misuraelectronic Postat Decembrie 7, 2023 Partajează Postat Decembrie 7, 2023 (editat) Acum 32 minute, iuliantv a spus: deoarece are 2x45 ac si 2x56ac si condesatorii sant de 63v.3300mf, daca redresezi 45v ac , atunci o sa obtii in mod real 62,1 v cc care este mult prea in buza celor maxim 63v ai condensatorului ...riscurile de a se umfla originalii este ff mare , mai ales ca ai zis ca boxa oem este Alien , adica o mizerie China de 2 bani ... daca redresezi 56v ac , atunci o sa obtii 77,28v cc , care umfla garantat instantaneu filtrajele de 3300uF / 63v ... asa ca ...ori mai scoti spire de pe infasurarile de 45v ca , ori pui condensatori la minim 80v filtrajele mari ---asta daca mergi pe infasurarile de 45v ca --- sau de minim 100v ---daca mergi pe infasurarile de 56v ca ---... Editat Decembrie 7, 2023 de misuraelectronic Link spre comentariu
iuliantv Postat Decembrie 7, 2023 Partajează Postat Decembrie 7, 2023 (editat) Multumesc de ajutor cred ca am un trafo de 2x35v si alte iesiri la vreo.200-250w,oricum ma batea gandul sa.l schimb,de scos din spire e cam complicat ,si parca si pacat Editat Decembrie 7, 2023 de iuliantv Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Decembrie 7, 2023 Partajează Postat Decembrie 7, 2023 daca bagi 35v ca , atunci o sa obtii real 48,3v dc , care nu mai prezinta nici un pericol de umflare accidentala pt 3300uF/63v --- asta bineinteles daca nu sint deja umflati pina acum ...ii pui si tu pe un esr-metru si vezi daca mai este ceva de capul lor --- ... Link spre comentariu
iuliantv Postat Decembrie 7, 2023 Partajează Postat Decembrie 7, 2023 (editat) condesatorii nu sant umflati si pe esr.metru sant ok,la 56v cat urca pe ei nu cred ca fac urat ,cel putin nu in cateva minute, am masurat traful si real are 2x43v ac,pe el e trecut 2x45 Editat Decembrie 7, 2023 de iuliantv Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Decembrie 7, 2023 Partajează Postat Decembrie 7, 2023 (editat) Acum 19 minute, iuliantv a spus: am masurat traful si real are 2x43v ac,pe el e trecut 2x45 tensiunea de iesire a unui trafo depinde de tensiunea de intrare ... masoara cit ai la priza si in aceesi secunda vezi cit ai tensiunea de iesire ...imparte apoi cele 2 tensiuni si obtii astfel factorul k de transformare al acelui transformator ... avindu-l pe k , care este constant la acest trafo , vei putea calcula si singur cu regula de 3 simpla ce tensiuni obtii la iesire pentru diverse tensiuni de retea ... Editat Decembrie 7, 2023 de misuraelectronic Link spre comentariu
iuliantv Postat Decembrie 7, 2023 Partajează Postat Decembrie 7, 2023 am 230v in retea Link spre comentariu
bmwh548 Postat Decembrie 7, 2023 Partajează Postat Decembrie 7, 2023 Ai 5.35 (rotunjit). Daca ai momente cand tensiunea sare spre 250V poti ajunge la aproape 47 de volti pe iesire. Dupa redresare si filtrare ai 66 de volti. Peste specificatiile condensatorilor. Eu as scoate niste spire pentru ca daca tensiunea filtrajelor e 63V sigur si pe traseu componentele sunt calculate la limita. *valori rotunjite pentru calcularea mai usoara. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Decembrie 7, 2023 Partajează Postat Decembrie 7, 2023 (editat) este ff simplu ... daca la 230v ca pe in ai 43v ca pe out , asta inseamna ca abia la 240,69v ca pe in vei avea 45v ca pe out ... fabricantii chinezi au pictat pe eticheta doar tensiunea de out in cazul extrem in care tensiunea la priza ar ajunge accidental la 240v ca ... mai pe romaneste , tensiunea de out este direct proportionala cu tensiunea de in , dupa formula U in egal k x U out ... sau ... U out egal 1/k x U in Editat Decembrie 7, 2023 de misuraelectronic Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 7, 2023 Partajează Postat Decembrie 7, 2023 In alte tari 240V este standard, de unde stiti ca trafo ala nu a fost conceput pentru o tara din aia ? Link spre comentariu
iuliantv Postat Decembrie 7, 2023 Partajează Postat Decembrie 7, 2023 (editat) traful e notat cu model *55*98 300w input 230v ac output 43v-0v-43v 0v-16 i.mi cer scuze de greseala de mai sus cum ca e trecut 2x 45v deci traful e in parametrii pentru ceea ce a fost conceput,dar total inadecvat pentru ce trebuie in aceasta boxa,am dat traful jos de am avut acces mai vizibil la eticheta si la balariile ce le.a facut neghiobul, boxa mai are nevoie de cel putin 2x12v unde neghiobul a legat doar un 16v simplu ,si un un cel putin 1x12v unde neghiobul a legat o sursa externa de 12v 2a,sa ma apuc sa dau si sa pun spire jos nu o voi face ,e si pacat de trafo si nici nu am sarma de cupru de bobinat spire,plus ca am destule amplificatoare sisteme audio de care nu am timp,si nici rabdare,asa ca voi cauta un trafo cat de cat conform cu originalul Editat Decembrie 7, 2023 de iuliantv Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 7, 2023 Partajează Postat Decembrie 7, 2023 Mai bine intreaba clientul daca e de acord cu pretul reparatiei sau vrea sa cumpere alta boxa, un traf pe comanda cu tensiunile dorite la petra-toroid nu e deloc ieftin. Dar poti sa ceri o oferta de pret si comunici clientul pretul final. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 7, 2023 Partajează Postat Decembrie 7, 2023 Acum 26 minute, iuliantv a spus: am dat traful jos de am avut acces mai vizibil la eticheta si la balariile ce le.a facu neghiobul, boxa mai are nevoie de cel putin 2x12v unde neghiobul a legat doar un 16v simplu ,si un un cel putin 1x12v unde neghiobul a legat o sursa externa de 12v 2a,sa ma apuc sa dau si sa pun spire jos nu o voi face ,e si pacat de trafo si nici nu am sarma de cupru de bobinat spire,plus ca am destule amplificatoare sisteme audio de care nu am timp,si nici rabdare,asa ca voi cauta un trafo cat de cat conform cu originalul Ce-ti mai place sa-l alinti... Link spre comentariu
iuliantv Postat Decembrie 7, 2023 Partajează Postat Decembrie 7, 2023 Acum 2 ore, modoran a spus: Mai bine intreaba clientul daca e de acord cu pretul reparatiei sau vrea sa cumpere alta boxa, un traf pe comanda cu tensiunile dorite la petra-toroid nu e deloc ieftin. Dar poti sa ceri o oferta de pret si comunici clientul pretul final. nici nu ma gandesc sa comand traf,caut ce am pe la mine,pretul i l.am estimat inainte ,dupa ce am vazut ce e in ,,cotet,, Link spre comentariu
iuliantv Postat Decembrie 8, 2023 Partajează Postat Decembrie 8, 2023 (editat) Acum 15 ore, doru3160 a spus: Ce-ti mai place sa-l alinti... pe neghiob ,sau pe ,,amplificator,, daca e vorba de ,,neghiob,, pai cam merita,nu poti sa ceri 400lei pentru jumatate de ora de functionare,dupa care sa.i spui omului ca nu are cum sa nu mearga si sa nu vrei sa.i rezolvi problema,sau macar sa.i restitui o parte din bani,sau ceva de genul asta,plus sa faci si balarii prin boxa ce aduc paguba si mai mare nu mai spun 2 tranzistori smd 2 rezistente smd Editat Decembrie 8, 2023 de iuliantv Link spre comentariu
iuliantv Postat Decembrie 9, 2023 Partajează Postat Decembrie 9, 2023 (editat) i.am pus pana la urma 2sc5200 2sa1943 din comert magazin loco,unde am masurat vre.o cateva bucati ca perechea sa aiba impedanta apropiata,de ce i.am inlocuit in locul celor originali montati de mine 2sc5198 2sa1941 ? la volum de peste 50% distorsiona,intra in clipping (are un led pentru asa ceva plus ca auditiv suna ca ...)nu mai aveau putere sa duca difuzorul,chiar daca am ridicat tensiunea la 2x39v ac, am montat un trafo de pe o combina mai veche aiwa ce era de ,,dontoare,, traful are cca 230w 2x29 ac 2x39 ac 2x12v si 1x8v ac,toate infasurarile sant separate pana la urma i.am dat 2x29 ac 2x12v ac si nu am reusit sa scap de sursa de 12v 2a cei 2x12v ac intra in corectorul de ton intr.o punte si 2 condesatori dupa care sant stabilizate cu l7912 l7812 , am incercat sa alimentez si ramura de 12v primita din sursa externa,tot din trafo,din infasurarea separata de 8v ac si din una din cei 2x12v ac,bineinteles cu punte de diode condesator si o rezistenta de balast,dar face ca toti... neghiobul a dat jos diodele ce erau in montaj pe corectorul de ton,a facut vre.o 2 strapuri pe acolo,deci trebuie 12v dc acum,e prea inghesuita si nici nu am chef sa desfac zeci de suruburi sa refac un ,,cotet,, acum e ok la volum undeva pana in 80% bas undeva la 70% nu mai intra in clipping si se aude cat de cat decent pentru un cotet chinezesc,caruia ii lipseste si vata ce era intre bas si montajul de putere amplificare,si care are un piezo in loc de tweter.ul original,cu acordul propietarului totusi nu inteleg cum o siguranta de 6 amperi a permis unui traf sa se inchinga asa tare sa topeasca si cutia si sa nu se arda siguranta Editat Decembrie 9, 2023 de iuliantv Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum