Shambala Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 (editat) mac01 - gresiti, sunt electrolitici nepolarizati (sau bipolari - este acelasi lucru) si NICIODATA nu s-au pus in filtre condensatori polarizati. Acolo este semnal alternativ de cativa volti (poate si 15V la varfuri de putere); un condensator polarizat poate va rezista la putere f mica (0,1-0,3W) dar se va umfla (si pocni) la puteri mai mari. Asa cum s-a mai scris si in alt topic pe aceasta tema, PAR la fel, folosesc aceeasi capsula si chiar sunt marcati ca si cei polarizati dar sunt bipolari. Exista in codul lor o litera care indica acest lucru. Editat Ianuarie 10, 2021 de Shambala Link spre comentariu
mac01 Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 (editat) Nu tin sa ma contrazic...dar eu am gasit in boxe polarizati...cu plus si minus. Am gasit si in boxele originale romanesti....cele de pe vremuri. Dovada este si mai sus...acei electrolitici Siemens sunt condensatori polarizati...adica au plus si minus....scrie mare la un capat semnul plus. Eu zic ca important este schema de legatura.... Editat Ianuarie 10, 2021 de mac01 Link spre comentariu
Haralambie Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 (editat) Sunt bipolari. Si ma intreb cateodata cum de exista credinta asta oarba in `nezei Editat Ianuarie 10, 2021 de Haralambie Link spre comentariu
mac01 Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 (editat) Bipolarul n-are polaritate.....nu scrie pe el plus si minus....ar trebui totusi sa crezi, ai dovada in foto de pe pagina anterioara. Dar voi asa sunteti......nu credeti nici cu adevarul in fata! Editat Ianuarie 10, 2021 de mac01 Link spre comentariu
Haralambie Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 Dolores, Scrie bre codul pe google. Link spre comentariu
mac01 Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 (editat) Daca ai un link unde eu gresesc pune-l aici...pana la proba contrarie pentru mine ramane electrolitic din aluminiu polarizat atata timp cat are trecut semnul + pe el. Eu sunt Toma necredinciosul...nu cred....si nu cred ca nemtii au scris acel plus degeaba pe el. Am cautat dupa cod B41020 si mi-a dat condensator din aluminiu polarizat Siemens. Le; @Haralambie Incearca sa pastrezi nick name care-l am pe forum...nu am nevoie de altul. Daca simti nevoia sa botezi pe cineva atunci cauta prin apropiatii tai. Bascalie stiu si eu sa fac...si nu cred ca vrei sa incerci sa ma depasesti...sunt nascut si crescut in Ferentari...asa ca am fumat de copil astfel de mizerii! Eu zic sa avem totusi o discutie civilizata.....! Editat Ianuarie 10, 2021 de mac01 Link spre comentariu
nasturica Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 Oare la amplificatoarele cu sursa de alimentare unica ,condensatorul de pe iesire de cateva mii de mf era nepolarizat..... sa nu pocneasca de necaz cand venea alternativu/curentu...... Link spre comentariu
Haralambie Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 (editat) Da, sunt si chiar am unul. Doar ca acolo vede si curent continuu, pe care il blocheaza. Cam ala este rolul lui. Conform unui standard DIN mai vechi, sunt si condensatoare polarizate pentru audio. Care ulterior au devenit bipolare. DIN41237 T2 Editat Ianuarie 10, 2021 de Haralambie Link spre comentariu
mac01 Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 (editat) Deci pana la urma este un electrolitic polarizat. Editat Ianuarie 10, 2021 de mac01 Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 (editat) Acum 40 minute, mac01 a spus: .pana la proba contrarie pentru mine ramane electrolitic din aluminiu polarizat atata timp cat are trecut semnul + pe el. Eu sunt Toma necredinciosul...nu cred....si nu cred ca nemtii au scris acel plus degeaba pe el. Fiecare poate crede orice vrea - si ca pamantul este plat, si ca exista o lume interioara, si ca vaccinul anticovid inoculeaza microcipuri, etc Dar asta nu inseamna sa ii convingi si pe altii de credintele tale. Noi iti spunem ca gresesti - ok, este dreptul tau sa nu fii de acord. Un strop de studiu teoretic ar rezolva "credinta", dar asa cum s-a spus, exista si testari posibile. Nasturica - daca nu ai inteles cum functioneaza un electrolitic pus pe filtrare mai bine te abtii sa faci misto. Andrew_nitu - acei condensatori sunt electrolitici nepolarizati indiferent de ceea ce gresit sustin unii colegi. Daca ii inlocuitesti trebuie sa o faci cu electrolitici bipolari (nepolarizati) sau cu condensatori de tip film (tot nepolarizati). Topic inchis. Editat Ianuarie 10, 2021 de Shambala Link spre comentariu
Postări Recomandate