Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio Chronos

Vizitator augustin87r

Postări Recomandate

Suprafata care preseaza trebuie sa fie putin elastica si fierbinte,la fierul de calcat e rigida si nu se muleaza pe suprafata de lucru,bine,accept ca e si o chestiune de gust,mie mi-au placut carcasele de gloria cu acest model,au mai avut si la radiourile cu ceas tot asa model,dar probabil in fabrica aveau un dispozitiv cu aer fierbinte care "pregatea terenul"si din urma peste folie presa o rola presoare cu cauciuc,in felul asta se putea mula pe toata suprafata carcasei.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 121
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

19

• augustin87r

9

• Flor

6

• elctropan

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator Motreanu Sorin

master87..ziceai ca daca nu gasesti o solutie singura rezolvare este spray-ul cu vopsea neagra.Sper sa nu se ajunga la vopsire cu spray dar daca totusi nu reusesti sa aplici o folie sau nu iese ceva notabil incerca sa-l vopsesti cu spray GRI nu negru.Va arata mai bine asa dar inainte de a-l vopsi cumpara-ti un spray de "plastic primer" adica grund aderent pentru plastic. Aplici grundul peste capacul demontat in prealabil (ca practic capacul trebuie vopsit) si dupa 5-10 minute aplici vopseaua gri dar nu aplica si peste grila difuzorului care e estetic sa ramana neagra...de altfel nici cele din fabrica nu aveau grila difuorului ornamentata cu imitatie de lemn (si la mine este neagra). Vopseste asadar numai partile care aveau aplicata imitatie de lemn si combinatia negru-gri ii da un aspect placut.Desigur mare atentie la pregaturea milimetrica a suprafetelor in sensul izolarii zonelor care trebuiesc sa ramna negre. Am recomandat gri si nu alte culori pt ca in primul rand da bine cu negrul apoi era la moda in anii 90 ca unele aparate de radio si tv sa fie in combinatia aceasta negru-gri. Inca ceva:Daca alergi aceasta solutie ,dupa aplicarea spray-ului gri cumpara un spray cu lac transparent si da peste pt a conferi rezistenta in timp vopsirii (oricum aparatul este stationar,nu se umbla cu el tot impul)

Link spre comentariu
Vizitator Motreanu Sorin

Dpdv estetic nu i-ar sta bine cu vopsea pt jante....un gri e cel mai potrivit de obicei pt jante sunt arginitiu,negru... Daca da cu plastic primer si foloseste un spray bun si ca masura de protectie un lac la spray este mai mult deca ok mai ales ca aparatul nu e portabil sa fie "frecat" toata ziua...

Link spre comentariu
Vizitator master87

salutari tuturor! imi cer scuze pentru lipsa de pe topic :jytuiyu se pare ca tipul care trebuia sa ma ajute cu drumul la iasi nu mai este disponibil, drept urmare am purces la niscaiva modificari, ce tin mai mult de estetica aparatului cu pricina. in primul rand am inlocuit beculetul acela care mai mult ardea de pomana, fara sa faca vreo lumina semnificativa, cu 2 leduri albe legate in paralel si aplicata de asemenea una bucata rezistenta si una bucata punte redresoare..mi-am confectionat singur un suport din placaj pe care am fixat ledurile si am scos suportul metalic al beculetului. am facut de asemenea rost de un buton pt potentiometrul de "sleep" si reglaje la ceas si radio. nu am reusit sa gasesc folie din aceea de furnir drept urmare am decis sa-l "spreiez"..si eu am avut in vedere culoarea gri, ma batea gandul urat de tot, numai ca fix culoarea gri ma oboseste teribil la ochi si ma ia ameteala..stiu, este ciudat dar asta este efectul, culmea este ca negrul nu ma deranjeaza. cu riscul de a-i strica din originalitate(tinand cu nesimtire mai mult la starea mea) l-am vopsit in negru si pot sa zic ca ma declar destul de multumit de rezultatul final. daca reusesc sa-mi fac putin timp zilele astea voi posta si niste poze exemplificative.inca o data mii de multumiri celor care mi-au oferit cu generozitate sfaturi si cine stie, propuneri viitoare pentru imbunatatiri.

Link spre comentariu
Vizitator master87
:da.. pozele promise (imi cer scuze pt calitatea proasta a pozelor dar se pare ca nu se pot pune poze la dimensiuni mai mari :sparge: a trebuit sa le redimensionez, astfel pierzandu-se din calitate):
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Frumos a iesit...Din pacate trebuie sa ne tot intrebam... exista infima documentatie... cum de altfel tot patrimoniul tehnic nu are nici o reprezentativitate la nivel de muzeu, biblioteci etc.Din cate stiu din modelul de mai sus au fost fabricate "n" versiuni:-Cronos (UM, US)-Interson (UL, UUS)-Express (UM, UUS)-Ultrason (UM, US1,2,3, UUS)-Superson (cu orga...)-...Exporturile erau (cam) de conjunctura si se intamplau de obicei dupa cate o vizita a "tovarasului suprem" in tarile respective si cand se semnau si tratativele comerciale pe "termen lung"...

Link spre comentariu

Exporturile erau (cam) de conjunctura si se intamplau de obicei dupa cate o vizita a "tovarasului suprem" in tarile respective si cand se semnau si tratativele comerciale pe "termen lung"...

Export pe termen lung,a fost in China, Brazilia,si ceva tari africane,cred ca si acum mai au Milcov de la noi :rade: ,de fapt la cat Milcov au produs(ma refer la Tehnoton)nici 10% nu a fost pt piata interna,masiv au plecat la export,cat despre tipurile mai sus mentionate,exportul pe piata de vest intr-adevar era de conjuctura si de scurta durata,probabil si-au dat si ei seama ca in contractele pe termen lung erau probleme in a respecta standardul de calitate...stiuta fiind deviza romanului''...merge si asa''.
Link spre comentariu

Poate asta-i si cauza pentru care nu exista documentata aceasta productie, respectiv seria de aparate de export. Nu imi vine sa cred ca au fost trecute la secrete de stat...Normal ar fi fost sa se scoata o carte nu numai cu scheme ci si cu poze... Cartea albastra se opreste pe la 1972 cand s-a decis transferul productiei de radiouri de larg consum la Tehnoton... (unde de fapt a inceput in 1974...).Adevarul e ca aceste aparate erau mai ingrijit lucrate...

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator balaur_u

Salutare,Are idee cineva cum functioneaza alarma la CRONOS? Am vazut ca se roteste si la un moment dat face un click...dar nu prea inteleg cum merge.De asemenea, daca stiti, cum sunt etichetate cele 3 butoane...ale mele s-au ster si nu stiu ce fac decat pe bajbaite...ultimul din dreapta cred ca e ON/OFF radio, poate ma insel...Numai bine,Laurentiu

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări