Vizitator grg_mike88 Postat Noiembrie 11, 2017 Partajează Postat Noiembrie 11, 2017 Salut, Am un proiect in desfasurare, si niste curiozitati si neclaritati pe care nu am reusit sa le descurc. Cer ajutor in intelegerea lor, fie prin explicatii, fie prin link-uri, cu toate ca am rasfoit pe internet dar nu cu foarte mult succes. Am urmatoarele difuzoare la 8ohmi, Monacor, per boxa: Inalte 1buc. Tweeter DTM104/8 Medii 2buc. SP-150 Joase 1buc. SP-202PA Incintele sunt din sistemul ENZER/Intervision etc, floorstand-uri. Filtrul din ele este o gluma, inalte catre tweeter si un dif, joase catre al doilea dif si sub. Le-am pus si le-am legat in locul celor vechi si am descoperit o imbunatatire evidenta dar in nici un caz nu vreau sa ramana asa. Le voi lega pe un amplificator facut de mine dupa proiectul Gainclone, scoate ~65W in 4 ohm si ~50 in 8 ohm. Vreau un crossover care sa imi taie frecventele astfel: Catre sub <200Hz, catre un mid intre 200-1000Hz, al doilea mid intre 1000 si 2500Hz, tw peste 2500Hz. Am cateva idei si schite dupa ce informatii am gasit pe internet, dar nu sunt foarte convins datorita faptului ca informatiile pentru un 4-way sunt aproape inexistente. Prima oara am zis un filtru de ordinul1 paralel, sa dea pentru 2 dif sub 1000Hz, si pentru celelalte 2 peste1000Hz. Apoi cate un filtru ordin1 in serie pentru pragul de 200Hz, si pentru cel de 2500Hz. Schema pentru 4way, ar fi 2 perechi in serie, legate in paralel, rezultand 8 ohmi pt amp. Ce nu stiu, si am nevoie mare este efectul crossoverului pentru acest montaj. Sau pur si simplu, fac 3 filtrele pentru fiecare prag de taiere, luand in considerare montajul tuturor 4 difuzoare in paralel, rezultand tot 8 ohmi. Teoria in spatele acestei ipoteze fiind ca boxa va fi vazuta ca 8 ohmi, datorita crossoverului. Multumesc ! Link spre comentariu
ahegyes Postat Noiembrie 23, 2017 Partajează Postat Noiembrie 23, 2017 DA - teoria ta e buna. Practica....acolo vei intampina probleme. Link spre comentariu
Shambala Postat Noiembrie 23, 2017 Partajează Postat Noiembrie 23, 2017 Daca incinta este MTM cred ca s-ar potrivi mai bine o abordare tip d'Appolito a filtrelor. Basul ar trebui taiat cu ord.2. Link spre comentariu
Kreator Postat Noiembrie 23, 2017 Partajează Postat Noiembrie 23, 2017 Uite aici un crossover cu 4 cai explicat si testat. Varianta cu 3 cai am facut-o eu si functioneaza impecabil. Link spre comentariu
Shambala Postat Noiembrie 23, 2017 Partajează Postat Noiembrie 23, 2017 Nu s-a cerut un crossover activ ci unul pasiv, adica schema de filtru pt difuzoare .... Link spre comentariu
ahegyes Postat Noiembrie 24, 2017 Partajează Postat Noiembrie 24, 2017 Poate te ajuta si link-ul de mai jos: https://diy-audio.ro/cum-construim-un-filtru-pasiv/ 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum