Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio Chronos

Vizitator augustin87r

Postări Recomandate

Vizitator balaur_u

PS: Se pare ca are o problema la radio...cateodata prind postul(doar radio romania) cateodata nu se aude decat un barait...aveti idee ce ar putea fi? vre-o componenta sensibila la soc, sau se incalzire?Cand se aude postul, se mai aude si un "fluerat" de fundal... asta de la ce poate fi?Multumesc

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 121
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

19

• augustin87r

9

• Flor

6

• elctropan

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 1 an mai târziu...
Vizitator Ciprian_newbie

Buna ziua, nu reusesc sa gasesc o schema de la radioreceptorul Cronos. As vrea sa il aduc in banda 88-108MHz si totodata sa incerc ii aliniez media frecventa. Cine crede ca ma poate ajuta sa gasesc o schema... Multumiri anticipate.

Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca

De curand am intrat si eu in posesia unui CRONOS. Pe radio functioneaza impecabil. (Nu il trag in banda - prefer sa folosesc un convertor de banda). Problema spinoasa este ceasul cu pale. Motorasul este ok, numaratorul cu pale este ok, insa divizorul mecanic (vestita cutie portocalie) este jalnic :cry: Cam toate rotile dintate sunt tocite - nici macar nu se mai vad dintii). Stie cineva vreun ceasornicar care se pricepe la confectionarea unor angrenaje divizoare noi?Multumesc pentru intelegere.

Link spre comentariu

E un link aici:

http://www.ceasornicarie.ro/contact.php (in dreapta scrie piese de schimb)

Aveam aceeasi problema la Cronos si l-am intrebat daca le poate face(i-am trimis si poza cu reductorul). In cele din urma am facut rost de originale...Mi-a raspuns :

Buna ziua

Roti din plastic nu pot face, pot face in schimb roti din alama cu axul din otel. Problema se ridica la costuri.Inreg ansamblul va trebui reproiectat

Parerea mea e ca nu trebuie nimic reproiectat. Ce sa reproiectezi? Masori diametre si numeri cati dinti au alea de plastic si le faci din alama... Daca le face din alama si le lubrefiaza eu cred ca nu mai au moarte. La cat de puternic e motorul, cred ca merg lubrefiate sanatos cu vaselina+ulei (eu asa am facut la cele de plastic)

Link spre comentariu
Vizitator Ciprian_newbie

Am eu de Superson care e identica cu Cronos (am verificat personal)

Posted Image

http://www.freeimagehosting.net/db449

Multumri maxime Augustin87, mi-ai oferit un real ajutor. Momentan am reusit sa il "trag" spre banda vest prin reacordarea oscilatorului local din CT102 iar filtrul de pe intrare l-am reacordat cu CT101, destul de empiric am vazut undeva un articol referitor tragerea in banda la radioreceptorul Gloria (cineva a recalculat capacitoarele din acest bloc), tunerul FM este aproape identic cu tunerul lui Cronos la prima vedere.

Salutari tuturor.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator dcc

Am eu de Superson care e identica cu Cronos (am verificat personal)http://www.freeimagehosting.net/db449

Multumri maxime Augustin87, mi-ai oferit un real ajutor. Momentan am reusit sa il "trag" spre banda vest prin reacordarea oscilatorului local din CT102 iar filtrul de pe intrare l-am reacordat cu CT101, destul de empiric am vazut undeva un articol referitor tragerea in banda la radioreceptorul Gloria (cineva a recalculat capacitoarele din acest bloc), tunerul FM este aproape identic cu tunerul lui Cronos la prima vedere.Salutari tuturor.
Poti sa dai mai multe detalii? Vreau sa fac si eu operatiunea, Merci !
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

De curand am intrat si eu in posesia unui Cronos, arata destul de bine dar necesita curatare si mici reparatii.Ii rog pe cei care au reconditionat astfel de aparate sa ma ajute sa-l pun la punct,- cu ce as putea sa curat ceasul? functioneaza dar cred ca nu i-ar strica o lubrifiere. (cifrele pot fi curatate cu ceva?) - ce fel bec era la scala? la mine lipseste dar exista soclu, as prefera un bec in loc de led,- ar mai fi potentiometru de volum si comutatorul pentru alarma care nu ramane cuplat, dar pe astea le voi schimba...- cum sa-l trec in cealalta banda fara sa umblu la bobine?voi reveni daca mai gasesc ceva,cineva scria mai sus ca are motorul de 120v/60Hz, al meu este 220V/50Hz, deci probabil ca a fost in mai multe variante in functie de tara de destinatie.

Link spre comentariu

De curand am intrat si eu in posesia unui Cronos, arata destul de bine dar necesita curatare si mici reparatii.Ii rog pe cei care au reconditionat astfel de aparate sa ma ajute sa-l pun la punct,- cu ce as putea sa curat ceasul? functioneaza dar cred ca nu i-ar strica o lubrifiere. (cifrele pot fi curatate cu ceva?) - ce fel bec era la scala? la mine lipseste dar exista soclu, as prefera un bec in loc de led,- ar mai fi potentiometru de volum si comutatorul pentru alarma care nu ramane cuplat, dar pe astea le voi schimba...- cum sa-l trec in cealalta banda fara sa umblu la bobine?voi reveni daca mai gasesc ceva,cineva scria mai sus ca are motorul de 120v/60Hz, al meu este 220V/50Hz, deci probabil ca a fost in mai multe variante in functie de tara de destinatie.

Poti sa-mi spui ce scrie pe motor?
Link spre comentariu

Ha, ha, si hi, hi. Ca sa vezi.Ieri seara am facut si eu rost de un Cronos. Al carui ceas se invarteste, da, stiu bine, frecventa retelei actuale si de multi ani incoace e cea corecta, de 50Hz, asa ca dupa ce l-am potrivit dupa teletextul de la tvr, si m-am jucat cu el vre-o 4 ore, arata ora exacta.In ultrascurte, avand banda est, imi intra doar sunetul de la un anumit post Tv, de pe cablu.. Imginea nu, da stiu si de ce, hi..Potentiometrul de volum trebuie spalat, dar asta-i boala cu leac..Altfel se aude extrem de bine. Finalul e pe trz cu germaniu, hi, hi..Estetic cutia aratat destul de rezonabil. Evident ca acolo unde e pot. de volum vopseaua e usor luata...Sincer, nu stiu daca e bine sa il trag in banda vest. Da, il readuc functionalitatea, dar ii stric originalitatea..In plus, ata de scala e asa ceva de scarbos de pus la loc..Oricum multumesc pt schema, care imi va fi utila daca ma apuc sa il rebanduiesc, hi, hi..

post-1240-139829327573_thumb.jpg

post-1240-139829327576_thumb.jpg

post-1240-139829327577_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări