Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 2sc5200 și 2sa1943 în scurt

Vizitator Claudiuhosu

Postări Recomandate

Vizitator Claudiuhosu

Bună.am construit un amplificator complementar cu 2sc5200 și 2sa1943 și nu funcționează. Žl conectez cu un bec în serie și se aprinde becul iar difuzoare ies în afara și baraie. Am verificat cablaj și pare în regula.pare ca ajunge curent în boxe. Amplificatorul e cu 4 tranzistori pe canal. Ce părere aveți?mentionez ca nimic nu se încălzește.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 44
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iuliantv

8

• misuraelectronic

4

• winstyle

4

• claw

3

Top autori în acest subiect

Vizitator Claudiuhosu

Bună. Revin din nou. Singurele lucruri care le-am pus diferit au fost diodele în loc de 1n4004 am pus 4007, condensatorii de 0.1uf i-am pus de 50v ceramici în loc de 100v poliester iar diodele de p600j sunt p600k.nu am verificat tranzistorii inainte să-i lipesc ca sunt noi și m-am gândit ca sunt buni. Ce am mai observat ca becul în serie se aprinde numai când conectez boxele. Fără boxe legate se aprinde o secunda și se stinge.am verificat de 10 ori toate piesele și toate rezistente sunt măsurate și corespund valorilor.tranzistorii de putere sunt Toshiba. Oare se puteau arde fără sa se încălzească?e posibil sa fie a1015 contrafăcut cu hfe prea mare sau diodele sa îl tina în scurt?aștept cu nerăbdare idei. Multumesc

Link spre comentariu
Vizitator Claudiuhosu

Salut.eu sunt incepator si acesta este primul amplificator pe care il fac cu tranzistori si nu prea ma descurc sa masor.daca poti sa imi explici cum pot masura tensiunea de iesire?trebuie sa conectez amplificatorul la transformator si apoi sa masor sau cu el fara curent?am un transformator de 2x20v 250va si unul de 2x24v 160va.am incercat cu amandoua ca m_am gandit ca poate e prea mic voltajul dar face la fel

Link spre comentariu

Nu aceasta este cauza problemei. Măsoară tensiunea la iesire fara boxe sau orice altceva conectat. Masori fata de masa. Setezi multimetrul pe curent continuu, apoi pui testerul negru la masa generala(GND) și pe cel roșu la ieșirea amplificatorului. Vezi cât ai și dacă e pozitiva sau negativa sa mai specifici.

Editat de claudiu_XD
Link spre comentariu

Măsori tensiunea de la ieșire și revii , nu curentul . Tensiunea și curentul sunt noțiuni diferite . Nu le incurca . Mai citește , invață teorie , apoi te apuci de practică . Așa se invață electronica . Să măsori o tensiune , este un lucru elementar . Să măsori parametrii in regim static la un amplificator (tensiuni și curenți), trebuie să inveți câte ceva despre funcționarea amplificatoarelor audio de putere (adică teoria functionării lor ) , pentru a ști ce valori trebuie să dea un amplificator funcțional și DE CE .

Tu vrei să construiești o casă incepând cu acoperișul .

Aaa , și salută ca bărbații cu ''Salut'' , nu cu ''Bună'' ca fetele ...

Consideră aceste rânduri niște sugestii (chiar sfaturi) , nu critici la adresa ta . Toți am fost incepători.

Link spre comentariu
Vizitator Claudiuhosu

Salut. Acum am observat ca ieșirea din dreapta merge. Doar la cea din stânga la ieșire am tensiune 38v și cand leg boxele la amândouă ieșiri atunci nu mai merge nici cea din dreapta și amândouă baraie.

Editat de Claudiuhosu
Link spre comentariu
Vizitator Claudiuhosu

Am observat ca și la canalul care merge se încălzesc cam repede tip 41 și 42 chiar și la volum mic. Ma gândesc sa scot toți tranzistorii și să-i mut de pe un canal pe altul. Am să-i masor înainte dar am înțeles ca pot da bine la multimetru și tot sa nu fie buni. Ce ziceți?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări