Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

aem 1ARE192

Vizitator vampi

Postări Recomandate

51 ,52 borne intrare termocuplu + si minus .-31 ,31.33 alarma-.21,22,23 minim reglaj.-11, 12 ,13 max reglaj. -----borna 1si 2 alimentare.

rezistentele din partea dreapta spate sunt rezistenta de linie masura si rezistenta de calibrare etalonare.

Link spre comentariu
Vizitator vampi

Multumesc, dl albine. Stiti cumva si cum determin tensiunea de alimentare? Multumesc.

La mine n-am gasit decat astea doua ...

IMG_20171113_083434.jpg

Teoretic trebuia sa am si tipul cautat,insa n-am gasit deocamdata.

Dl. Doru, daca gasiti exact manualul 1ARE192 ar fi fantastic. Multumesc.

Link spre comentariu

dupa fotografie si codificare aparatul se alimenteaza la 220v alternativ. ..............termocuplul se va monta la aparat folosind cabluri de prelungire din acelasi material cu termocuplu ,deci iti trebuie cablu de prelungire cromel alumel.daca folosesti alt tip de cablu de exemplu Cu acesta iti va da informatii false despre temperatura.este obligatoriu ca legatura de la aparat la termocuplu sa se faca cu cablu de prelungire cromel alumel pentru o informatie precisa.VOI CAUTA SI UN MANUAL DE LA ACEST APARAT.T APARATUL MASOARA mv produsi de termocuplu prin incalzire si ii afiseaza pe scala gradata in grade C.la o temperatura de 800 grade termocuplu genereaza o tensiune de 32,30 mv.

Link spre comentariu

cand eram tanar acum 100 ani lucram cu asa ceva eu spun ce imi aduc aminte, cautam si carte .sunt dispus la discutii

vezi ca alimentarea este inscriptionta pe cadran la tine scrie 220 v curent alternativ asa vad eu din fotografie.

la 1200 grade C ai 48,82 mv asa vad pe aparat ,pot sa iti spun si cum il etalonezi calibrezi daca te intereseaza.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator vampi

Buna seara, scuze de intarziere, de-abia am apucat sa-l probez. Intr-adevar, bornele sunt cum ati spus. L-am alimentat cu 220V, am conectat si termocuplul, si am pus capatul termocuplului pe ochiul de aragaz, si a suit pana peste 600 de grade, dar acul se blocheaza si se misca foarte greu, trebuie sa-i dai palme ca sa se miste. M-am uitat mai atent in el si se pare ca bobina care invarte acul atinge de tole. O sa-l reglez eu eventual, cu mare grija, sa nu mai atinga.

Aparatul functioneaza, multumesc pt ajutor!

Editat de vampi
Link spre comentariu
  • 5 ani mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
La 19.03.2023 la 6:33, cosinschi mihai a spus:

Buna.  Ma intereseaza un asemenea apaarat.    post-194763-0-44611600-1510432674_thumb.jpg

Pe ce domeniu de temperatura si cu ce traductor la intrare ? Eu am undeva unu ,nu retin domenu si nici traductorul , momentan.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 5 luni mai târziu...

D-lor va salut cu tot respectul cuvenit .... nu tiu  ce se putea repara la acest aparat ... era facut ca un tanc...si de o siplitate si o fiabilitate naucitoare....poate releul care comanda circuitele externe apartinind utilajului pe care era montat, gen cuptoare de tratamente termice....in rest necesita reparatie numai si numai daca Dorel baga surubelnita unde nu trebuia..

electronica 2 tranzistoare 2N708 si unul BFX68 firma Ates...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări