clausnc Postat Noiembrie 21, 2017 Partajează Postat Noiembrie 21, 2017 (editat) Banuiesc ca biasul e realizat cu acel led albastru(3v) inseriat cu varianta clasica(3v); banuiesc si restul schemei de principiu dar nu stau sa fac treaba vanzatorului. ( doar fraierii cumpara fara a sti ce , si ma refer la principii, nu la valorile schemei) Nu prezinta un mare interes pentru mine aceasta schema pentru ca nu poate oferi prea multe cu toate ca are cateva lucruri interesante ; partea comerciala aduce insa foarte mute compromisuri la acest pret. Editat Noiembrie 21, 2017 de clausnc Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 21, 2017 Partajează Postat Noiembrie 21, 2017 Superdioda are mai doi tranzistori ( unul e senzor termic montat in zona finalilor , celalat este elementul regulator ) in afara de LED ... Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 21, 2017 Partajează Postat Noiembrie 21, 2017 Verifica R21 , R22 , R23 , R24 , R25 , C12 , P1 , Q3 si Q4 . LD1 se aprinde , deci este OK . Masoara prin comparatie cu modulul care functioneaza ... Link spre comentariu
Shambala Postat Noiembrie 21, 2017 Partajează Postat Noiembrie 21, 2017 Ma indoiesc ca depanarea modulelor este la indemana d-lui Daniel Olteanu. Link spre comentariu
Olteanu Daniel_234083 Postat Noiembrie 21, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2017 Baieti sarumana mult pentru ajutor am gasit buba ... ciunga mea nu este buna pentru asa ceva ... vorba unui preten " o mana criminala a dat cu piciorul" sa va uitati ce face eu din graba sau poate din fabricatie dar putin probabil a disparut un condensator presupun ca este acela de este lipsa din grupul de 4 . Loco a zis sa fac poze la kituri si am zis mah hai sa vad daca are ceva "in plus" kitul functional fata de cel stricat si am gasit asta https://imgur.com/a/w3ab4 . Probabil am avut doua maini stangi Ma indoiesc ca depanarea modulelor este la indemana d-lui Daniel Olteanu. Aveti perfecta dreptate citeam in topicuri si imi spunea ce sa fac si eu in mintea mea "wtf o sa iasa fum " )) am masurat semireglabilul si unul are 0.24 celalat 0.27 dar asta putin mai conteaza acum ... Ce valoare are condensatorul ala de lipseste :-\ Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 21, 2017 Partajează Postat Noiembrie 21, 2017 Nu , R24 este in paralel R25 , acel grup R24||R25 este in serie cu potentiometrul de bias . Se optimizeaza in functie de dispersia constructiva a parametrilor finalilor MOS FET , in faza de calibrare / testare . Ceva nu e in regula acolo , se pare ca lipseste verificarea finala ... Link spre comentariu
Olteanu Daniel_234083 Postat Noiembrie 21, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2017 Nu , R24 este in paralel R25 , acel grup R24||R25 este in serie cu potentiometrul de bias . Se optimizeaza in functie de dispersia constructiva a parametrilor finalilor MOS FET , in faza de calibrare / testare . Ceva nu e in regula acolo , se pare ca lipseste verificarea finala ... Lipseste R23 https://imgur.com/a/w3ab4 nu mai este ... Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 21, 2017 Partajează Postat Noiembrie 21, 2017 Mda , e posibil ca varianta originala de SCH si BOM sa fie diferita de cea folosita in realizarea modulului tau , dar daca nu pricepi ce am scris mai sus , procedeaza cum te taie capul . Iti urez succes . Link spre comentariu
Olteanu Daniel_234083 Postat Noiembrie 21, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2017 Mda , e posibil ca varianta originala de SCH si BOM sa fie diferita de cea folosita in realizarea modulului tau , dar daca nu pricepi ce am scris mai sus , procedeaza cum te taie capul . Iti urez succes . Pai ma gandeam ca daca lipseste o rezistenta sau ce anume o fi ca nu prea imi dau seama ... cred ca de acolo este buba atat timp cat celalat o are si funcioneaza ok ... Ati vazut poza pusa de mine ? https://imgur.com/a/w3ab4 Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 21, 2017 Partajează Postat Noiembrie 21, 2017 (editat) Compara cu celalalt modul. Exact cum a spus Victor, este o rezistente "ajutatoare" in elementul de reglaj bias, in functie de finalii folositi, loturi, etc. Probabil ca a omis sa puna acea rezistenta, si modulul nu a fost testat. 99% din problema se afla chiar acolo, lipsa rezistentei R23, daca reglajul se face cu rezistenta fixa B-C si variabila B-E, in un darlington, adaugarea unei rezistente acolo poate fi solutia. Pune poza si cu celalalt modul sa se vada valoarea. Editat Noiembrie 22, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
Olteanu Daniel_234083 Postat Noiembrie 21, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2017 Ori nu intelegi , ori ai nevoie de o vizita la oftalmolog . Eu nu imi mai pierd vremea cu acest subiect . Imi cer scuze dar nu prea le am in electronica si crezand ca lipsa rezistentei ar fi cauza ... am facut si masuratorile sugerate q3 aprinde ledul q4 nu am dat de el :( Valorile sunt in poza https://imgur.com/a/Sbb4G Link spre comentariu
Olteanu Daniel_234083 Postat Noiembrie 21, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2017 (editat) Compara cu celalalt modul. Exact cum a spus Victor, este o rezistente "ajutatoare" in elementul de reglaj bias, in functie de finalii folositi, loturi, etc. Probabil ca a omis sa puna acea rezistenta, si modulul nu a fost testat. 99% din problema se afla chiar acolo, lipsa rezistentei R23, daca reglajul se face cu rezistenta fixa B-C si variabila B-E, in un darlington, adaugarea unei rezistente acolo poate fi solutia. Pune poza si cu celalalt modul sa se vada valoarea. Sesebe, ce am scris eu, era o mica "ironie". Proiectele mele nu sint disponibile unor anumiti colegi de forum, indiferent ce sume sint dispusi sa plateasca. Nimic personal cu tine, doar ca si tu te-ai antrenat cindva in gloata celor ce mi-au bagat bete in roate (4-6 insi ati fost toti). Eu iert, dar nu uit. Am pus o poza cu valorile la fiecare in parte https://imgur.com/a/Sbb4G . Acum folosesc kitul bun pentru woofere si la volum mare ledul albastru incepe sa se stinga in functie de bass sip modulul acela de arata protectie alimentare , semnalul ajunge la clip/peak Editat Noiembrie 21, 2017 de Olteanu Daniel_234083 Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 21, 2017 Partajează Postat Noiembrie 21, 2017 Incearca sa le faci identice pe amindoua, ajustind modulul cu probleme dupa cel bun. Ledul ala NU are voie sa se stinga, fiind intrun circuit de curent constant. Alimentarea este subdimensionata probabil. Link spre comentariu
Olteanu Daniel_234083 Postat Noiembrie 21, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2017 Am sa caut rezistențele să vad unde găsesc , dap transformatorul este slăbuț ... Link spre comentariu
clausnc Postat Noiembrie 21, 2017 Partajează Postat Noiembrie 21, 2017 (editat) Problema nu cred ca sunt kiturile, ci utilizatorul. A subalimentat si normal ca cel cu componentele active ceva mai neimperechiate sa scoata coltii la ascultare. Editat Noiembrie 21, 2017 de clausnc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum