Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Energie prea scumpa


Postări Recomandate

Toate formele de energie sunt prea scumpe, si lemnele au inceput sa se scumpeasca si gazul.

 

Dar electrica este regina preturilor mari, si nici aia alternativa nu este ieftina, numai pentru cine a fost binecuvantat cu o sursa hidro utilizabila mai tot anul, doar astia sunt putini privilegiati.

 

Efortul de a obtine banii care ii cer ei e cam dublu fata decat aduce ea in viata fiecaruia, exceptand pe cei ce obtin bani fara efort sau cu efort neglijabil, caci mai exista si din aia.

 

Sunt cazuri in care oameni au pierdut case, terenuri din cauza acestor facturi.

Ma streseaza asa tare ca ajunge sa vorbesaca gura...mana... fara mine, si ma baga in pamint inaite de vreme, nu gasesc nici o varianta ieftina.

 

Cand eram tinar nu avea grija ei, nu foloseam, un panou de 50w era destul cand nu era nu era si gata.

 

Acum sa nu mai injur pe astia si in sculare si in culcare bag generatorul cu gaz, dar nici gazul nu prea ieftin, si am facut scurta la mana pornind la el.

 

Este si un obicei prost ca multi nu realizeaza cat costa in realitate si acumuleaza datorii.

 

 

 

Mai rau au inceput cu instanturi si cu radiatoare portabile, probabil ca aia fac banii la relaxare sau in pat.

Editat de cavit
Link spre comentariu

Eu nu inteleg alta chestie. De ce pretul energiei electrice tinde sa creasca si istoric vorbind a crescut mai mereu in Romania. Si nu ma refer la ajustarea la inflatie sau altceva.

Daca as vorbi de petrol/gaze naturale poate as mai putea crede explicatii gen "sunt o resursa finita/limitata" desi m-as astepta sa vad asta reflectat DIRECT in pretul listat la burse. Dar si in cazul petrolului, pretul se face si desface inca pe alte criterii, chiar si la acest moment.

Insa cand e vorba de energie electrica? Unde e explicatia? Producem din ce in ce mai mult pe surse regenerabile folosind tehnologii mai noi si eficiente decat sa zicem.. acum 50 ani. Ce s-a intamplat, nu mai curge Dunarea cum curgea odata?

Link spre comentariu

Păi când cei implicați în producerea și transportul energiei își mai măresc și ei salariile (alea babane deja), de unde crezi că le vin banii ? ,,Băieții deștepți,, nu dorm niciodată... cum îți explici că noi ,,sponsorizăm,, din facturile noastre ,,energia alternativă,, ? Cum s-ar zice, cumpără-mi tu vaca și eu ți-oi vinde lapte (scump) după aceea......bună afacere, nu ???

Link spre comentariu

In toate ramurile exista intermediarii :EON,ENGIE si multi altii care mananca mult si nemuncit .

Politicienii care cer voturi si promit viata mai buna sunt primii care ar trebui sa se sesiseze ,dar nu o fac stii bine de ce .

Nu am vazut in nici un program ,platforma etc la nici un partid eliminarea acestor intermediari ca tel propus si atins pentru bunastarea promisa .

Pentru asta nu se iese in strada.PACAT.

Link spre comentariu

Da, stiu si povestea cu certificatele verzi, si cogenerarea, si taxele radio tv precum si in general restul minunilor incluse pe factura. Da parca prea de tot e...

Visul meu e sa faca astia o "galeata" de curent convingatoare, sa am in ce stoca eficient energie ca la secunda 2 ma trec off-grid.

 

edit ulterior: nu mai vorbesc nici de spartul Renelului in 15 mii de firmulite, unul cu generatorul, unul cu sarmele, unul cu transformatorul mare, altul cu transformatorul mic, sarmele mai mici etc. Toti cu 'nspe mii de angajati si tot atatia directorasi.

Editat de matzah
Link spre comentariu

Este gratuita energia furata. Putem sa furam energie fara stapan, de la soare sau de la vant. Apele curgatoare si subsolul au stapan, apartin statului. Si energia de orice fel pierduta in retelele de transport apartine unui proprietar.

Dunarea nu prea mai curge, se iriga in tot bazinul din amonte. Energia eoliana este gunoi, 2-10% din capacitatea instalata si nu este disponibila atunci cand este nevoie de ea. Energia solara este o gluma scumpa, chiar si in deserturi insorite.

Pretul energiei creste continuu deoarece cresc continuu taxele, preturile materialelor, ale fortei de munca si mai ales ale combustibililor. Important este si raportul cerere-oferta.

Link spre comentariu

Parerea mea este ca energia verde nu este cea mai scumpa, cum ar considera unii ca investitia se amortizeaza in 30 de ani sau niciodata.

De ce? Pentru ca pretul enerigei electrice creste in permananeta iar cel al panourilor fotovolatice scade in permanenta.

Editat de Untold
Link spre comentariu

Păi când cei implicați în producerea și transportul energiei își mai măresc și ei salariile (alea babane deja), de unde crezi că le vin banii ? ,,Băieții deștepți,, nu dorm niciodată... cum îți explici că noi ,,sponsorizăm,, din facturile noastre ,,energia alternativă,, ? Cum s-ar zice, cumpără-mi tu vaca și eu ți-oi vinde lapte (scump) după aceea......bună afacere, nu ???

Aici merge zicala: s-a intilnit hotu' cu prostu'

Link spre comentariu

N - are nici o legatura . Noi cumparam energie electrica , nu mijloace tehnice de productie . Uita - te pe factura ... Scaderea pretului de productie se transfera integral in profitul producatorului , contrctele sant pe preturi fixe . Alea de la inceput ... Panourile ieftine tin mai putin , si au randament mai mic .

 

P .S . - pentru postul 11

Editat de gauss
Link spre comentariu

Da ... acum niste ani , m - am certat aprig pe forum , sustinand ca e o escrocherie . Persoanele interesate ... nu si nu ... Batman , Batman ... ecologia , viitorul copiilor , aerul curat ( prin portofele ) etc . Dupa ce n - au mai lucrat neamurile de gradul I la contabilitatea escrocilor , s - a stins si avantul ecologist . C' asa - i la noi , interesul " national " primeaza . Plateste pulimea , profita " desteptii " . Pretul nu e mare de la salarii ... alea - s mizilic . A se vedea profiturile ( repatriate ) , nu cele impozitate .

Editat de gauss
Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări