cristivirgil Postat Noiembrie 12, 2017 Partajează Postat Noiembrie 12, 2017 Imi poate spune cineva ce valoare are rezistorul R12 din schema interna a integratului hibrid STK 4038XI. Am un prieten care are acest integrat intr-un amplificator si doresc sa-l ajut (am desfacut integratul si sunt arsi finalii si acest rezistor). Stiu ca nu este sectiunea potrivita pentru aceasta intrebare, dar m-am gandit ca aici am sanse mai mari de a primi un raspuns (daca deranjeaza rog un moderator sa mute acest topic). Multumesc! Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 13, 2017 Partajează Postat Noiembrie 13, 2017 Rezistenta aia stabileste clasa de functionare a prefinalilor ( A ), daca s-a ars atunci si prefinalii sunt compromisi. Probabil cateva zeci de Ohm, poate 100, sau ceva de genul... Link spre comentariu
cristivirgil Postat Noiembrie 13, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2017 Multumesc Marian...asa ma gandeam si eu. Surprinzator este ca prefinalii sunt buni ! Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 13, 2017 Partajează Postat Noiembrie 13, 2017 (editat) Dacă ai un exemplar bun - de pe celălalt canal - poți să măsori aproximativ astfel : - Injectezi un curent mic I1 , să zicem 1mA pe traseul pin 7 - pin 10 , cu plus la 7 și măsori tensiunea între pinii 7 și 10 = U1 - Injectezi un alt curent I2 , să zicem 2 mA și măsori tensiunea = U2. R12 este aproximativ (U2-U1)/(I2-I1) . PS Tensiunile ar trebui să fie sub 1,6-1,7V . Dacă sunt mai mari trebuie coborâți curenții . EDIT . Am greșit puțin ignorând variația tensiunii Ube . Dacă rezistența este foarte mică - zeci de ohm - erorile sunt mari . Dacă sunt sute de ohm e acceptabil. Se face eventual o corecție de genul : Ube crește cu circa 50mV la dublarea curentului . Editat Noiembrie 13, 2017 de UDAR Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 13, 2017 Partajează Postat Noiembrie 13, 2017 Eu as incepe testele cu 100 Ohm, prea mare fata de atat nu poate fi, ar insemna un curent prea mic in prefinali, si nici prea mica fata de 100R nu poate fi, nu vad justificarea unei clase A in prefinali asa mare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum