Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Salutari la toti - caut material pentru dalti strunjire lemn

Vizitator Gabriel Cirstea

Postări Recomandate

Salut ..

Nou pe forum .. am comparat un strungulet pt lemn si acum ma uit sa vad din ce improvizez ceva dalti ..

ce material putem folosi pentru dalti strunjire ..

stiu poti sa cumperi dar bugetul meu en momentan minimal ..

ma refer la basic tool steel care gasim pe la targ si putem face din ele altceva

mar interesa dalta scobire roughing gouge, scraper si o dalta tip skew ..

din ce ? eu am cateva dalti sds de la un ciocan dar nu stiu daca tine taisul ..

vom vedea ..

ms

gabriel

Link spre comentariu

Da incerc sa fac un scraper dintro foaie de ark .. 5mm grosime si sa vad forma cum si ce ..

- ma gandeam la dalti din alea sds pt ciocane electrice ..

ms pt sugestie

gabriel

as fi curios cati strungari in lemn sunt in forumul asta ..

mai schimbam cate ceva ..

cheers

Link spre comentariu

...................................................................................

din ce ? eu am cateva dalti sds de la un ciocan dar nu stiu daca tine taisul ..

vom vedea ..

ms

gabriel

Pai daca sparge betonul,ce ''retineri'' ar putea sa aiba, cind e vorba de lemn, care este cu muuuuuult mai moale decit otelul?

Decit sa distrugi niste scule, de care te poti folosi, cind intentionezi sa-ti renovezi casa,mai bine te duci la un depozit de fier vechi si iei o bucata de foaie de arc, pe nimica toata. In rest stii ce trebuie sa faci. Colegu @validae, ti-a sugerat ce ti-ar mai trebui!

Link spre comentariu

Pai daca sparge betonul,ce ''retineri'' ar putea sa aiba, cind e vorba de lemn, care este cu muuuuuult mai moale decit otelul?

Decit sa distrugi niste scule, de care te poti folosi, cind intentionezi sa-ti renovezi casa,mai bine te duci la un depozit de fier vechi si iei o bucata de foaie de arc, pe nimica toata. In rest stii ce trebuie sa faci. Colegu @validae, ti-a sugerat ce ti-ar mai trebui!

da in principiu asa ar trebui .. da ai dreptate despre distrugere . nu prea sunt nici eu cu stricatul .. dar se pare foma precis buna pentru scraper .. si daca e bun otelul .. ma folosesc de ea .. asa rugineste prin camara ca ciocanul e stricat deja .. :-)

Link spre comentariu
Vizitator spiru22

Roughing gouge e pentru lucrul la exteriorul materialului,nu la scobire. E destul de complicat sa faci un astfel de profil dintr-o bucata plana. Cauta o teava dintr-un otel mai dur si groasa-n carne,pe care o sectionezi. Toate prelucrarile trebuie facute cu grija sa nu decalesti materialul,lucru cam dificil.

Macar decaleste-l undeva,prelucreaza-l ca apoi calire si revenire.

Ce strung ti-ai luat?

Link spre comentariu

Roughing gouge e pentru lucrul la exteriorul materialului,nu la scobire. E destul de complicat sa faci un astfel de profil dintr-o bucata plana. Cauta o teava dintr-un otel mai dur si groasa-n carne,pe care o sectionezi. Toate prelucrarile trebuie facute cu grija sa nu decalesti materialul,lucru cam dificil.

Macar decaleste-l undeva,prelucreaza-l ca apoi calire si revenire.

Ce strung ti-ai luat?

am luat un bernardo 450V .. se livreaza pe marti miercuri care vine .. (cel putin daca daca se livreaza ca e o nastere cam grea .. poveste lunga ;-)

turatie variabila cu display el. pentru viteza ... cred ca e bun de inceput ..

ai vazut pozele.. am facut o dalta din foaie de arc .. trebuie slefuita frumos si recalita .. am o forja mica aici in curte .. ma joc la ea din cand in cand ..

https://www.tumblr.com/blog/drsteamwell

teava din otel .. cam de la ce ? unde se folosesc ? am ceva tevi da nu sunt de otel mai degraba fier

ms pt reactie .. :-)

cheers .. am sa postez updates ..

gabriel

Link spre comentariu

Eu ma mai joc din cand in cand la un strung de lemn. Mai poti face dalti din pilele uzate.

da pile uzate am vazut pe net cum fac astia din ele .. buna idea .. n am fost inca prin talcioc .. sa vedem saptamana asta ..

ms pt reactie

tu ce strung ai ?

Link spre comentariu

Camasa de rulment!

Doar ca prelucrarea se face la cald, iar dupa ascutire trebuie calita.

din ce otel of fi o camasa de rulment .. se poate poate prelucra ca o pastila din ea dar cam greu de mentunut taisul ..

mi se pare cam complicat

Link spre comentariu
Vizitator spiru22

am luat un bernardo 450V .. se livreaza pe marti miercuri care vine .. (cel putin daca daca se livreaza ca e o nastere cam grea .. poveste lunga ;-)

turatie variabila cu display el.

Rulmentii sunt de cea mai proasta calitate. Vor trebui schimbati in cel mai scurt timp.

Link spre comentariu

Este un otel destul de bun, din care se pot face si cutite.

Pentru prelucrare aveti nevoie de un aparat cu flacara oxiacetilenica, sau un prieten care va poate ajuta.

Eu am primit 2 dalti, cadou, din camasa de rulment cu care se poate taia si platbanda din fier, isi mentin taisul foarte bine (au fost calite bine).

Baiatul respectiv spunea ca le-a calit in ulei de motor.

Toate cele bune!

Link spre comentariu

Este un otel destul de bun, din care se pot face si cutite.

Pentru prelucrare aveti nevoie de un aparat cu flacara oxiacetilenica, sau un prieten care va poate ajuta.

Eu am primit 2 dalti, cadou, din camasa de rulment cu care se poate taia si platbanda din fier, isi mentin taisul foarte bine (au fost calite bine).

Baiatul respectiv spunea ca le-a calit in ulei de motor.

Toate cele bune!

Sigur otelul de rulmenti (RUL) este unul de calitate. Sigur va imaginati ,ce conditii trebuie sa indeplinesca un otel pentru rulmenti. Fiind un otel aliat si rezistenta la uzura este mare. Rulmentii lucreaza in tot felul de conditii,turatii mari,forte mari,etc.

Sculele se calesc in ulei mineral uzat(nu neaparat nou). Dupa calire, se face revenirea, pentru a se elimina tensiunile care apar in material, la calire.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări