Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Valoare rezistor in STK 4038XI

cristivirgil

Postări Recomandate

Imi poate spune cineva ce valoare are rezistorul R12 din schema interna a integratului hibrid STK 4038XI. Am un prieten care are acest integrat intr-un amplificator si doresc sa-l ajut (am desfacut integratul si sunt arsi finalii si acest rezistor). Stiu ca nu este sectiunea potrivita pentru aceasta intrebare, dar m-am gandit ca aici am sanse mai mari de a primi un raspuns (daca deranjeaza rog un moderator sa mute acest topic). Multumesc!

post-181573-0-33708600-1510522391_thumb.png

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

2

• cristivirgil

2

• UDAR

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dacă ai un exemplar bun - de pe celălalt canal - poți să măsori aproximativ astfel :

- Injectezi un curent mic I1 , să zicem 1mA pe traseul pin 7 - pin 10 , cu plus la 7 și măsori tensiunea între pinii 7 și 10 = U1

- Injectezi un alt curent I2 , să zicem 2 mA și măsori tensiunea = U2.

R12 este aproximativ (U2-U1)/(I2-I1) .

PS Tensiunile ar trebui să fie sub 1,6-1,7V . Dacă sunt mai mari trebuie coborâți curenții .

EDIT . Am greșit puțin ignorând variația tensiunii Ube . Dacă rezistența este foarte mică - zeci de ohm - erorile sunt mari . Dacă sunt sute de ohm e acceptabil. Se face eventual o corecție de genul : Ube crește cu circa 50mV la dublarea curentului .

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Eu as incepe testele cu 100 Ohm, prea mare fata de atat nu poate fi, ar insemna un curent prea mic in prefinali, si nici prea mica fata de 100R nu poate fi, nu vad justificarea unei clase A in prefinali asa mare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări