Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificare

Olteanu Daniel_234083

Postări Recomandate

...ar fi o reclama fara rost [aici].

Asa cum am zis e doar o ipoteza, la cat de competitiv este domeniul nimic nu ma mai surprinde.

Apoi chiar si aici, nu sunt convins ca ar fi fara rost, nu uita ca nu toti au aceeasi exprienta ca tine sau alti colegi mai vechi care au participat pe topic, in schimb sectiunea este foarte populara...

Olteanu Daniel, daca voi constata ca ma insel imi voi cere scuze negresit, dar asa am simtit eu. Vezi ca ai un mesaj privat pe care nu l-ai citit, ar putea sa te intereseze.

Link spre comentariu

nu ma lasa sa sterg linkurile din posturile mai vechi ... le stergeam eu sa nu fie interpretat aiurea ... chiar nu am vrut sa para ca fac reclama ...

Bun ca un ultim post de seara sa nu va mai stresez sunt ok 2 module de 200 w pentru sateliti

• Vcc = ±45V, 100W/8Ω / Vcc = ±40V, 140W/4Ω cu RMS - THD 0.025%
  • Vcc = ±50V, 120W/8Ω / Vcc = ±45V, 200W/4Ω cu RMS - THD 0.06%
  • Curent de repaus: 20-50 mA

Este ok un traf de 500 VA cu 2x32 V ?

Iar radiatorul am sa ma orientez ceva sh ... aluminiul nu cred ca isi pierde din proprietati si nici gaurile existente poate nu`s rele :d :))) cat despre traf as prefera nou ... nu stiu daca regula se aplica si aici dar poate nu mai are aceeasi "durata de viata " ca unul nou

Link spre comentariu

Asa cum am zis e doar o ipoteza, la cat de competitiv este domeniul nimic nu ma mai surprinde.

Apoi chiar si aici, nu sunt convins ca ar fi fara rost, nu uita ca nu toti au aceeasi exprienta ca tine sau alti colegi mai vechi care au participat pe topic, in schimb sectiunea este foarte populara...

Olteanu Daniel, daca voi constata ca ma insel imi voi cere scuze negresit, dar asa am simtit eu. Vezi ca ai un mesaj privat pe care nu l-ai citit, ar putea sa te intereseze.

Fiecare trage concluzia pe ceea ce vede pana la urma si nu`i problema la fel as fi spus si eu daca as fi vazut pe cineva care vorbeste numai despre componente dupa un anume site ... am mai postat linkuri dupa alte siteuri poti sa te uiti in postul 11 #.

Am citit mesajul tau abia acum nu l-am sesizat scuze . Momentan caut sa fac o amplificare pentru 2 boxe si din ce spun baietii pe aici 40 de w sunt suficienti pentru un chef am zis sa nu fie 40 hai 100 si ceva kiturile tale sunt mai mult de cat imi trebuie pentru sateliti dar pentru subwoofere cred ca ar fi suficiente :d . Cand voi ajunge sa imi fac cele doua subwoofere te voi contacta . Multumesc pentru ajutor si sfaturi ;)

Da, ar fi ok.

La traf, daca nu a fost supraincalzit sau este ruginit, poate f folosit si daca are 40 de ani sau mai mult.

Maine curat eu topicul.

De aceea voi merge pe un transformator nou nu am de unde stii cum a fost folosit de vanzator ... radiatorul il vezi stramb rupt etc :d . Baieti va multumesc pentru sfaturi probabil am sa va mai stresez si zilele urmatoare cu intrebari . Va doresc o seara placuta ceau.

Link spre comentariu

Nu este primul post deschis in care am fost ajutat si mi s-a raspuns la intrebari cei mai saritori au fost shambala sesebe vorbind de cele anterioare. Acum s-au implicat mai multi si le multumesc , scuze ca am lasat impresia asta ... dar chiar nu am ce face momentan cu kiturile facute de tine pe langa faptul ca ar fi suma dubla pentru kituri ar insemna sa imi fac boxe de o putere mai mare , as da bani mai multi pe difuzoare si eu as folosii cel mult 70% din capacitatea sunetului si asta doar la chefuri .... Scuze ca asa a parut ... voi chiar va-ti spus parerea desii nu aveti nici o obligatie pana la urma timpul costa bani .... si voi ati facut-o din propria intiativa nu v-a obligat nimeni si chiar multumesc si mie imi place sa ajut cand pot si am acum ... pentru ca stiu ca am sa fiu si eu ajutat la un moment dat ... si chiar nu sunt fals cand zic asta ;) Seara buna inca o data pa`pam.

Link spre comentariu

Daniel, mai ai posibilitatea sa-ti cumperi un amplificator de putere de tip profesional, in clasa AB, care este si plin de protectii, dupa care sa-i faci un tunning pentru un sunet HI-FI.

Link spre comentariu

Daniel, mai ai posibilitatea sa-ti cumperi un amplificator de putere de tip profesional, in clasa AB, care este si plin de protectii, dupa care sa-i faci un tunning pentru un sunet HI-FI.

Am pus si problema asta trebuie pus in balanta costul total al amplificatorului si un amplificator nou ... Te gandesti ca la unul nou ai si garantie nu mai exista riscul in a face vreo greseala si sa iasa fum din piese sau sa primesti kiturile deja cu probleme ...nu ar fi suma prea mare pierduta 150 ron ... dar sunt tot bani , ma gandesc ca traful nu ar putea patii nimic la fel si radiatoarele ... singurele care ar avea de suferit dupa urma unei greseli ar fi filtrajul si kiturile de amplificare ... Voi face un calcul sa vad costul aproximativ final al amplificarii si dupa aceea ma voi uita si la o amplificare gata facuta :) doar ca as pierde din satisfactia de a`ti face ceva cu mana ta fireste impropriu spus nu mi se pare prea mare munca in a conecta traful cu filtrajul si kiturile de amplificare ... pe langa munca si conostinte de a face de la 0 filtrajul si kitul de amplificare ... O alta chestie care am uitat-o un avantaj ar fi spre exemplu la constructia unui amplificator de la 0 este faptul ca nu dai toti banii o data il poti face in functie de cum ai bani ... in schimb la cel nou trebuie sa platesti toata suma ...

Editat de Olteanu Daniel_234083
Link spre comentariu

N-am retinut daca ai sau nu traful. Ca de altfel nici filtrarea. Caci pretul astora e mult mai mare decat al electronicii ce vine alimentata dupa. Daca vrei sa faci ceva de calitate.

Link spre comentariu

Cauta un traf recuperat daca vrei sa faci totul pe bucati.

Ti-am mai spus: sunt colegi de forum care vand kit-uri de amplifuri testate si ofera ajutor daca ai probleme. Nu dau nume, sa nu discriminez.

Acelasi lucru pentru surse.

E mai sigur asa in cazul tau.

Link spre comentariu

Cauta un traf recuperat daca vrei sa faci totul pe bucati.

Ti-am mai spus: sunt colegi de forum care vand kit-uri de amplifuri testate si ofera ajutor daca ai probleme. Nu dau nume, sa nu discriminez.

Acelasi lucru pentru surse.

E mai sigur asa in cazul tau.

Nu stiu daca ai citit in urma situatia este urmatoare : in prima faza vreau sa fac amplificarea dupa care sa fac boxele . Nu sunt foarte hotarat ce putere sa aiba amplificatorul pentru ca sincer am ascultat boxe pe care scrie N watts dar sincer nu stiu cat de reali sunt acei w si mai depinde si de db care pot sa le scoata boxele ...la urma . Ar trebuii sa ascult boxe care sunt aproape de specificatiile producatorului sa imi fac o idee sa nu ma trezesc ca mi-am facut un sistem mai mult de cat suficient pentru o amarata camera de bloc de 4-5 si plus vecini care iti umplu frigiderul cand asculti muzica ceva mai tare :d . Incep sa ma debarasez de ideea de a mai cumpara kiturile acelea ... ma incanta ideea ca aveau manual de utilizare iti specifica cum anume sa faci legaturile dintre traf si filtraj dintre filtraj si kitul amplificator ... ceva relativ simplu si ok ...pt mine care nu sunt in domeniu :)

O alta ordine de idei cele doua kituri de 200 w pe 4 ohmi si 120 pe 8 pe care vruiam sa le i-au eu costau 150 ron si am primit o oferta pentru un kit cu alte specificatii desigur 150 w pe 8 ohmi si 300 pe 4 ohmi doar ca un singur kit costa 150 ...

Editat de Olteanu Daniel_234083
Link spre comentariu

Eu nu am nimic decat dorinta si bani cand o sa i-au salariul pe 17 :)))

E un domeniu in care banii de salariu sunt suficienti doar pentru a ramane in mediocrtate in lipsa unor cunostinte de baza (multe se invatau in scoala pe vremuri), dar multi nu-si doresc mai mult.

Editat de clausnc
Link spre comentariu

Z5500 de la logitech dar este o gluma buna cand vine vorba de calitate ma refer strict ca si nivel de zgomot nu calitate ... nu am avut ocazia sa ascult boxe full rage pe 3 canale sa pot spune. din cate stiu satelitii sistemului 5500z ar avea undeva la 35 de w maxim daca nu ma insel si pot spune ca fac zgomot pentru o camera de apartament dar calitate mai greut ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări