Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

izolare bad sector

LostCell

Postări Recomandate

Salut,am un hdd de 10g care are niste bad sectors pe la inceput..care imi blocheaza sistemul...as vrea sa imi spune-ti daca stiti ceva utilitare..care izoleaza aceste sectoare.Va multumesc anticipat :prayer:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• LostCell

2

• Mircea Bartic

1

• costy

1

• Yo4You

1

Top autori în acest subiect

Partition magic de MS-DOS (partition magic8.0) si un scandisk in ms-dos si vezi la cat la suta are bad , notezi pe hartie apoi calculezi cu regula de trei simpla cati mega sa partitionezi.faci partitiile apoi le carpesti intre ele dai merge partition si cele inactive raman inactive si cele facute FAT32 le uneste intre ele.

Link spre comentariu

tragi hiren`s boot cd 8.8 pe un cdbootezi de pe el si la hdd tools(nu mai stiu exact) si verifici cu unul din prog de acolo (la mine a mers cu hdat parca)

Link spre comentariu

Solutia lui Yo4You este cea mai buna cu mentiunea de a ascunde partitia inactiva. Ii dai simplu Hide Partition si ai scapat de problema cu sectoarele stricate.

Am readus la viata prin metoda asta tot felul de discuri de la celebrele ST-157A si ST-351A|X, ambele de 40Mo, pana la discuri de 40, 60Go.

Succes,

ALEKS

Link spre comentariu

Partition magic de MS-DOS (partition magic8.0) si un scandisk in ms-dos si vezi la cat la suta are bad , notezi pe hartie apoi calculezi cu regula de trei simpla cati mega sa partitionezi.faci partitiile apoi le carpesti intre ele dai merge partition si cele inactive raman inactive si cele facute FAT32 le uneste intre ele.

în principiu e ok.însă n-am prea văzut segmente de baduri contigue, şi cârpeala uneori nu ţine: se apucă să "deplaseze" bucăţile alea, şi îţi faci draci copios, şi... lalala.mai bine:1. dacă ai bani, iei un hdd nou! e soluţia cea mai elegantă.2. te uiţi să vezi cam cât la sută pierzi din baduri, şi unde sunt puse. oricum dacă e vorba de mesaje gen "track 0 bad", sufletu'... pe-acolo e FAT-ul (file allocation table), şi dacă cele 2 copii nu sunt identice, o să turbezi cu mesaje tip "CRC error" "sau inconsistency data". dacă ajungi să ai 2 partiţii rezonabil de mari, FĂRĂ baduri, merge. dar renunţaţi la ideea să partitionţi si spaţiul/spaţiile cu baduri. o sa vă alegeţi cu nişte dureri de cap inutile!!!
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

s-a rezolvat..am scanat cu hdd regenerator,am notat unde erau bad-urile si am facut partitii,spatiile unde erau bad-urile le-am lasat ca "unnalocated space"..acum merge ok.pe hdd-ul asta mai incerc linuxu..unnallocated space ala de 700mega..l-am lasat asa mare deoarece erau baduri la intervale mici si nu merita sa fac partitii

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări