sesebe Postat Noiembrie 28, 2017 Partajează Postat Noiembrie 28, 2017 Ceva idei: https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=W300mm%20H40mm%20heatsink&rt=nc&_mPrRngCbx=1&_udlo=15&_udhi=200 Se gasesc similare si la magazine din Ro sau cu filiale in Ro dar nu vreau sa fiu penalizat........ Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 29, 2017 Partajează Postat Noiembrie 29, 2017 Nu te penalizează nimeni, dacă pui un link spre un produs comercial doar cu scopul de a ajuta pe cineva. Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 29, 2017 Partajează Postat Noiembrie 29, 2017 https://www.tme.eu/ro/details/rad-a6023_100/radiatoare/stonecold/ Arhisuficiente. Link spre comentariu
Olteanu Daniel_234083 Postat Noiembrie 29, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2017 (editat) Bun , daca acel radiator este suficient pentru un singur modul indiferent daca va functiona pe 4 sau 8 ohmi nu se stie niciodata atunci am sa i-au doua si pentru alimentarea celor doua module ar fi ok traful acesta https://www.tme.eu/ro/details/tst600w_2x35v/transformatoare-toroidale/indel/tst600012/ vreau sa le folosesc pe 8 ohmi , este prea mult sau prea putin ? Boxele vor fi pe doua cai un tweeter si un woofer Putere de ieşire RMS - THD 0.025% Vcc = ±45V, 100W/8Ω / Vcc = ±40V, 140W/4Ω Putere de ieşire RMS - THD 0.06% Vcc = ±50V, 120W/8Ω / Vcc = ±45V, 200W/4Ω Editat Noiembrie 29, 2017 de Shambala Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 29, 2017 Partajează Postat Noiembrie 29, 2017 Pentru o singura pereche de finali este prea mare traful ala. Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 29, 2017 Partajează Postat Noiembrie 29, 2017 Nu stiu exact la ce se refera Marian cind spune ca-i prea mare dar pt un amplificator de 2 x 100W (200W total) este arhisuficient un traf de 400W (chiar supradimensionat putin) si se poate folosi fara probleme chiar si un traf de numai 300W. Link spre comentariu
Olteanu Daniel_234083 Postat Noiembrie 29, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2017 (editat) Deci pentru acele doua module 2x100 indiferent pe ce impedanta vor fi folosite este suficient un traf de 400 ? dupa specificatii daca folosesti pe 4 ohmi ar debita mai mult implicit ar papa mai mult zic ... https://www.tme.eu/ro/details/tts300_d230_35-35v/transformatoare-toroidale/breve-tufvassons/ sau https://www.tme.eu/ro/details/tts450_d230_35-35v/transformatoare-toroidale/breve-tufvassons/ Editat Noiembrie 29, 2017 de Olteanu Daniel_234083 Link spre comentariu
Shambala Postat Noiembrie 29, 2017 Partajează Postat Noiembrie 29, 2017 Cu 2x35Vca (alternativ) ajungi la 2x48Vcc (continuu), iar in sarcina va cadea probabil spre 2x45Vcc sau chiar ceva mai jos. Acele module e bine sa le folosesti pe 8 ohmi; pt 4 ohmi e mai bine sa te orientezi spre modulele cu cate 2 perechi de finali. Asa cum au scris si colegii mai sus, un traf de 450VA este suficient in acest caz, chiar si pe sarcina de 4 ohmi. In caz ca le vei folosi pe 4 ohmi e bine sa nu incerci sa fortezi ampliful la Pmax. In plus, pt 4 ohmi ar trebui filtraj mai mare. Pastreaza banii pt traf mare la modulele pt basi, acolo chiar se va simti nevoia. Diferenta de pret (acolo) intre traf de 300VA si traf de 450VA este mica (17 lei) si in acest caz merita platita fara ezitare. Link spre comentariu
Olteanu Daniel_234083 Postat Noiembrie 29, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2017 Cu 2x35Vca (alternativ) ajungi la 2x48Vcc (continuu), iar in sarcina va cadea probabil spre 2x45Vcc sau chiar ceva mai jos. Acele module e bine sa le folosesti pe 8 ohmi; pt 4 ohmi e mai bine sa te orientezi spre modulele cu cate 2 perechi de finali. Asa cum au scris si colegii mai sus, un traf de 450VA este suficient in acest caz, chiar si pe sarcina de 4 ohmi. In caz ca le vei folosi pe 4 ohmi e bine sa nu incerci sa fortezi ampliful la Pmax. In plus, pt 4 ohmi ar trebui filtraj mai mare. Pastreaza banii pt traf mare la modulele pt basi, acolo chiar se va simti nevoia. Diferenta de pret (acolo) intre traf de 300VA si traf de 450VA este mica (17 lei) si in acest caz merita platita fara ezitare. Ok le voi folosii pe 8 ohmi ma gandesc ca nu se incing la fel cum se intampla pe 4 ohmi ,pai atunci sa merg pe varianta de 300 va , ar fi indicat sa schimb voltajul sa merg pe 38v asta pentru a avea in sarcina un 48-50 ... ? Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 29, 2017 Partajează Postat Noiembrie 29, 2017 Nu stiu exact la ce se refera Marian cind spune ca-i prea mare... 2x35Vca pentru o singura pereche de finali este prea mult pentru sarcini de 4 Ohm, si este destul de mult si pentru 8 Ohm, desi cu radiatoarele alea ar trebui sa fie ok. Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 29, 2017 Partajează Postat Noiembrie 29, 2017 (editat) In Yamaha mea eu am 2x44Vac cu o singura pereche de finali (japonezi de acum peste 30 de ani) și a fost și forțată la citeva chefuri. Editat Noiembrie 29, 2017 de sesebe Link spre comentariu
Shambala Postat Noiembrie 29, 2017 Partajează Postat Noiembrie 29, 2017 Nu, pastreaza optiunea 450VA, si da, eu as mari tensiunea spre 2x40Vca (=> 2x54-55Vcc in gol) https://www.tme.eu/ro/details/tst450w_2x40v/transformatoare-toroidale/indel/tst450014/ Sesebe, tu esti tu iar Daniel Olteanu este altcineva. Daca iti crapa vreun final sau altceva tu iti repari usor aparatul. Apoi depinde si de cum fct. protectiile in fiecare dintre amplificatoare. Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 29, 2017 Partajează Postat Noiembrie 29, 2017 40Vca pentru o singura pereche de finali? Eu nu m-as hazarda sa fac astfel de recomandari cuiva care nu pare a avea o foarte mare experienta. Dupa parerea mea 25-30Vca maxim dar fie cum ziceti voi. Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 29, 2017 Partajează Postat Noiembrie 29, 2017 La diferenta de care zice Shambala la pret si eu tot traf de 450W recomand, La ascultat muzica acasa nu ai nevoie de mai mult de 5W putere medie si deci din punctul asta de vedere se poate utiliza cu succes si un etaj final facut cu TDA2030 (10-12W max) dar nu-ti mai ramine aproape deloc rezerva pt virfurile scurte de putere mai mare existente in muzica. De asta un traf mic ca putere faca fata lejer la ascultat muzica si nici nu permite o supra-incarcare prea mare a etajului final. Ca sa rezum, un traf mic asigura o oarecare protectie a etajului final dar in detrimentul calitatii sunetului, mai ales la pasajele mai forte din muzica. Daca vrei sa iesi ieftin faci reducere la tot, adica daca tot iei un kit mai ieftin si de putere mai mica atunci iei si un traf mai mic pt ca e mai ieftin si limiteaza si puterea maxima disponibila. Daca vrei calitate si esti dispus sa platesti mai mult pe un kit mai puternic atunci iei si un traf mai puternic. Treburile astea merg impreuna. Intr-un fel si Marian si Shambala au dreptate. O tensiune mai mare de alimentare imbunatateste gama dinamica la un amplificator dar daca amplificatorul nu este prea fortos (numai o pereche de finali) si / sau nu este folosit cum trebuie este de preferat o tensiune mai mica de alimentare pt a asigura o fiabilitate rezonabila. Link spre comentariu
Shambala Postat Noiembrie 29, 2017 Partajează Postat Noiembrie 29, 2017 Daca e sa se arda, un etaj final se arde si alimentat la 2x35Vcc si la 2x55Vcc. Doar ca la 2x55Vcc are sanse sa sune mai bine. Mai ales acele mosuri. Radiatoarele recomandate de Marian (puse la exterior) sau mai ales unele de 30cm (doar putin mai scumpe), ca sa iasa carcasa mai rezonabila ca dimensiuni, asigura o racire foarte buna a tranzistorilor, indiferent de tensiunea de alimentare si puterea la care se asculta. Daniel, asa, la o adica sunt pe forum trafuri de 200-250VA cu 2x30Vca, la 25-30% din pretul alora de la tme. Si unele arata foarte bine, fara teama sa fi fost infierbantate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum