine.

Nu luati wiki o referinta, acolo puteti scrie si dv. ca portile de Fier au fost construite de burebista, dar relvanta este zero barat!

barajele alea se intretin cu bani multi, ceea ce este in contradictie cu preturi cit mai mici.

preturile la energie sint inca reglementate de anre, care din motive populiste le tine jos, asta ducind la lipsa banilor pentru investitii si la proasta intretinere a centralelor, baraleor si restului acareturilor.

mie imi place chestia ca toata lumea doreste ca produsele firmelor la care lucreaza sa fie cit mai scumpe iar ale celorlati sa fie cit mai ieftine!

Nu, nu lucrez in domeniul energetic, am lucrat pina acum 20 de ani, deci nu mai are nici o relvanta. de fapt de circa 3 luni nu mai lucrez nicaieri, m-am gindit ca daca mai traiesc unul-doi-trei ani sa mi-i rezerv pentru mine si familie!

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu

Este gratuita energia furata. Putem sa furam energie fara stapan, de la soare sau de la vant. Apele curgatoare si subsolul au stapan, apartin statului. Si energia de orice fel pierduta in retelele de transport apartine unui proprietar.

Dunarea nu prea mai curge, se iriga in tot bazinul din amonte. Energia eoliana este gunoi, 2-10% din capacitatea instalata si nu este disponibila atunci cand este nevoie de ea. Energia solara este o gluma scumpa, chiar si in deserturi insorite.

Pretul energiei creste continuu deoarece cresc continuu taxele, preturile materialelor, ale fortei de munca si mai ales ale combustibililor. Important este si raportul cerere-oferta.

Eu sunt un ''consumator captiv'',adica stau in block(!) comunist etaj3/10,daca as vrea sa-mi montez panouri fotovoltaice....nu am spatiu(pe bloc),balconul este orientat spre..Nord! :nerv De eoliene,nici nu se pune problema! Atunci?? Mi-am schimbat furnizorul si cam atat,preturile nu difera mult de la un furnizor la altul DAR avantajul este ca platesc totul la aceeasi firma! Tv-cablu,Internet,telefonie..energie!! :dsgfds :freaza:

Link spre comentariu

Nu mi ramine decat sa ma apuc de ceva concret, sa caut o proprietate cu microhidrocentrala si o casa mai ca lumea ca am trei casi si stau tot in o camera trei persoane ca nu mi pot permite sa incalzesc mai multe, cine stie poate gasesc la banii care ii am merita incercat, proprietatile ale nu aduc mare lucru, cu APIA chirii si impozite iese cam pe Zero, ramine daor durerea de cap administrarii lor.

Decamdata le administreaza tata, dar aia costa nu vad un ban de acolo, cand o muri ramin cu ele pe cap si nu cred ca o sa pot trai de pe urma lor, nici macar mancarea, nici macar ce mai trebuie in plus, ca jumate am pus prin gradini, dar cu seceta asta cam slab, si de udat nu-mi pot permite, graul mai mult de 1,5t la hectar nu este, porumbul e la sfert fata de anii buni.

Cat despre energie pretul ei, e asa scumpa si mai mult statul o folseste ca vehicul pentru taxe, dar nu asta e problema. cu fotovoltaic ongrid ar iesi ceva mai ieftin daca te ar lasa sa vinzi macar la pretul hidroelectrica, dar nu le lasa sa injecteji deloc nici gratis, darmite sa vinzi.

Statul formeaza un cartel cu marii producatori, ii apara pe acestia, le tine preturile sus, desi din punct de vedere al taxelor chiar nu conteaza de la cine cumpara energie, mai ales ca de de la astia caznici o pot lua le ce pret vor, unul foarte mic, dar nu le pasa de popor, umfla buzunarele partenerilor strategici din sector.

Din pacate asta e valabila nu numai aici, am vazut ca si in USA, UK, Germania, etc e la fel, si acolo si pamintul e mult mai scump, deci sa vinzi si sa pleci nu e ni o sfaraiala.

Singura optiune tot pe aici, intru-un sat de munte uitat de lume unde pica un fir de apa de la cateva zeci de metri preferabil totul la cheie cu acte in regula.

Costa si asta, dar e cert cel mai ieftin si ai caldura rezolvata. in buna parte.

Editat de cavit
Link spre comentariu

Sincer, nu e nimic de raspuns la acel mesaj. Vazandu-l stufos, mi-am zis ca-l citesc mai tarziu. Mesajul e in tonul initiatorului topicului.

Bref, am pierdut deja destul de timp citindu-l. Acum regret, caci realizez ca unii nu stiu cat de important e sa schimbi macar uleiul la timp. Sper ca se intelege aluzia.

Multumesc pentru aprecieri . Poate e stufos , poate e in ton cu una - alta . M - as bucura sa aiba continut , si sa fie si real . Retoric spus , altfel stiu ca e asa . Altfel , departarea schimba perspectiva asupra unor chestiuni , si estompeaza amanunte care din apropiere sant relevante . Mai ales in lipsa unei interactiuni cu fenomenele sau realitatile privite , de aproape pot avea alt caracter . In cazul analizat , sigur au . Ma rog , pareri personale , la o discutie pe un forum . Altfel , au ajuns si altii , mai din fruntea bucatelor , la asemenea concluzii . Nu sant numai in energie , ci peste tot unde altii decat romanii , eventual statul , pastoresc viata economica si financiara . Urmarile se vad in ultimele zile . Curs valutar , dobanzi , preturi la toate cele . Merg in sus ... e raspunsul mecanismelor externe la tendintele palide si declarative de a mai salva ceva . Vor urma si cele politice , nu e bine sa fluieri in biserica sau sa vorbesti in front , cand comenzile vin de unde " trebuie "... si poporul corporatist - ong - ist din piete are revendicari care le sustin . Cam atat ... evenimentele sant in desfasurare . Avantaj primire ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări