Marele Savant Postat Noiembrie 28, 2017 Partajează Postat Noiembrie 28, 2017 Lasa! Tensiunea este de 120V nu 110 asta am vrut sa scriu, iar frecventa 60hz, nu imi explic scaparea la frecventa. Nu era neaparata nevoie de formule, am scris si eu invers faza cu linie. era suficient sa corectati fara prea multa filosofie, dar desigur nu ma pot pune eu in calea fericirii dv., de a ne arata cele doua formule. Observati ca postez la ore foarte tirzii si poate am o scuza pentru asta! Observati ca stiu si formula si armetica: 220/127 egal 127. De acolo putea proveni tensiunea de 220v mentionata initial, pentru ca 110 faza cu 220 linie nu se potrivea! oricum este neatentia mea si multumesc pentru corectarea greselii! Confuzia ca in sua sint 110v nu 120v este foarte intilnit, pina la urma asta era ideea. Ciudata chestia cu 240 de volti pentru consumatorii mari, am vazut niste cuptoare cu microunde si alte chestii de putere mai mare si erau tot la 120V. Amin! Link spre comentariu
gica70 Postat Noiembrie 28, 2017 Partajează Postat Noiembrie 28, 2017 (editat) "Observati ca stiu si formula si armetica: 220/127 egal 127" Adica patratul lui 127 este 220?! Editat Noiembrie 28, 2017 de gica70 Link spre comentariu
Marele Savant Postat Noiembrie 28, 2017 Partajează Postat Noiembrie 28, 2017 tot din cauza orei, gata promit ca nu mai scriu dupa ora 20! Link spre comentariu
Mark S Postat Noiembrie 28, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2017 @Victor Din cate vad, ala e un reducator de zgomot ptr audio... Am citit intr-un alt replay ideea cu folosirea unui transformator separator. E bun ptr altele, nu si ptr eliminarea acelei bazaieli. E asa puternica incat e deranjanta de la cateva zeci de metri si se receptioneaza de la mai mult de 500. Chiar daca m-as debransa, practic nu s-ar rezolva nimic. Am scos de curiozitate siguranta generala de alimentare a casei...absolut niciun efect. Link spre comentariu
gica70 Postat Noiembrie 28, 2017 Partajează Postat Noiembrie 28, 2017 Pai bineinteles, sub tensiune (RF), fara tensiune (RF) tot o antena ramane! Nota: RF=radiofrecventa, nu un nou furnizor! Si cand te gandesti ca vor sa foloseasca reteaua pentru internet (daca nu s-o folosi deja pentru transmis date). Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 28, 2017 Partajează Postat Noiembrie 28, 2017 Da , este un reducator de zgomot mai special , " sterge " zgomote tip impuls , captate din retea . Este foarte eficient . Cred ca poate fi o solutie pentru Dvoastra , doar in combinatie cu aparatele ce reduc semnalele nedorite captate de antena , mentionate la inceputul subiectului . Link spre comentariu
Mark S Postat Noiembrie 28, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2017 (editat) Nu este vorba de obisnuitul zgomot in impulsuri, industrial ori atmosferic. Acela da, se poate elimina in audio, precum si alte metode. Nu e nici zgomotul constant-difuz dat de routere ori alta aparatura digitala. Ptr acesta reducatorul de QRM pe care l-am construit se descurca bine. In cazul meu sunt frecvente (armonici) distincte raspandite foarte aproape una de alta, practic in tot spectrul, din VLF pana sus in scurte. Am mai multe incarcatoare de telefon, iar unul din ele face absolut la fel, desi din pct de vedere electric functioneaza normal. Analogia ma face sa cred ca la puctul de transformare de la Electrica este un regulator, ori o statie de transformare in comutatie, care desi merge normal din pct de vedere electric ( echipa a verificat tensiunile si sunt ok ), are oscilatii parazite groaznice. Am postat un video spre exemplificare https://streamable.com/t3w0x As putea scoate acele bazaieli prelucrand semnalul audio, dar e absolut inutil. Problema e la intrarea in receptor, unde nivelul "bazaielii" e mult mai mare decat al semnalelor slabe. Receptorul e extrem de sensibil (doar carcasa e de la un Waxiba, partea electrica e facuta de mine). Departe de reteaua electrica, sau cand se ia curentul, prinde in jur de 20 de posturi pe unde medii ziua, iar seara practic post langa post, atat pe medii cat si pe scurte. Editat Noiembrie 28, 2017 de Mark S Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 28, 2017 Partajează Postat Noiembrie 28, 2017 (editat) Cunosc fenomenul . Se rezolva simplu , monteaza in paralel pe diodele redresoare condesatori ceramici de 10 nF si gata . In cazul meu ( receptorul meu este Drake SSR1 ) metoda a functionat perfect ! Editat Noiembrie 28, 2017 de Victor Link spre comentariu
Mark S Postat Noiembrie 28, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2017 (editat) Receptorul e pe baterii...Nici nu se pune problema alimentarii lui la retea, in cazul asta e o bazaiala "oarba" pe toata banda. La fel face si afara, la mai putin de 50m de linia electrica. Efectul acelui punct de transformare se simte pe o raza de mai multi km de-a lungul liniei... Si da, efectul auditiv e identic celui generat de diodele redresoare. Editat Noiembrie 28, 2017 de Mark S Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 28, 2017 Partajează Postat Noiembrie 28, 2017 Si receptorul meu merge alimentat cu baterii . Intradevar , corespondentul DX este mai usor de " citit " din QRM daca alimentez receptorul din baterii ... Pentru zgomot , cumva eu am dat vina pe zgomotul benzii , pe parazitii atmosferici captati de antena ( o amaraciune ) si pe sensibilitatea exceptionala a receptorului Drake SSR1 . Receptorul meu a fost evaluat in 2015 impreuna cu @TraianB in laboratorul sau , folosind un generator modulat de la Rohde und Schwatz . La limita atenuatorului de pe iesire generatorului la un semnal calibrat 0,1 uV , semnalul modulat era tare si clar in difuzor , acul S-metrului miscandu-se destul de vioi ! Link spre comentariu
Mark S Postat Noiembrie 28, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2017 Tocmai aici e "amaraciunea". In conditii de QRM, sensibilitatea, una din principalele calitati ale unui receptor, nu mai ajuta la nimic. Stiu cum e in oras, QRM-ul e mare...dar aici in zona de munte in care sunt, cel industrial, sau creat de om in general e aproape 0. Se pot face experimente interesante, DX-uri...etc. Dar bazaitoarea celor de la Electrica strica totul. Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 28, 2017 Partajează Postat Noiembrie 28, 2017 Deja e simplu , alege doar calea legala . Incepe cu sesizari ANCOM , dupa aia sensibilizeaza radioamatorii prin mediile de profil si ulterior prin massmedia . Ultimii dintre ei au interese speciale , spre exemplu presa de scandal va aprecia in mod deosebit acest subiect , in perioada viitoarelor alegeri . Intre un subiect politic neutru ( toti politicienii sunt la fel ) si un subiect radioamatoricesc , va fi promovat doar subiectul ce contine un scandal mai mare Da , ati ghicit , este vorba doar de subiectul pe teme radioamatoricesti . Link spre comentariu
puriu Postat Noiembrie 28, 2017 Partajează Postat Noiembrie 28, 2017 Daca sursa de semnal nedorit este unica si semnalul intra prin antena, sunt doua solutii clasice: antena directiva si filtrul "dop". Antena directiva trebuie sa aiba un minim accentuat pe o directie (caracteristica in 8 sau cardioida). Filtrul "dop" este un circuit LC paralel, in serie cu antena si acordat pe frecventa nedorita. Pot fi mai multe "dopuri" inseriate daca sunt mai multe surse pe frecvente diferite sau daca sursa are banda mai larga sau armonici puternice. Cele doua metode se pot aplica simultan. Chiar daca sursa este difuza (semnal propagat prin linii lungi) si cu foarte multe armonici, se poate obtine o atenuare. Solutia radicala este deparazitarea la sursa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum