doru3160 Postat Noiembrie 21, 2017 Partajează Postat Noiembrie 21, 2017 Ce as putea inbunatati? Aici probabil ca nu mare lucru,dar cand gasesti in loc de asta un condensator si o rezistenta in serie cu o dioda redresoare,parca ar mai fi loc de imbunatatiri... Link spre comentariu
djlove Postat Noiembrie 21, 2017 Partajează Postat Noiembrie 21, 2017 Eu in baie am pus pe tavan un panou Led de 40W 60x60cm 3000lumeni ceva de genul: http://www.shop.landlite.eu/spd/01CEL578/LANDLITE-36D213-36W-LED-Panel-Light are o grosime de maxim 5mm fara sursa care e separata, pe ea am montat-o in doza de legaturi. La oglinda un corp de iluminat tip glob inchis cu un bec led de 5W 400lumeni. Ambele lumina neutra. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 21, 2017 Partajează Postat Noiembrie 21, 2017 Frumos panoul. L-am luat in calcul pentru cand voi renova baia. Link spre comentariu
Dxxx Postat Noiembrie 21, 2017 Partajează Postat Noiembrie 21, 2017 Foarte frumos... eu preferam unul urat, dar cu racire, mai ales daca poate 3000 lumeni /40W - la grosime de 5mm racirea unde este? macar in link grosimea este de 10mm si poate in visele frumoase o fi ceva racire, desi unde ar fi ascunsa sansa de convectie este zero. Oricum sfatul este sa nu luati ceva cu sub 120lm/W. La 75 lm/W te descurci mai comod cu CFL. Daca luati corpuri dupa cat sunt de frumoase, ma rog. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 22, 2017 Partajează Postat Noiembrie 22, 2017 Dar ce regim e in baie? Nu sta aprins non stop. Se folosesc la birouri si stau aprinse poate si 12 ore pe zi si nu mai mor. Am ceva similar in birou si sta cam 10 ore continuu aprins. E normal sa se incalzeasca, trece curent pe-acolo. Dar merg si calde. Daca poti tine mana pe ele inseamna ca nu sunt suficient de calde. Link spre comentariu
gica70 Postat Noiembrie 22, 2017 Partajează Postat Noiembrie 22, 2017 (editat) Ideea este ca ar avea ore mai multe de functionare in conditii de racire optima, fiind in baie, practic, se anuleaza efectul regimului de functionare. Editat Noiembrie 22, 2017 de gica70 Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 22, 2017 Partajează Postat Noiembrie 22, 2017 (editat) Pai zic de faptul ca intrii 10 minute, odata la 2 ore si mai stai cat faci un dus... Trebuie sa suporte si el ceva caldura ca nu e din branza. Aia care l-au proiectat stiu si ei cum se mananca treaba. Editat Noiembrie 22, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
Dxxx Postat Noiembrie 22, 2017 Partajează Postat Noiembrie 22, 2017 Experienta ma face sa cred ca nimeni nu proiecteaza racirea la asa ceva, pe criteriul ... ce sa ne mai caznim, oricum interesul este ca sa vine clientul din nou sa mai cumpere unul. Perceptia ca numai speranta de viata este afectata este "simplista". Pentru ca: - deteriorarea junctiunii este progresiva si de principiu afecteaza cromatica, daca este nu din invechire normala ci din regim termic excesiv - adica vei avea culoare proasta, chiar daca ledurile vor parea ca supravietuiesc, asa chinuite. - randamentul emisiei scade cu cresterea Tj si nu in proportii de 1% ci un ordin de marime mai mult. Deci sa le tii reci inseamna un randament al sursei mai bun, semnificativ. - evident sperata de viata este afectata, cum bine stiti. Daca ar fi un pasaj scurt, unde sa nu ai treaba decat sub 1 minut si traficul ar fi rar - mai treaca-mearga, dar in baie este probabil ca stai intervale mai lungi... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 6, 2018 Partajează Postat Mai 6, 2018 (editat) Proiecte ale mele luate la nimereala; 1; Iluminat led deasupra si sub politele de la partea superioara si inferioara a onglinzii. Led, canelura, placare peste cu difuzer sticla sablata. 2; Placare oglinda pe perete, oglinda a fost sablata pe sablon negativ, folie de sablare, pana in punctul in care argintul si protectia au fost curatate, si a ramas sticla sablata in spate. In spatele placarii este o nisa realizata inca din faza de zidarie, si s-au montat tuburi flourescente + "balast electronic" de la Philips. Placarea se poate scoate extrem de usor, cu ventuze, prin simpla ridicare, in ideea in care va fi nevoie de servisare ulterioara. 3; Un alt proiect mai simplut, care prezinta un corp de iluminat simplu, montat deasupra unei oglinzi rotunde. Oglinda este facuta custom, de mine. Editat Mai 6, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 6, 2018 Partajează Postat Mai 6, 2018 (editat) 1 si 2 arata super. Intre timp, in toata casa am philipsul pe care l-am postat in paginile anterioare. E lumina suficienta si nu a crapat niciunul. Cele din sufragerie sunt mai puternice si se incalzesc mai tare. Oricum, se poate tine mana pe partea calda si dupa ore de functionare. Nu cred ca vor crapa termic. Poate vreun spike sa le puna capac Editat Mai 6, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat August 12, 2018 Partajează Postat August 12, 2018 (editat) La 17.11.2017 la 11:51, Fan Elforum a spus: Si, ce pun in jurul becului? Daca e cineva curios, pun niste poze cu acest model de bec. A fost traznit, nu s-a ars pe cale naturala. Racirea nu e in poze. Era pe un disc de aluminiu continuat in corpul becului pana spre filet. Editat August 12, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
gica70 Postat August 13, 2018 Partajează Postat August 13, 2018 Inteligenta chestia asta de a folosi pe post de radiator filetul becoledului si cel interior al duliei. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 13, 2018 Partajează Postat August 13, 2018 Ca radiator era un disc de aluminiu la zona de separatie dintre para translucida si zona alba de plastic. Apoi urma in jos forma becului (palnia aia alba opaca) dar nu ajungea si pe filet, dar era pana langa filet. Deci, sub zona opaca, alba , e radiator si mai e un disc pe care era asezata placuta asta. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 15, 2018 Partajează Postat August 15, 2018 Din 36 de leduri de la 2 becuri, au scapat 4 bucati. Link spre comentariu
morocanosul Postat August 15, 2018 Partajează Postat August 15, 2018 (editat) Eu raman la parerea mea,becul cu incandescenta este..perfect, temp.de culoare-ok, probleme cu racirea-nu exista, umiditatea-nicio problema in zeci de ani, ..am vazut ca va faceti probleme referitor la consumul de energie..!? Oare cat timp petreceti in baie, in asa fel incat sa se vada diferenta la ..factura? Editat August 15, 2018 de validae Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum