Vizitator kraft123 Postat Iunie 8, 2007 Partajează Postat Iunie 8, 2007 Am incercat sa modific schema programatorului SUNROM in ideea de a renunta la soclul ZIF si a monta doar un soclu cu 18 pini. Sunt incepator in programarea PIC si ma gandeam la simple teste cu un 16F84A pentru a intelege care-i treaba. Problema este ca nici cu schemele electronice nu prea am avut de-a face (sunt programator) astfel ca am anumite neclaritati. Chiar daca am citit datasheet-ul PIC-ului tot nu am reusit sa inteleg prea clar cum trebuiesc realizate legaturile la PGM si MCRL (direct). Poate cineva sa-mi arate cum ar trebui realizate modificarile dpv electric astfel incat sa exclud ZIF-ul si sa-mi fac legaturile la soclul cu 18 pini si eventual si sa nu se arda tot? De trei zile stau pe el, sunt la al doilea programator (primul a suferit un soc javascript:emoticon(':weedman:')Weedman) si cred ca ma depaseste. N-as vrea sa-l "rezolv" si pe al doilea! Cred ca o sa trebuiasca sa cumpar si inca un PIC! Link spre comentariu
Vizitator kraft123 Postat Iunie 9, 2007 Partajează Postat Iunie 9, 2007 E prea greu de realizat modificarea sau e prea slab programatorul ca sa se merite? C-am liniste! Link spre comentariu
Abram Burel Postat Iunie 9, 2007 Partajează Postat Iunie 9, 2007 Urmatoarele conexiuni se refera la conectorul de programare CN2 si pinii de la un 16F84A 18 pini PDIP:PGC - 12 (RB6)PGD - 13 (RB7)VDD - 14 (VDD)GND - 5 (VSS)MCLR - 4 (_MCLR)Cu alte cuvinte, legi pinii respectivi de la CN2 la pinii unui soclu de 18 pini in care vei pune PIC-ul de programat.Cam aceeasi idee e valabila pentru orice PIC (pentru High Voltage Programming). Link spre comentariu
Vizitator kraft123 Postat Iunie 9, 2007 Partajează Postat Iunie 9, 2007 Mersi mult! O sa incerc asa! Stii cumva cat trebuie sa fie tensiunea pe RB7? Am 10V! E normal? Link spre comentariu
Vizitator kraft123 Postat Iunie 9, 2007 Partajează Postat Iunie 9, 2007 Stiti ceva de programatorul asta? E bun de ceva? Are incompatibiltati (versiuni OS)? Nu de alta dar sa nu ma mai chinui degeaba! Link spre comentariu
Abram Burel Postat Iunie 9, 2007 Partajează Postat Iunie 9, 2007 Nu, nu e normal (... sa ai 10V pe PGD).Tensiunile sunt:Vdd = 5VMCLR = 13VPGC, PGD = 0/5V sunt impulsuri mai greu de... masuratGND = 0VEvident presupunand ca voltmetrul e conectat la GND :)Nu-mi plac programatoarele seriale, dar asta e o chestie subiectiva: nu am un asemenea port pe computer Link spre comentariu
Vizitator kraft123 Postat Iunie 9, 2007 Partajează Postat Iunie 9, 2007 Ma gandeam ca nu este normal! In legatura cu porturile am gasit schema asta mai repede (2-3 ore de navigare)! Pe paralel am inteles ca sunt probleme iar pe usb nu am gasit! Oricum momentan imi trebuia ceva pentru teste! Mi-a mancat o gramada de timp realizarea electrica si inca sunt in balarii pe segmentul asta (...10V)! Sper sa depasesc momentul electic si sa trec la partea la care ma pricep (programarea)! Mersi pentru lamuriri! Link spre comentariu
Abram Burel Postat Iunie 9, 2007 Partajează Postat Iunie 9, 2007 Daca nu stai prea bine cu hardul, mai bine iti iei un programator de-a gata si te apuci de... soft.Singura "problema" cu portul paralel e ca iti trebuie alimentare externa. Link spre comentariu
Vizitator kraft123 Postat Iunie 9, 2007 Partajează Postat Iunie 9, 2007 Trebuie sa inteleg catusi de putin si partea electrica oricat nu mi-ar conveni caci si daca programezi PIC-ul ce faci cu el dupa? Nu trebuie bagat intr-o schema? Nu-mi imaginez ca o sa stea tot timpul vreun electronist dupa mine cand am eu chef si timp fie el si prieten! Daca nu inteleg partea electrica la nivel macar elementar devine o cauza pierduta! Trebuie sa fii practic un programator electronist (sau invers) ca sa te poti manifesta! Link spre comentariu
Vizitator kraft123 Postat Iunie 9, 2007 Partajează Postat Iunie 9, 2007 Apropo, ai idee de ce as putea avea 10V pe RB7? Am masurat piesele de pe parcurs pana in serial si in afara de condensatorul ala restul pare in ordine! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum