Jules00 Postat Iunie 8, 2007 Partajează Postat Iunie 8, 2007 Dupa cum spune si titlul sunt curios daca gasesc asa ceva. As cumpara tranzistori mj15003/15004 dar capsula lor imi va da batai de cap la montare. (capodimonte aduce originali!!! mj-uri...cel putin asa arata cel care l-am desfacut eu sa vaz). Tot la Capodimonte am intrebat si mi s-a raspuns ca 2sa1943 (complementari cu 2sc5200) sunt de la toshiba deci originali....Suntem mai rau ca pe vremea comunistilor cu piesele, sa mor eu! Link spre comentariu
Vizitator donpetru Postat Iunie 8, 2007 Partajează Postat Iunie 8, 2007 In Romania nu o sa gasesti niciodata piese "cu adevarat bune" pentru ca in primul rand toti distribuitori din Romania lucreaza cu alti distribuitori care la randul lor iau piesele din filiere mai mult sau mai putin cunoscute care sorteaza componentele electronice. De exemplu, din anumite surse iti spun ca, firma ASWO, care are un reprezentat si in Romania, ia o mare parte din componetele electronice, ma refer la tranzistoare in special, de la producatorii din zona Asiei de SudEst care dau la distribuitori anumite piese iesite din mediul de sortare, adica piesele acelor producatori care respecta standardele de calitate sunt date conform contractelor catre producatorii de hardware, iar ce mai ramane, cu putin noroc rareori se mai nimereste ceva mai bun, ajunge pe mana distribuitorilor. Bineinteles, in primul rand cei mai bun ajunge la firmele specializate in producerea de aparatura electronica destinata domeniului militar. Firma Capodimonte, este o imagine in oglinda a unui distribuitor, parmise Polonez, care are cam aceleasi filiere de import. De exemplu, tranzistoarele 2SC5200, peste 70% din exemplarele comercializate de distribuitori din Romania, sunt copii mai putin reusite a unor exemplare asazis originale, chiar daca cumparam 20 de bucati si vedem ca cat de cat se pot imperechea in privinta factorului de amplificare in curent. De aceea, o spun si o mai repet, pentru constructia unor amplificatoare fiabile si performate mergeti pentru orice masura de siguranta pe mana unor tranzistoare finale in capsula TO-3. Celelalte tipuri de trazistoare, inclusiv MOS (ex. celebra serie IRFP240/IRFP9240 etc.) nici nu sunt recomandate a fi incarcate in putere peste jumatate din valoarea puterii trecute in specificatiile producatorului. P.S. Un echivalent la trazistorul 2SC5200 cam greu de gasit pe aceeasi capsula si "bun".NUMAI BINE Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Iunie 8, 2007 Partajează Postat Iunie 8, 2007 MOSFETI pe care ii utilizez eu sunt originali :supz: am trimis la IR o copie dupa codul de bare trecut pe bareta si mi-au confirmat acest lucru, binenteles ca le-am scris de vro 15 ori pana au raspuns :smt003 Link spre comentariu
Jules00 Postat Iunie 9, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2007 Ok...ma axez pe TO3 (seria MJ15003/15004) si din cand in cand voi mai decapsula cate unu sa vad cum arata in interior.....mersi de raspuns Link spre comentariu
zal Postat Iunie 10, 2007 Partajează Postat Iunie 10, 2007 In afara discutiei:Daca s-ar putea simula trz. final din 2 diode de putere... :smt003 Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Iunie 11, 2007 Partajează Postat Iunie 11, 2007 Din 2 diode nu faci nimic dar daca pui 2 monode iese un tranzistor bipolar cu jonctiune fet Link spre comentariu
Vizitator alexutz Postat Iulie 17, 2007 Partajează Postat Iulie 17, 2007 am si eu o intrebare .... se mai fabrica trafuri de retea consum redus pentru televizoare SIRIUS....Cod P 23540 - 060 mar interesa si unde pot gasi sau la comanda si la ce pret ...va multumesc Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 17, 2007 Partajează Postat Iulie 17, 2007 E gluma aia cu monedele? Daca nu pls. link! Link spre comentariu
Tavi Postat Iulie 17, 2007 Partajează Postat Iulie 17, 2007 hahahaha , de la monode au ajuns monede )numai la bani va ganditiam de vanzare monode de diverse culori Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 17, 2007 Partajează Postat Iulie 17, 2007 Jur ca am citit de 2-3 ori, ca nu stiam cum se spune, monede sau monezi :)Scuzoaiele mele, domnilor!Berea bat-o vina... Acuma vad si io ce scrie, nu ce citesc! :weedman: :smt003 :weedman: :smt003 :weedman: Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Iulie 17, 2007 Partajează Postat Iulie 17, 2007 Se scrie monoda, nici monezi si nici moneda :smt003 Din 2 monezi obti bimoneda sau 2 monede :smt007 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum