Marian Postat Decembrie 1, 2017 Partajează Postat Decembrie 1, 2017 Daniel ma surprinde faptul ca n-ai sesizat tonul ironic ( justificat avand in vedere ineptia lui Raimond ) al lui Minitehnicus, nici nu trebui sa stii prea multa electronica pentru a intelege astfel de subtilitati. De altfel ma surprind si anumite intrebari de-ale tale si ma fac sa banuiesc niste chestii, cum insa nu pot proba ma abtin... Link spre comentariu
Olteanu Daniel_234083 Postat Decembrie 1, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2017 Chiar nu-ti dai seama cind lumea este ironica? Nu stii ce-i ala traf de sudura si la ce foloseste? MBA810AS este un integrat final audio de 4-5W dezvoltat in anii '70-'80. Cred ca la un moment dat ar trebui sa te opresti din pus intrebari de genul de mai sus si sa incepi sa realizezi practic si sa gasesti propriele tale raspunsuri , nu sa te iei dupa toate indicatiile mai bune sau mai rele de pe forumuri. Sincer am cautat sa vad despre integratul acela )) am vazut ca este vechi pt ca am cautat pe "goagal" dar nah asa`i omul caterincos n-ai cei face daca ai cunostinte si nu vrei sa ajuti macar nu`ti mai pierde timpul sa mai scrii naiba poate face bataturi la degete si nu cred ca`i este de folos uleiul de sarpe pentru bataturi Eu pun intrebari pt ca nu am cunostinte ... cum voi ati avut placerea sa scrieti, sa dati sfaturi din propria experienta si din cunostintele dobandite , jos palaria Eu nu oblig pe nimeni sa ma ajute , am luat niste decizii in functie de sfaturile voastre si ramane sa le pun in practica . Multumesc celor care m-au indrumat , sfatuit chiar si celor care m-au luat la misto ;) Daniel ma surprinde faptul ca n-ai sesizat tonul ironic ( justificat avand in vedere ineptia lui Raimond ) al lui Minitehnicus, nici nu trebui sa stii prea multa electronica pentru a intelege astfel de subtilitati. De altfel ma surprind si anumite intrebari de-ale tale si ma fac sa banuiesc niste chestii, cum insa nu pot proba ma abtin... Am zis sa nu ma i-au cu ei pt ca pot sa imi i-au bloc pe forum si nu imi sta in caracter pt ca nu cunosc persoana in cauza si daca atat ii duce capul nu ma pot ridica la nivelul lor de cunostinte , am zis sa nu le raspund la ironii . Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 1, 2017 Partajează Postat Decembrie 1, 2017 De altfel ma surprind si anumite intrebari de-ale tale si ma fac sa banuiesc niste chestii, cum insa nu pot proba ma abtin... Dupa doar 18 pagini de discutii, cum sa nu dai in banuiala. Link spre comentariu
maxente Postat Decembrie 1, 2017 Partajează Postat Decembrie 1, 2017 In mare subiectul e suspect rau. In orice caz locul lui e clar la incepatori. Autorul da dovada de lipsa totala de cunostinte in domeniu, as spune eu ''intentionat'' (ceva troll) , sa se prelungeasca polemica aiurea. Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 1, 2017 Partajează Postat Decembrie 1, 2017 Trebuia sa-l fi mutat demult. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 2, 2017 Partajează Postat Decembrie 2, 2017 Boxele bune chiar daca sunt etichetate la 8 ohm, in cele mai multe cazuri au frecvente in zona basului in care impedanta cade catre 3 ohm si in plus are si un caracter reactiv. In acele momente fiecare amper in plus la transformator face diferenta dintre un sunet plat, banal sau unul dinamic, vivace, spatial. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 2, 2017 Partajează Postat Decembrie 2, 2017 (editat) Daca impedanta cade asa de mult, numai bune nu se pot numi acele boxe. Din pacate si boxele mele au niste dipsuri de impedanta, deci sint niste boxe bune. Niste boxe bune satisfac si alte cerinte inafara de a suna bine. Editat Decembrie 2, 2017 de sesebe Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 2, 2017 Partajează Postat Decembrie 2, 2017 ...fiecare amper in plus la transformator face diferenta dintre un sunet plat, banal sau unul dinamic, vivace, spatial. Din 9 ani de forum, esti singurul pe care l-am vazut sa sustina ineptia asta. Am mai avut niste discutii pe tema asta, nu mi-e clar daca e propaganda sau ignoranta, dar aici este sectiunea incepatorilor, sa lasam miturile audiofile si sa fim mai pragmatici. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 2, 2017 Partajează Postat Decembrie 2, 2017 Producatorii de boxe cauta sa-si indeplineasca criteriile de performanta care tin de ei, aruncand in carca altora partile nasoale. Este convenabil pentru ei sa spuna ca boxele lor sunt perfecte dar amplificatoarele noastre nu fac fata boxelor lor. Boxe perfecte nu exista. Eu vorbesc de boxe care masoara impecabil si suna si foarte bine. Marian, cand o sa ai boxe de calitate o sa intelegi fenomenul, o sa-l simti cu urechile tale . Nu e nimic ezoteric, este realitatea care nu ne face pe plac intotdeauna. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 2, 2017 Partajează Postat Decembrie 2, 2017 Nu ar trebui sa uiti cu cine stai de vorba, discutia asta nu-i de aici si de acum, e veche, nu are legatura cu boxele, argumentele tale au alte origini. Nu vreau sa ma lungesc asa ca ma rezum doar la a spune ca traful trebuie sa suporte un anumit curent mediu fara caderi semnificative in sarcina, este treaba filtrarii sa suporte varfurile tranzitorii de curent. Adica ambele sunt la fel de importante, si deci indispensabile. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 2, 2017 Partajează Postat Decembrie 2, 2017 (editat) Daca folosesti 40.000uf pe amplif vei avea 10.000uf pe ramura pe canal. Asta inseamna o reactanta capacitiva + ESR in total de 0.4 ohm la 50hz. Secundarul unui traf de curent mare are o rezistenta medie de circa 0.1 ohm. Cine va livra curentul pentru spikeuri ? Cine va incarca condensatoarele pentru urmatoarele spikeuri ? Oricum ai da-o tot la curentul trafului ajungem. Eu iti respect viziunea ta despre acest aspect Marian, chiar daca difera de a mea. Poate tu ai dreptate, eu vorbesc despre probleme cu care m-am intalnit in practica fara sa-mi fi dorit inca o belea pe cap. Editat Decembrie 2, 2017 de RaimondAudio Link spre comentariu
UDAR Postat Decembrie 2, 2017 Partajează Postat Decembrie 2, 2017 (editat) Nu există 50Hz după redresare dublă alternanță ci 100Hz, reactanța capacitivă scade deci la 0.16Ω. Dar această reactanță este relevantă la regim sinusoidal permanent . La vârfuri contează doar rezistența ( impedanța ) dinamică care este de ordinul a t/C unde t este durata impulsului respectiv deci la 500Hz sau mai sus ( unde sunt de așteptat spike-urile ) impedanța dinamică este mai mică de 0.1Ω. Desigur , și la una și la alta se adaugă ESR care însă nu ar trebui să depășească câteva zeci de mΩ. ( Un condensator cât de cât bun are DF mai mic de 0.25 la 100/120 Hz deci ESRLF mai mic de 40mΩ , iar ESR scade cu frecvența până la circa jumătate pentru condensatoare din această categorie. ) Pe de altă parte supraestimezi transformatorul . Un traf toroidal mediu de 500VA , 2x50V are o rezistență echivalentă de 0.4-0.5Ω ( Nu doar rezistența secundarului intrevine ci și rezistența reflectată a primarului și alte pierderi ) . EDIT Am uitat să spun că rezistența echivalentă a secundarului trafo ( care se poate măsura foarte simplu : 1.Măsor tensiunea în gol, o notez Ug. 2. Măsor tensiunea pe o sarcină apropiată de sarcina nominală : Ul pe Rl . 3. Calculez rezistența echivalentă : Rsec = Rl * ( Ug-Ul)/Ug. ) nu este totul. Se adaugă rezistența echivalentă a punții redresoare care este și ea de ordinul zecilor-sutelor de mΩ . Și abia după aceea condensatorul bietul, care duce greul. Editat Decembrie 2, 2017 de UDAR 1 Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 2, 2017 Partajează Postat Decembrie 2, 2017 ...Cine va livra curentul pentru spikeuri ? Cine va incarca condensatoarele pentru urmatoarele spikeuri ? Cine suporta sarcina intre varfurile semisinusoidelor? Traful sau filtrarea? Vreau un raspuns cat mai scurt. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 2, 2017 Partajează Postat Decembrie 2, 2017 Condensatorul. Cine incarca condensatorul ? Astept raspuns la fel de scurt. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 2, 2017 Partajează Postat Decembrie 2, 2017 Foarte bine. Sigur ca traful. Prin urmare sunt la fel de importante asa cum am spus anterior. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum