Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio Chronos

Vizitator augustin87r

Postări Recomandate

vdrapaca Multumesc.Sincer l-as trage in banda doar ca sa imi reamintesc cum faceam operatiunea inversa inainte de dec' 89, hi, hi...Mai ma gandesc. Dar convertoarele astea sunt suficient de sensibile si mai ales stabile cu temperatura?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 121
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

19

• augustin87r

9

• Flor

6

• elctropan

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator vdrapaca

vdrapaca

Multumesc.

Sincer l-as trage in banda doar ca sa imi reamintesc cum faceam operatiunea inversa inainte de dec' 89, hi, hi...

Mai ma gandesc. Dar convertoarele astea sunt suficient de sensibile si mai ales stabile cu temperatura?

Un montaj care nu m-a dezamagit (cu precizarea ca frecventa cristalului este 20MHz si nu 20kHz):

Posted Image

L-am facut acum cativa ani, in aer, intr-o carcasa de la o baterie R20 chinezeasca. Cred ca zilele astea il voi desface si ii voi face ceva poze :rade:

Link spre comentariu

Multumesc pt schema. Din pacate pe unde am sapat, virtual, dupa integrat e doar la stoc zero. Sau nu e deloc.Sa vedem daca ies din Maica Domnului@comp, adica prin ebay, poate am mai multa bafta...Later edit Da, l-am gasit pe ebay. Si la cat costa imi iau 2 bucati, ca sa fie acolo..

Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca

Receptioneaza toata banda vest sau doar 10Mhz?

Din pacate, receptioneaza doar 10MHz din banda.Se poate face o comutare de 2-3 cristale de cuartz. Eu nu m-am complicat cu mai multe cristale. Pe mine ma interesa la vremea respectiva doar partea din banda de 88 ... 108 in care se prindea Radio Contact - 96.1 MHz. Ca si cristal am folosit unul de 27MHz recuperat de pe o batrana placa video pe ISA. Aparatul meu prinde posturile de pe la 90 MHz pana pe la 102 MHz (Radio Romantic intra cam la capatul scalei).In we cred ca voi desface bateria magica si o voi poza. :da Bafta!
Link spre comentariu

Si nu poti sa ne spui ce integrat foloseste? Altfel pretul pare super OK..Acuma eu unul, daca as primi schema pe adresa personala, as fi extrem de incantat.PS. Pt cei care sunt curiosi. 2*LA1185, gasit pe ebay+transport = 8.8 $, adica sub 9$*cursul BNR..Daca merg la o carciuma sa palavragesc cu prietenii, friptana+garnitura+berile ma duc la mai mult...

Link spre comentariu

Cat ai dat pe tot montajul face cat un integrat de-al meu. Iar eu mai trebuie sa duc la banca sa imi bag banii inapoi in cont. Cand mi-o veni integratele trebuie sa ma duc sa le iau de la posta. Deci o sa pierd timp cu statul la cozi, o sa platesc bilete de RATB, ca de, am depasit varsta cand faceam blatul, hi, hi..Apoi sa fac cablajul, sa il corodez, sa ma uit dupa piese, sa ma duc sa cumpar ce nu am prin cutiile cu maimute. Deci alt timp si bilete de RATB, ma rog, benzina de masina, alergatura dupa loc de pacare..Asa ca per ansamblu esti mai castigat decat mine..Nu vreau sa fi prea rau. Dar sincer, as prefera ca pe langa schema sa ne spui si cum lucreaza convertorul. La ce mare pare placa nu cred ca dureza mai mult de 15 minute sa o lipesti.PS. Eu imi uitasem la "mosie" aparatul de fotografiat. Si am folosit poznometrul din telefonul mobil. Asa, ca idee...Desi banuiesc ca e tot aia..

Link spre comentariu
Vizitator dcc

Jucari asta rosie merge excelent asa ca ma gandesc sa vand Cronosul, (impreuna cu kitul pentru schimbat banda postat mai sus). Daca este cineva interesat ma poate contacta pe privat,

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări