Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Salutari la toti - caut material pentru dalti strunjire lemn

Vizitator Gabriel Cirstea

Postări Recomandate

Banuiesc ca ar merge ideal la lemn o scula din otel normal cu pastila de carbura in cap. Duritatea ar fi extrema, nu ar fi lemnul in stare sa ciobeasca pastila si coada de otel ar asigura flexibilitatea mult mai buna decat o bara HSS/pila ca sa nu te trezesti cu doua bucati de cutit dintr-unul si totusi destul de rigid incat sa nu afecteze lucrarea.

Link spre comentariu
Vizitator cristian ro

Dălțile profesionale pentru strunjit sunt din oțel rapid (HSS), ca să țină gura mai mult ( Crown, Sheffield),. Problema cu astea artizanale este că se încălzește tăișul și se decălesc, necesitând ascuțiri mai dese. HSS-ul e mai tolerant la așa ceva.

https://www.google.ro/search?source=hp&ei=QmvgWtrFKYjekgX6-5DYCg&q=crown+chisels&oq=crown+chisels&gs_l=psy-ab.3..0i19k1l3j0i22i30i19k1l7.5658920.5665606.0.5666166.13.13.0.0.0.0.238.1332.11j1j1.13.0....0...1c..64.psy-ab..0.13.1330...0j0i131k1j0i22i30k1j0i10i19k1.0.xj6TgODUJSw

https://www.google.ro/search?ei=ZYHgWsGlEIPjkgWw2r2gCw&q=sheffield+wood+chisels&oq=shef+chisels&gs_l=psy-ab.1.2.0i7i30k1l10.38976.69462.0.73980.13.13.0.0.0.0.132.1212.10j3.13.0....0...1c..64.psy-ab..0.13.1206...0i7i30i19k1.0.Rh9KnmbL-vI

http://forum.italianwoodworkers.it/viewforum.php?f=18

Link spre comentariu
Vizitator cristian ro

Cateva poze cu daltile mele autoconstruite. Am si un set cumparat dar la excavat interioare, cel mai bine merge prima dalta cu manerul mai inchis la culoare- din bara dreptunghiulara de otel rapid (dau gaura prima data cu un burghiu mai gros apoi o largesc).

Generala.thumb.jpg.fdea32ac5881bf8249f37c3515a8be90.jpg

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator cristian ro

Pastila rotunda este din carbura metalica si se foloseste probabil la strungarie in fier. Eu am gasit-o in bazar si am incercat sa fac un "Raschio". Suportul e cam subtire si vibreaza cand o utilizez dar la boluri mici merge. I-am modificat cu flexul si unghiul sub care taie (cu discul cu care ascut si pastilele de la panzele de circular- sa nu avem povesti cum ca nu prinde flexul pe carbura).

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

O sa radeti.Am vazut dalti,sa le zic asa,facute din cuie!Cei drept le ascutea mai des insul.

De asemeni am vazut dalti din pile si din arcuri de otel.Ultimele erau calite in ulei.Erau destul de bune ca rezistenta a taisului.

Daca aveti acces la o forja se gasesc multe solutii din resturi de otel de calitate.Inclusiv bile de rulment!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări