UDAR Postat Februarie 1, 2018 Partajează Postat Februarie 1, 2018 Nu sunt de acord cu interpretarea . Acele grafice sunt pentru Tc de 25°C iar curbele limitate de disipație sunt calculate pentru Tjpk de 150°C. Cu alte cuvinte acel grafic ne arată ce impuls de energie poate suporta tranzistorul ( cu U, I și t date ) la o Tc=25°C astfel încât Tj să nu depășească 150°C. Acest lucru rezultă clar dacă ne uităm la curba pentru DC sau în lipsă ( cum este cazul aici ) la curba pentru cel mai mare timp. Avem la 20V ceva peste 10A deci ceva peste 200W . Dacă am fi avut curba de DC ar fi fost chiar 200W adică puterea maximă disipată pentru care este menționat explicit Tc = 25°C. Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 1, 2018 Partajează Postat Februarie 1, 2018 Dau un exemplu concret, MJL4281 si MJL4302, finalii pe care i-am pus la ampliful meu MP100.V3: Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 1, 2018 Partajează Postat Februarie 1, 2018 (editat) Dacă asa spuneți voi.... asa sa fie, n-am chef de polemici chiar dacă n-aș fi de acord cu voi. Oricum în proiectele mele merg cu marje de siguranta generoase - vezi sursa proiectata și testata de mine unde folosesc 4 tranzistori de putere în paralel pt numai 30V cu 3A. Editat Februarie 1, 2018 de sesebe 1 Link spre comentariu
Olteanu Daniel_234083 Postat Februarie 1, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2018 Eu ma gandeam ca SOA este un circuit de protectie , asta citisem intr-un post pe forum . Am inteles , daca vreau sa folosesc boxe pe 4 ohmi trebuie sa asigur o temperatura cat mai mica a tranzistorilor , nu stiu daca radiatoarele actuale vor face fata la boxe pe 4 ohmi , cam ce temperatura nu ar trebuii sa nu depaseasca ? Mai repet o data intrebarea din postul anterior mai pot conecta inca 2 module cu traful actual (35v 450VA) redresarea este formata din 2 punti de 25A pe brat si cate 2 condensatori de 10.000 uF pe brat ? Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 1, 2018 Partajează Postat Februarie 1, 2018 (editat) Intrebarea cu cite module sau ce putrere trebuie sa aiba un traf pt un amplificator final este foarte veche si apare constant pe forumuri si mai mult nu are neaparat numai un raspuns corect. Puterea necesara trafului poate varia in limite foarte largi in functie de ce genuri de muzica asculti, cit de tare, etc. Ca sa raspund, poti sa mai pui inca 2 module, chiar si inca 6 module daca ai in plan sa asculti incet la ele - ca muzica de ambient. Daca vrei sa forjezi la petreceri cu toate cele 4 amplificatoare, pe linga ca se va auzi mai prost exista si riscul sa arzi traful, iar pt ascultat muzica in casa chiar si la volum mare, iti ajung numai doua module. Deci raspunsul este: DEPINDE CE VREI SA FACI CU ACELE AMPLIFICATOARE. Editat Februarie 1, 2018 de sesebe Link spre comentariu
Olteanu Daniel_234083 Postat Februarie 1, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2018 (editat) Pai sa pun inca 2 boxe (rear) , nu pot asculta la volum prea mare ca deja suna vecinul sa dau incet ca il deranjez cu muzica , ca muzica ascult aproape toate genurile posibile mai putin manele ... rock pop house rap etc fireste unele au bass mai puternic . Amplificarea am gandit-o doar pentru 2 canale , daca as asculta la un volum moderat as putea conecta inca 2 module fara probleme iar cand vreau sa dau volumul spre maxim le scot alimentarea la module rear )). Daca ma gandeam cand cumparam traful puteam sa`l iau de 600VA sau mai mare nu 450VA si era mult mai ok . Sa imi cumpar eu boxele si vad dupa aceea oricum si actualele sunt suficiente dpdv al "zgomotului" pentru camera insa calitatea sunetului nu este foarte satisfacatoare ,,, Multumesc frumos de raspuns . Editat Februarie 1, 2018 de Olteanu Daniel_234083 Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 1, 2018 Partajează Postat Februarie 1, 2018 Calitatea sunetului nu-i data de numărul de boxe. Cind mai vin prieteni la mine și ascultam muzica se mai intimpla citeodata sa înceapă sa se uite pe pereții din spate după boxe. La inceput nu mi-am dat seama ce se intimpla pina nu mi-a spus cineva ca se uita după boxele din spate pt ca i se părea ca anumite sunete / efecte din muzica vin din spate deși eu nu am boxe în spate. Am pățit și eu sa mi se para ca sunetul vine spre mine, trece de mine și se pierde undeva în spate. Nu-ți trebuie neapărat 4-6 boxe pt astfel de senzații, e suficienta o singura pereche de calitate împreună cu o sursa buna și un amplificator bun. In 99% din cazuri, la concerte (indiferent de care pop, rock simfonice) sursa/sursele de sunet sint numai în fata ta nu și în spate. Pt sunet din jocuri si/sau filme poți folosi un sistem 5.1 sau 7.1 fără mari pretenții și este suficient. Link spre comentariu
Olteanu Daniel_234083 Postat Februarie 1, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2018 Imi dau seama ca , calitatea sunetului nu este data de numarul de boxe ci de sursa, amplificare si boxe , daca una din cele 3 este slaba , calitatea sunetului va avea de suferit. Nu vruiam boxe in spate pentru a imbunatatii calitatea sunetului mai de graba din simpla curiozitate cum s-ar auzi cu boxe si in spate , oricum placa de sunet scoate sunetul ciudat pentru boxele din spate , nu este la fel de placut precum este sunetul livrat pentru boxele frontale. Urmatoarea mea tinta sunt o pereche de boxe ok. Multi prieteni imi spun ca vreau sa dau prea mult pe boxe in jur de 1500 tinand cont ca nu le voi folosii la volum prea mare din cauza vecinului de deasupra care cu siguranta ar chema politia . M-am gandit ca sunt mai ok din punct de vedere al calitatii sunetului daca sunt ceva mai scumpe , sunt putin nedumerit am vazut si boxe pe 2 cai gen tweeter woofer dar mi se par cam mititele , nu prea stiu ce sa fac ori sa i-au boxe de podea ori boxe de raft gen . Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 1, 2018 Partajează Postat Februarie 1, 2018 La boxele gen "raft" le lipsesc octavele de jos. Pt un sunet cit mai complet îți trebuie stand floor cu wooferele cit mai mari sau bookshelf împreună cu subwoofer. Link spre comentariu
Olteanu Daniel_234083 Postat Februarie 3, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2018 Am inteles multumesc frumos si m-am hotarat sa nu mai i-au boxe gen raft ,am vazut reducere la Taga Harmony TAV-806F le-am prins la 1200 de la 1600 si astazi sunt la 1100 putin mai contaza abia astept sa ajunga , sunt curios de ce spun multi cumparatori cum ca nu prea ar avea bass indeajuns iar unora dintre ei le-ar fi cedat tweeterele, oricum intentionam dupa ce terminam cu boxele frontalele sa mai fac si doua subwoofere Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 3, 2018 Partajează Postat Februarie 3, 2018 Bass-ul la bookshelf, evident ca niciodata nu va fi comparabil cu cel de la standfloors, din simple ratiuni dimensionale in primul rand. Nu poti scoate mult din putin. Tweeterele se ard, din exploatare. Faci o corectie de +3dB la inalte, ai dus amplificatorul dincolo de un anumit nivel, puterea marcata pe spate devine o inscriptie. Sunt foarte curios in mod direct, sa ne spui cum sunt. Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 3, 2018 Partajează Postat Februarie 3, 2018 Nu sunt de acord cu interpretarea . Acele grafice sunt pentru Tc de 25°C iar curbele limitate de disipație sunt calculate pentru Tjpk de 150°C. Cu alte cuvinte acel grafic ne arată ce impuls de energie poate suporta tranzistorul ( cu U, I și t date ) la o Tc=25°C astfel încât Tj să nu depășească 150°C. Acest lucru rezultă clar dacă ne uităm la curba pentru DC sau în lipsă ( cum este cazul aici ) la curba pentru cel mai mare timp. Avem la 20V ceva peste 10A deci ceva peste 200W . Dacă am fi avut curba de DC ar fi fost chiar 200W adică puterea maximă disipată pentru care este menționat explicit Tc = 25°C. Corect .Uite un exemplu oarecare : Link spre comentariu
Olteanu Daniel_234083 Postat Februarie 3, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2018 (editat) Si eu abia astept sa le primesc , mai am ceva modificari de facut la conectica imi trebuie un cablu ok cu mufa jack 3.5 si rca sau altceva sa fac legatura dintre placa de sunet si amplificare , si cam ce mufe sa folosesc pentru boxe unde se face legatura cu amplificarea momentan am in genul https://www.emag.ro/conector-boxe-2-pini-montare-pe-panou-123651/pd/D5WYLNBBM/ si sunt niste porcarii un site ceva aveti sa`mi dati si mie sa imi fac o idee ? https://www.emag.ro/cablu-audio-stereo-rca-eagle-cable-high-standard-0-75-m-dublu-ecranat-conectori-auriti-high-standard-stereo/pd/DCK60DBBM/ cu https://www.emag.ro/conector-jack-3-5mm-kacsa-audio-ap-343g-ks8170/pd/DLKDT7BBM/ Ideal era sa fie deja facut ... Editat Februarie 3, 2018 de Olteanu Daniel_234083 Link spre comentariu
Olteanu Daniel_234083 Postat Februarie 3, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2018 Cine cauta gaseste https://www.emag.ro/cablu-audio-hama-3-5-mm-stereo-jack-plug-2x-rca-plug-2m-80865/pd/EDCXTBBBM/ mi se pare putin cam scumpicel dar nah ... fata de actualul care nu`i ecranat nu ca as avea zgomot de fudal dar pentru siguranta . Mai ramane sa rezolva conexiunea dintre boxe si amplificare ... Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 3, 2018 Partajează Postat Februarie 3, 2018 Daca nu e graba, atunci gasesti acelasi cablu pe eBay la nici o treime de pret. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum