hpavictor Postat Noiembrie 29, 2017 Partajează Postat Noiembrie 29, 2017 Varianta cu o singura pereche de finali scoate 100W / 8 ohmi ( de fapt imediat sub limitare scoate 120W / 8 ohmi ) fara niciun fel de probleme la o alimentare de + / -50V DC . Link spre comentariu
clausnc Postat Noiembrie 29, 2017 Partajează Postat Noiembrie 29, 2017 40Vca pentru o singura pereche de finali? Eu nu m-as hazarda sa fac astfel de recomandari cuiva care nu pare a avea o foarte mare experienta. Dupa parerea mea 25-30Vca maxim dar fie cum ziceti voi. E vorba despre mosfet FQA echivalentul a doi sau trei IRF folositi in amplificatorul tau (ti-am spus la un moment dat ca se poate si altfel) . Stiu ex la 200w/8ohm cu alimentare +/-65Vcc pe un singur rand de FQA. (altii fata de varianta kitului ieftin). Mai mult reactia e de doar 30db si fara compensare miller. Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 29, 2017 Partajează Postat Noiembrie 29, 2017 Varianta cu o singura pereche de finali scoate 100W / 8 ohmi ( de fapt imediat sub limitare scoate 120W / 8 ohmi ) fara niciun fel de probleme la o alimentare de + / -50V DC . Nu vreau neaparat sa te contrazic dar pe boxe reale nu load simulat, din cauza la defazajul curentului si a variatiei impedantei boxei (de multe ori nici nu se stie cu cit variaza) conditiile de functionare sint mai vitrege. Link spre comentariu
Olteanu Daniel_234083 Postat Noiembrie 29, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2017 E vorba despre mosfet FQA echivalentul a doi sau trei IRF folositi in amplificatorul tau (ti-am spus la un moment dat ca se poate si altfel) . Stiu ex la 200w/8ohm cu alimentare +/-65Vcc pe un singur rand de FQA. (altii fata de varianta kitului ieftin). Mai mult reactia e de doar 30db si fara compensare miller. Să înțeleg că tranzistorii folosiți nu.s originali ... Pai atunci nu am să depășesc 55v ,am sa iau un transformator cu 38v și radiatoare cv mai mari și am să fac proba cu un kit să văd daca iasa fum cu unul )) Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 29, 2017 Partajează Postat Noiembrie 29, 2017 Nu l-a asta se referea. Marian are si el proiecte de amplificatoare si el folosea alti tranzistori. Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 30, 2017 Partajează Postat Noiembrie 30, 2017 E vorba despre mosfet FQA echivalentul a doi sau trei IRF folositi in amplificatorul tau... Din ce punct de vedere? LLLLE: Aha, deci e pe principiul "crede si nu cerceta, e asa pentru ca asa spun eu". Link spre comentariu
Olteanu Daniel_234083 Postat Noiembrie 30, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2017 Este ok radiatorul acesta ? https://www.tme.eu/ro/details/rad-c26260_100/radiatoare/stonecold/ , Cat despre traf nu sunt foarte hotarat in privinta voltajului ... in cazul in care am sa i-au pe 40 v sigur nu ar fi probleme se duce voltajul undeva la 55-56 ,ca si VA am sa il i-au pe 450 sa fie suficient, nu are rost sa iau pe 300 chit ca ar fi suficient pentru 30-40 ron care ar fi diferenta . Link spre comentariu
Shambala Postat Noiembrie 30, 2017 Partajează Postat Noiembrie 30, 2017 Nu se lasa cu nici un fum. Transformator cu 2x38Vca nu am vazut la tme, poate in alte parti. Daca vrei nou e f bun cel pe care l-am sugerat mai sus, de 450VA cu 2x40Vca. Nu uita ca aceea este tensiunea in gol; in sarcina mai scade 4-5V. Plus alti 2-3 V care se pierd pe diodele puntii redresoare. Daca pui radiatoare la exterior sunt excelente cele sugerate de Marian; cel de 26cm e si mai bun dar este aproape de 3x mai scump. Asa poti sa te gandesti la a folosi cate 2 din cele de 19cm si cu o placa sau cornier gros de Al pe spate. Daca vrei sa pui radiatoarele in interiorul cutiei trebuie mai mari (in genul celor de 26cm) sau le racesti fortat cu un ventilator subturat, desi solutia serioasa in acest caz ar fi tunelul de racire. In locul tau eu as cauta radiatoare si transformator si la Publicitate. Link spre comentariu
Olteanu Daniel_234083 Postat Noiembrie 30, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2017 Pai daca nu sunt probleme atunci iau taraful sugerat de dumneata și radiatoarele alea de 26 sau cat au ... As fi luat pe cele de 30 cm dar sunt vreo 140 și este cam scump .... Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 1, 2017 Partajează Postat Decembrie 1, 2017 Calitatea sunetului intr-un amplificator vine din curentul transformatorului. Cumpara un traf puternic cu tensiunea de iesire joasa. Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Decembrie 1, 2017 Partajează Postat Decembrie 1, 2017 Calitatea sunetului intr-un amplificator vine din curentul transformatorului. Cumpara un traf puternic cu tensiunea de iesire joasa. Corect, doar de acolo vine!!! @Olteanu Daniel Cumpără-ți două trafuri de sudură și îți ofer eu gratuit două module cu MBA810AS. Sa vezi ce sunet de calitate o să ai! Aaa, și să nu uiți: neaparat cabluri audio unse cu ulei de șarpe și liță de argint în patronul siguranței de la alimentarea cu 220V. Link spre comentariu
Olteanu Daniel_234083 Postat Decembrie 1, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2017 (editat) Corect, doar de acolo vine!!! @Olteanu Daniel Cumpără-ți două trafuri de sudură și îți ofer eu gratuit două module cu MBA810AS. Sa vezi ce sunet de calitate o să ai! Aaa, și să nu uiți: neaparat cabluri audio unse cu ulei de șarpe și liță de argint în patronul siguranței de la alimentarea cu 220V. Multumesc de oferta dar deja am cumparat doua module de amplificare si doresc sa duc la capat proiectul , multumesc pentru sfaturi cu uleiul ... . Sunt putin nedumerit la chestia cu traful de sudura sincer care este diferenta intre acelea si cel pe care intentionez eu sa`l cumpar , acel are 40v si 450 VA cu 8 A si cv .... cel de sudura ce caracteristici are ? Zilele acestea am sa dau comanda pentru radiatoare si transformator Editat Decembrie 1, 2017 de Olteanu Daniel_234083 Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Decembrie 1, 2017 Partajează Postat Decembrie 1, 2017 (editat) Ar fi trebuit să-ți dai seama până acum că răspunsul la întrebările tale o să-l afli construind și ascultând cu urechile tale, nu asteptând la nesfârșit flatulențele audiofile ale unora care, în mod cert, nu cunosc nici fiziologia urechii umane și nici limitele și caracteristicile auzului uman. LE Și culmea, nici măcar n-au capacitatea de a percepe ideea relativismului auzului uman care ține de o grămada de factori. Dar de, așa e cu nulitățile, e demonstrat de către psihiatri că au o mult mai intensă dorință de ieși în evidență decât ceilalți. Totuși astăzi e Ziua națională a României, nu a cocalarilor plini de fițe audiofile! Editat Decembrie 1, 2017 de Real Minitehnicus Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 1, 2017 Partajează Postat Decembrie 1, 2017 (editat) Multumesc de oferta dar deja am cumparat doua module de amplificare si doresc sa duc la capat proiectul , multumesc pentru sfaturi cu uleiul ... . Sunt putin nedumerit la chestia cu traful de sudura sincer care este diferenta intre acelea si cel pe care intentionez eu sa`l cumpar , acel are 40v si 450 VA cu 8 A si cv .... cel de sudura ce caracteristici are ? Zilele acestea am sa dau comanda pentru radiatoare si transformator Chiar nu-ti dai seama cind lumea este ironica? Nu stii ce-i ala traf de sudura si la ce foloseste? MBA810AS este un integrat final audio de 4-5W dezvoltat in anii '70-'80. Cred ca la un moment dat ar trebui sa te opresti din pus intrebari de genul de mai sus si sa incepi sa realizezi practic si sa gasesti propriele tale raspunsuri , nu sa te iei dupa toate indicatiile mai bune sau mai rele de pe forumuri. Editat Decembrie 1, 2017 de sesebe Link spre comentariu
Olteanu Daniel_234083 Postat Decembrie 1, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2017 Cum nu am avut posibilitatea sa ascult boxe calitativ ca si sunet cu aplificari pe masura nu am cum sa trag concluzii momentan pot zice ca modulele de le-am luat sunt ok lucreaza pe toata plaja de frecventa cu niste boxe amarate care au carcasa din plastic si un singur difuzor de vreo 5-10 w maxim , colegii de forum spun ca bipolarii sunt mai buni decat mosfeturile eu am ales kituril acestea pt ca mi s-au parut mai usor de "inchegat" traf->filtrare->amplificare->boxa pt ca au manual de utilizare si eu sunt incepator caut chestii simpliste dupa ce voi termina ampliful din toate punctele de vedere protectii cutile sa fie functional in sarcina spre maxim incep constructia boxelor acolo distractie )) si dupa ce voi termina cu boxele voi face un amplif pe bipolari dar pana atunci cale lunga Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum