MVS Postat Noiembrie 20, 2017 Partajează Postat Noiembrie 20, 2017 Da, sa unesti IN cu GND-ul. Link spre comentariu
Olteanu Daniel_234083 Postat Noiembrie 20, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2017 Da, sa unesti IN cu GND-ul. Bun deci unesc in cu gnd ul alimentarii cu semnal audio cu un fir si dupa aceea unde anume masor sa nu fac vreo traznaie Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 20, 2017 Partajează Postat Noiembrie 20, 2017 Da, acelea sunt. Masori asa cum ti-a spus colegul Shambala. Posibil sa fie prea mic curentul de mers in gol, avand o tensiune de alimentare mai mica. Daca producatorul kit-ului a reglat curentul de mers in gol pentru +/-50V, va trebui sa-l reglezi pentru alimentarea ta de +/-35V.Aiurea , n-are nicio treabă .Daca cineva care înțelege fenomenele ar fi măsurat tensiunile de deschidere GS la finali , ar fi înțeles de ce am recomandat o disipație in repaus de minim 5W . Sper sa priceapă toată lumea care este originea sunetului de tip MOS FET si de ce sunt preferați bipolarii in etajul final . Link spre comentariu
Olteanu Daniel_234083 Postat Noiembrie 20, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2017 Aiurea , n-are nicio treabă . Daca cineva care înțelege fenomenele ar fi măsurat tensiunile de deschidere GS la finali , ar fi înțeles de ce am recomandat o disipație in repaus de minim 5W . Sper sa priceapă toată lumea care este originea sunetului de tip MOS FET si de ce sunt preferați bipolarii in etajul final . Sa inteleg ca tranzistorii nu functioneaza corect decat dupa 5w si eu ar trebuii sa stabilesc un curent de mers in gol mai mare pentru a functiona din prima ok ? Link spre comentariu
MVS Postat Noiembrie 20, 2017 Partajează Postat Noiembrie 20, 2017 Victor, Poate gresesc, si va rog sa ma corectati. Daca stabilim un curent in gol de x mA la o alimentare de 50V imi spuneti ca acest curent de mers in gol nu se modifica in jos daca alimentez la 35V ? Cu respect, Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 20, 2017 Partajează Postat Noiembrie 20, 2017 Datorita caracteristicii de transfer a MOS-fet-ilorv la limita de blocare distorsiunile sint mult mai mari decit la bipolar și atunci pt distorsiuni mici trebuie utilizat un curent de prepolarizare mai mare. Poți mari fără probleme, asa cum s-a descris mai sus, curentul de mers în gol. Legi întrarea la masa (pt a elimina orice risc de a avea ceva curent determinat de semnal parazit de intrare) și masori curentul indirect masurind căderea de tensiune pe grupul de rezistente din Sursa și facind calculele necesare. Ți s-a mai explicat acum citeva posturi. Link spre comentariu
Shambala Postat Noiembrie 20, 2017 Partajează Postat Noiembrie 20, 2017 Marian, vezi bine ca Olteanu Daniel este incepataor. Crezi ca nu va incerca sugestia lui Victor de a duce I repaos spre 5W/tz ? Daniel, radiatorul ala suporta un test de 20-30 sec cu I repaos de 150mA/tz. Problema este ca se va acumula caldura in zona tranzistorilor pt ca aripioarele nu o pot disipa suficient de repede. Acum, cat de mult si cum va distorsiona la 50mA/tz si cat si cum la 150mA/tz ramane de vazut. Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 20, 2017 Partajează Postat Noiembrie 20, 2017 Victor, Poate gresesc, si va rog sa ma corectati. Daca stabilim un curent in gol de x mA la o alimentare de 50V imi spuneti ca acest curent de mers in gol nu se modifica in jos daca alimentez la 35V ? Cu respect, In principiu ai dreptate .Aceasta schema are o particularitate , are un etaj dublu bootstrap pe alimentare , iar superdioda folosește un stabilizator cu LED albastru pentru a nu varia curentul de prepolarizare la variatiile tensiunii de alimentare a etajului VAS datorate circuitului dublu bootstrap . Circuitul dublu bootstrap este necesar pentru a compensa randamentul scăzut datorat pierderilor tipice tranzistoarelor MOS FET ( tensiunea GS ) . Evident , nu poți cere unui amplificator de 100 de dolari sa funcționeze ca unul de 10.000 de dolari . Link spre comentariu
Alin_cj Postat Noiembrie 20, 2017 Partajează Postat Noiembrie 20, 2017 Alimenteaza la +-50v sau cat recomanda producatorul si , daca tot mai auzi distorsiuni la volum mic, asigura-te ca nu sunt de la boxe sau sursa de semnal, apoi trimite kiturile inapoi. Nu umbla la reglajul curentului de mers in gol, mai ales daca esti incepator. Este fixat cu vopsea, sa nu cumva sa zica ca l-ai dereglat. Producatorul spune ca distorsiunile sunt mici si la putere mica. Pune cativa stropi de apa pe capsulele tranzistorilor finali. Daca nu sfaraie, e bun radiatorul. Link spre comentariu
Shambala Postat Noiembrie 20, 2017 Partajează Postat Noiembrie 20, 2017 Sa nu urmezi ultimile recomandari ! Sunt ineptii iar ultima este periculoasa ! Sa nu cumva sa pui apa pe tz !!! Link spre comentariu
Alin_cj Postat Noiembrie 20, 2017 Partajează Postat Noiembrie 20, 2017 (editat) Eu sunt incepator, asa am facut la amplificatorul meu ca n-am avut cu ce sa masor temperatura. Stropii fierb cand se incalzeste peste 100 grade, tranzistorul rezista sigur pana la acea temperatura. Curentul de mers in gol e reglat de ei si potentiometrul fixat cu vopsea, daca umbla la el nu-i mai accepta sa faca retur, stim cu totii cum sunt comerciantii astia...De ce sunt ineptii? Editat Noiembrie 20, 2017 de Alin_cj Link spre comentariu
Shambala Postat Noiembrie 20, 2017 Partajează Postat Noiembrie 20, 2017 Pt ca apa este conductor electric (slab, dar depinde si de ce mai este pe tz) si poate produce un scurtcircuit intre picioarele tz., cu urmari dezastruoase pt acestia. Pt ca "daca stropii fierb" pot fi si peste 100grdC, ceea ce la nivelul jonctiunii poate insemna cu 20-30-40gr in plus. Tz nu rezista intotdeauna la acea temp; la peste 140grd incep sa se produca modificari structurale ireversibile la nivelul jonctiunii. Temp. maxim admisa pt un radiator /capsula de tz este de cca 65grdC, adica maximul la care poti tine mana cca 1-2 sec. Pt ca aici este un forum de electronica aplicata - rubrica Amplificatoare DIY - si nu de "Ce cumparam si cum returnam". Pt ca acel semireglabil pt bias este pus tocmai pt a regla, indiferent de tensiunea de alimentare (in plaja recomandata). Constructorul acelor module nu este agiamiu si stie bine ce inseamna reglarea biasului, nu se formalizeaza de asta. Partea cu distorsiunile la putere mica a fost explicata teoretic de mai multi colegi mai sus. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Noiembrie 20, 2017 Partajează Postat Noiembrie 20, 2017 Misconceptie ? Nu era mai usor neantelegere ? Link spre comentariu
lukeme Postat Noiembrie 20, 2017 Partajează Postat Noiembrie 20, 2017 Cel mai bine era "neintelegere", domnu' inginer . 2 Link spre comentariu
Alin_cj Postat Noiembrie 20, 2017 Partajează Postat Noiembrie 20, 2017 (editat) Eu am spus sa puna un strop pe capsula, nu sa toarne apa pe picioarele tranzistorului. "Temp. maxim admisa pt un radiator /capsula de tz este de cca 65grdC, adica maximul la care poti tine mana cca 1-2 sec. Pt ca aici este un forum de electronica aplicata" Temperatura maxima admisa a capsulei e de 65 grade??? Mama ei de electronica aplicata Jonctiunea acelor tranzistori rezista la 175 grade! Si vezi ca se poate calcula in functie de temperatura capsulei si puterea disipata... "AE200-M nu necesită reglarea curentului de repaus, aceasta procedura este efectuata pe linia de productie, in momentul testarii produsului. Vă rugăm sa nu incercati o reajustare a curentului de repaus rotind din potentiometrul semireglabil P1. Oricare altă procedură de reglaj, orice scurtcircuit sau orice greșeală de manipulare sau utilizare față de cele menționate mai sus pot conduce la avarii și defecțiuni iremediabile ce au drept consecință pierderea garanției!!!" Deci, cine spune ineptii? Editat Noiembrie 20, 2017 de Alin_cj Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum