Mircea Postat Decembrie 21, 2017 Partajează Postat Decembrie 21, 2017 Ai testat la maxim fara radiatoare? Mai taie din aia 6.47A, ca nu da bine la calcule. Pune o siguranta de 10A, dar nu una rapida. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 21, 2017 Partajează Postat Decembrie 21, 2017 mai sunt si doua rezistente albastre cred ca sunt, pe care scire 400v-250v daca nu ma insel. Traful are 6.47 A pe secundar , siguranta trebuie de 6,47A sau mai mare , rezistentele acelea ce rol au ? https://imgur.com/a/lyBgo Alea din poze nu sunt rezistente ci condensatori. Link spre comentariu
Olteanu Daniel_234083 Postat Decembrie 21, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2017 Alea din poze nu sunt rezistente ci condensatori. Am inteles multumesc ... pai si sa le schimb sau sa le las aceleasi ? Vezi ca la traf toroidal asa de mare iti trebuie si circuit de start lent pt ca altfel ai sa tot schimbi sigurante. Asta urmeaza acum protectie pentru boxe unde nu am nici o idee am vazut cateva scheme pe internet dar .... nu stiu ce sa iau in calcul ... puterea amplificatorului sau puterea transformatorului . Prin februarie ma apuc de constructia boxelor si vreau sa am protectiile puse la punct . Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 21, 2017 Partajează Postat Decembrie 21, 2017 Protecția la boxe o faci pt prezenta DC la ieșire nu după puterea boxelor sau a amplificatorului, iar pt amplificator îți trebuie protecție SOA dacă nu are, nu neapărat după putere. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 21, 2017 Partajează Postat Decembrie 21, 2017 Am inteles multumesc ... pai si sa le schimb sau sa le las aceleasi ? Lasa-i acolo, au cativa nF, greu sa se "defecteze" conzii aia. Link spre comentariu
Olteanu Daniel_234083 Postat Decembrie 22, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2017 (editat) Salutare , am o mica problema sau mare depinde ... ) am dat volumul la maxim si dupa vreo 2-3 minute a cedat unul dintre canale acelas care a avut probleme cu rezistentele pe partea de bias. Problema cred ca este de la alimentare pentru ca am pus celalat kit functional pe alimentarea celui presupus defect si se comporta la fel curent intra in kitul de amplificare doar ca nu este suficient pentru ca se stinge becul albastru . Diseara o sa iau aparatul de masura sa vad ce voltaj ajunge dupa filtrare ... Editat Decembrie 22, 2017 de Olteanu Daniel_234083 Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 22, 2017 Partajează Postat Decembrie 22, 2017 Tu faci teste fără sa masori nimic? Succes! Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 22, 2017 Partajează Postat Decembrie 22, 2017 Salutare , am o mica problema sau mare depinde ... ) am dat volumul la maxim si dupa vreo 2-3 minute a cedat unul dintre canale ... cel care a avut probleme cu rezistentele pe care l-am jos dupa radiator oricum trebuie montate radiatoarele ... problema vine de la alimentare pentru ca am pus celalat kit pe alimentarea celui "defect" pentru ca nu stiu ce este defapt defect ori kitul ori filtrajul pentru ca la fel face si kitul functional cand il alimentez pe cealalta parte a filtrajului unde a fost montat kitul pe care l-am dat jos . Curent intra in kitul de amplificare doar ca nu este suficient pentru ca se stinge becul albastru . Diseara o sa iau aparatul de masura sa vad ce voltaj ajunge dupa filtrare ... Nu te mai grabi cand faci o prezentare a unui defect sau comportament, citeste de 2 ori ce ai scris inainte sa dai click pe butonul de postare si editeaza sau completeaza dupa caz, nu uita si nu ezita sa folosesti cat de cat corect semnele de punctuatie ( in special sa pui punct si virgula acolo unde este cazul ), incearca sa te exprimi cat mai coerent, pentru ca ce ai scris mai sus e o mica harababura dificil de descifrat. PS: Subscriu la ce a zis Sesebe, cand pui ceva in functiune, nu testezi direct in sarcina si direct cu muzica, ci inainte de toate pui totul pe radiatorul ce va fi folosit in final, si alimentezi ( eventual cu ceva rezistente inseriate pe alimentare pentru limitare curent ) si efectuezi ceva masuratori esentiale, cum ar fi offset-ul ( tensiunea continua pe iesire ), polarizarea ( curentul de mers in gol ), lasi asa macar 5-10 minute sa vezi evolutia termica a diferitelor componente si a radiatorului, si abia apoi daca totul este in regula, daca ai folosit rezistente pe alimentare, le scoti si pui sigurante si refaci testul descris, si dupa aia pui muzica si boxe... Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 22, 2017 Partajează Postat Decembrie 22, 2017 (editat) Mai adaug, ce se intimpla cu difuzoarele tale dacă ai offset mare la ieșire si/sau se arde vre-un final? Nu rețin sa fi spus ca ai protecție la DC pe iesire, protecție pt difuzoare...... Editat Decembrie 22, 2017 de sesebe Link spre comentariu
Olteanu Daniel_234083 Postat Decembrie 22, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2017 Nu te mai grabi cand faci o prezentare a unui defect sau comportament, citeste de 2 ori ce ai scris inainte sa dai click pe butonul de postare si editeaza sau completeaza dupa caz, nu uita si nu ezita sa folosesti cat de cat corect semnele de punctuatie ( in special sa pui punct si virgula acolo unde este cazul ), incearca sa te exprimi cat mai coerent, pentru ca ce ai scris mai sus e o mica harababura dificil de descifrat. PS: Subscriu la ce a zis Sesebe, cand pui ceva in functiune, nu testezi direct in sarcina si direct cu muzica, ci inainte de toate pui totul pe radiatorul ce va fi folosit in final, si alimentezi ( eventual cu ceva rezistente inseriate pe alimentare pentru limitare curent ) si efectuezi ceva masuratori esentiale, cum ar fi offset-ul ( tensiunea continua pe iesire ), polarizarea ( curentul de mers in gol ), lasi asa macar 5-10 minute sa vezi evolutia termica a diferitelor componente si a radiatorului, si abia apoi daca totul este in regula, daca ai folosit rezistente pe alimentare, le scoti si pui sigurante si refaci testul descris, si dupa aia pui muzica si boxe... Aveti dreptate ,pe langa faptul ca m-am exprimat ca dracu.. eu dupa ce am schimbat transformatorul nu am mai masurat voltajul dupa filtrare si nici nu am verificat curentul de mers in gol pe kiturile de amplificare :( si nu am facut nimic din ce ai spus ... Filtrarea are doua punti redresoare o parte merge, cealalta functioneaza dar probabil nu cum ar trebuii .... Mai adaug, ce se intimpla cu difuzoarele tale dacă ai offset mare la ieșire si/sau se arde vre-un final? Nu rețin sa fi spus ca ai protecție la DC pe iesire, protecție pt difuzoare...... Nu am pus protectie DC asta urmeaza sa fac ... oricum sunt niste amarate de boxe nu as plange dupa ele mai am inca 3 sa zic asa ) . Principala problema este acum la filtraj pentru ca doar o parte functioneaza ok cealalta a "racit" diseara am sa iau aparatul de masura sa vad ce am pe iesirea cu problema Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 22, 2017 Partajează Postat Decembrie 22, 2017 (editat) La multe scheme de amplificatoare (nu chiar la toate) se pot face aproape toate verificările (mai puțin curentul de mers în gol de obicei) fără a avea montați finalii, numai cu prefinalii, și bineînțeles cu rezistente sau becuri serie pe alimentare. Ps: teste fără sarcina conectata, numai măsurători cu multimetru. Editat Decembrie 22, 2017 de sesebe Link spre comentariu
Olteanu Daniel_234083 Postat Decembrie 22, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2017 In prima faza trebuie sa repar filtrajul pentru ca un brat al filtrajului nu mai functioneaza ok , trebuie sa masor ce curent am dupa filtraj clar unul foarte slab , daca s-ar fi ar finalul putea sa ia cu el si ceva din filtraj gen puntea redresoare sau altceva ? Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 22, 2017 Partajează Postat Decembrie 22, 2017 Ce curent sa masori? Cu amplificatorul deconectat, masori tensiunile pe condesatorii de filtrare avind conectate niște rezistente ca sarcina care sa tragă 50-200mA. Poți folosi și becuri auto înseriate pt obține tensiunea necesara. Link spre comentariu
Olteanu Daniel_234083 Postat Decembrie 22, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2017 Pai prima data voltajul de la secundarul transformatorului si dupa voltajul dupa filtraj pe bratul cu problema impricit pe partea functionala sa fac comparatie .Nu am de unde sa fac rost de becuri auto :( .... caut sa vad poate gasesc pe undeva Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 22, 2017 Partajează Postat Decembrie 22, 2017 Fără sa ai sarcina de 50-200mA conectata pe condesatorii s-ar putea sa fii indus în eroare în caz ca ai diode întrerupte în punțile redresoare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum