Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema incarcator acumulator cu indicator

Postări Recomandate

Va salut,am dat un search in sectiunea aceasta,dar nu am gasit ce caut.Poate ma ajuta cineva.Deci am o statie Motorola Radius GP-300 UHF dar fara incarcator.Aku ei are 9.6V.As dori o schema de incarcator dar cu led de indicare,care sa se stinga la terminarea ciclului de incarcare.Am testat cam tot ce am gasit pe net,dar fara succes.Led-ul de incarcare ramane aprins din momentul cuplarii aku si nu se stinge sub nici o forma,eventual scade luminozitatea....Am testat si cateva scheme cu CI..degeaba.daca are cineva o schema "probata,testata",il rog tare mult sa-mi trimita si mie!Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Am gasit unul foarte interesant in niste telecomenzi radio pentru aeromodele.Acumulatorul aeromodelului(6v/150mA) se cupleaza la o priza exterioara a Radiocomenzii(emitatorul) si de la acumulatorul ei(9V/2A) se incarca cel de la receptor.Indicatia este printr-un led care clipeste cat timp se incarca iar la terminare se stinge.Este super pt curenti mici si incarcare rapida.

Link spre comentariu

stii cumva unde gasesc integratu u2400b? :prayer: in afara de bannerul de sus,ca n-am 100 ron de dat pe "prostii" :axe: si pentru 4 accu independenti imi trebuie 4 integrate?msle: da,ai dreptate,sunt lenes,insa cu comenzile pe maica domnului,mai trebuie incercat...pn acum n-am dat de asa ceva,iar ca c-metre comanda minima e 100ron,asa ca pe maine :smt005 oricum ms mult pentru interes si mai ales pt informatii :partyman:

Link spre comentariu

stii cumva unde gasesc integratu u2400b? :prayer: in afara de bannerul de sus,ca n-am 100 ron de dat pe "prostii" :axe:

:partyman: :partyman: 2,53=100????? :partyman: :partyman: in orasul tau nu exista magazine? e lenea asa mare? ajungi acolo si ceri integratele, nu le au, faci comanda..mare scofala...

si pentru 4 accu independenti imi trebuie 4 integrate?ms

mda; 4x1=4 :smt006
Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...

ca tot e un topic cu incarcatoare pt acumulatori,postez aici niste chestii despre acumulatori:download/file.php?id=11872(e un site arhivat,pt a ajunge la sectiunea de acumulatori a se cauta "hardware.htm" -prima pagina (se apasa 'H' ,apoi clic pe obiectul selectat) iar de acolo 'guides' apoi 'batteries in a portable world')download/file.php?id=11873diferite scheme de incarcatoare,mai simple sau mai complicatesi un cablaj mic cu rezistentele si conzii mici SMD1208,pt U2400B(primele 5 sunt normale,urmatoarele sunt mirror iar ultima e schema(pt numerotarea componentelor)piesele sunt calculate pt 2 celule de 2A,alimentare 12v)download/file.php?id=21264

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
  • 6 luni mai târziu...

buna. as vrea sa ma ajutati cu o chestie saca se poate. am 4 acumulatori NiMh Varta de 2100 mAh 1.2v de la camera foto (sunt exact ca bateriile R6). am nevoie sa le fac un incarcator deoarece pe cel original l-am pierdut. pe ele scrie asa: Recharge 15h - 210 mA quick charging possible. am construit deja suportul cu contacte (furat dintr-o telecomanda cu 2 locuri pt baterii :d ) in care vin asezati acumulatorii. fiind foarte incepator in constructia cablajelor, circuitelor etc. vreau sa stiu:1) cam la ce tensiune ar trebui conectati acumulaorii fara a-i distruge (presupun ca tot 1.2-1,5v 210 mA dar nu sunt sigur)2) presupunand ca incarcarea acumulatorilor se face in paralel, nu ar fi totusi o solutie sa ii incarc de la o sursa de tensiune de 3v 450mA si sa-i asez in serie cate 2?ideea principala e ca as vrea sa ii conectez la un incarcator de telefon de 3.7v 450mA in serie cate doi lucru care m-ar putea scutii de un efort. procedez corect sau am toate sansele sa aprind ceva? va multumesc

Link spre comentariu

@omu_negru -am cautat eu pentru tine unde s-a discutat de incarcatoare pt acumulatori ca ai tai si ti-am mutat intrebarea unde e loculData viitoare,fa TU asta :aut: Acum,ca sa-ti raspund la niste intrebari: acumulatorii nu-i pui in paralel. fiecare grup de cate 2 in serie se incarca prin propia sura de curent constantCiteste tot ce e pe pagina asta,apoi revino cu nelamuruiri

Link spre comentariu

Da,legaturile sunt buneTnesiunea trebuie sa fie de minim 4v,ca tensiunea unui acumulator incarcat poate depasi 1,6v. Practic,tensiunea nu va putea creste peste 4v cu acumulatorii conectati,daca curentul e limitatDaca curentul e de 210mA,acumulatorii se vor incarca in ~14oreDaca e de 420mA,se vor incarca in ~7 ore

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări