Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Restaurare filtre boxe vechi

Purple

Postări Recomandate

mac01 - gresiti, sunt electrolitici nepolarizati (sau bipolari - este acelasi lucru) si NICIODATA nu s-au pus in filtre condensatori polarizati.  

Acolo este semnal alternativ de cativa volti (poate si 15V la varfuri de putere); un condensator polarizat poate va rezista la putere f mica (0,1-0,3W) dar se va umfla (si pocni) la puteri mai mari.

Asa cum s-a mai scris si in alt topic pe aceasta tema, PAR la fel, folosesc aceeasi capsula si chiar sunt marcati ca si cei polarizati dar sunt bipolari.  Exista in codul lor o litera care indica acest lucru.

Editat de Shambala
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Shambala

6

• Haralambie

5

• mac01

5

• andrew_nitu

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu tin sa ma contrazic...dar eu am gasit in boxe polarizati...cu plus si minus. Am gasit si in boxele originale romanesti....cele de pe vremuri.

Dovada este si mai sus...acei electrolitici Siemens sunt condensatori polarizati...adica au plus si minus....scrie mare la un capat semnul plus. Eu zic ca important este schema de legatura....

Editat de mac01
Link spre comentariu

Bipolarul n-are polaritate.....nu scrie pe el plus si minus....ar trebui totusi sa crezi, ai dovada in foto de pe pagina anterioara.

Dar voi asa sunteti......nu credeti nici cu adevarul in fata!

Editat de mac01
Link spre comentariu

Daca ai un link unde eu gresesc pune-l aici...pana la proba contrarie pentru mine ramane electrolitic din aluminiu polarizat atata timp cat are trecut semnul + pe el.

Eu sunt Toma necredinciosul...nu cred....si nu cred ca nemtii au scris acel plus degeaba pe el.

Am cautat dupa cod B41020 si mi-a dat condensator din aluminiu polarizat Siemens.

Le; @Haralambie

Incearca sa pastrezi nick name care-l am pe forum...nu am nevoie de altul. Daca simti nevoia sa botezi pe cineva atunci cauta prin apropiatii tai. Bascalie stiu si eu sa fac...si nu cred ca vrei sa incerci sa ma depasesti...sunt nascut si crescut in Ferentari...asa ca am fumat de copil astfel de mizerii!

Eu zic sa avem totusi o discutie civilizata.....!

Editat de mac01
Link spre comentariu

Oare la amplificatoarele cu sursa de alimentare unica ,condensatorul de pe iesire de cateva mii de mf era nepolarizat.....:rade: sa nu pocneasca de necaz cand venea alternativu/curentu......:26 

Link spre comentariu

Da, sunt si chiar am unul. Doar ca acolo vede si curent continuu, pe care il blocheaza. Cam ala este rolul lui.

Conform unui standard DIN mai vechi, sunt si condensatoare polarizate pentru audio.

Care ulterior au devenit bipolare. DIN41237 T2

Screenshot_2021-01-10 The DatasheetArchive - Datasheet Search Engine - DSA2IH00244455 pdf.png

Editat de Haralambie
Link spre comentariu
Acum 40 minute, mac01 a spus:

.pana la proba contrarie pentru mine ramane electrolitic din aluminiu polarizat atata timp cat are trecut semnul + pe el.

Eu sunt Toma necredinciosul...nu cred....si nu cred ca nemtii au scris acel plus degeaba pe el.

Fiecare poate crede orice vrea - si ca pamantul este plat, si ca exista o lume interioara, si ca vaccinul anticovid inoculeaza microcipuri, etc  

Dar asta nu inseamna sa ii convingi si pe altii de credintele tale.

Noi iti spunem ca gresesti - ok, este dreptul tau sa nu fii de acord.  

Un strop de studiu teoretic ar rezolva "credinta", dar asa cum s-a spus, exista si testari posibile.

Nasturica - daca nu ai inteles cum functioneaza un electrolitic pus pe filtrare mai bine te abtii sa faci misto.  

Andrew_nitu - acei condensatori sunt electrolitici nepolarizati indiferent de ceea ce  gresit sustin unii colegi. Daca ii inlocuitesti trebuie sa o faci cu electrolitici bipolari (nepolarizati)  sau cu condensatori de tip film (tot nepolarizati).

Topic inchis.

Editat de Shambala
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări