Vizitator Postat Noiembrie 9, 2017 Partajează Postat Noiembrie 9, 2017 Domnilor, voi ce corpuri de iluminat aveti prin baie? Mie mi s-a pus pata pe dulia aia atarnata in tavan si nu prea stiu ce sa iau. Baia are 2x2 m, de bloc. Cel mai probabil la anul va fi renovata. Stiti conditiile din baie, abureala, etc. Am un amarat de bec atarnat acolo ca n-am simtit nevoia sa il schimb pana acum. Neon, led, aplica inchisa cu IP mare, aplica semideschisa, ce sa pun? N-as vrea sa ma chiorasc in baie... Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 9, 2017 Partajează Postat Noiembrie 9, 2017 Cel mai bun CRI tot bătrânul bec îl are, dar poți pune un tub cu leduri, ce imită tuburile fluorescente de 38W.Acela e relativ imun la umezeală, dat fiind că-i introdus într-un tub de plastic. Am văzut unele cu lumină chiar plăcută și destul de puternică, mai ales pentru un spațiu restrâns ca baia.. Link spre comentariu
dan_b11 Postat Noiembrie 9, 2017 Partajează Postat Noiembrie 9, 2017 Eu am in ambele bai oglinda cu doua becuri(max 60W bucata cred) clasice cu filament. Protectie va dati seama ce are,nu? becurile nu sunt in globuri inchise(arata ceva de genul unui ghiocel). Cert e ca cel mai mult m-au tinut becurile clasice, culmea, in baie . Nu am schimbat timp de 5 ani niciun bec in baie. Parerea mea este ca orice ar fi sa fie macar lumina calda, dar asta fiecare cu preferintele lui. Link spre comentariu
gica70 Postat Noiembrie 9, 2017 Partajează Postat Noiembrie 9, 2017 (editat) Eu am pus la bucatarie, deasupra chiuvetei, (mascat), in locul neonului de 20 (18)W un tub cu led de 9W; sunt multumit (eu fac o comparatie cu cel cu descarcare), asta pentru experimentare. Si daca tot veni vorba am mai cumparat un corp de iluminat, la aspect seamana cu un tub dar este un radiator de Al de 600mm lungime si vre-o 50 latime si are 48 de leduri cu puterea totala de 20W. Am acces la interior, deci nu sunt turnate in acea pasta si m-am gandit sa le mai prelungesc viata (30000 ore) micsorandu-le U alim. Acolo scrie ca este intre 170 si 250V. Made in PCR! Eu zic ca este periculos sa nu ai protectie la balonul becului, nu stii cand tasneste apa pe bec! Atentie, trebuie neaparat siguranta cu diferential. Vad ca au reusit sa imite lumina calda a filamentului, mai mult sau mai putin. Am vazut intr-o farmacie tuburi cu led-uri albe si galbene montate alternativ in corpul de iluminat. In baie am 2 tuburi cu Ne (asa zise) de 18W. Editat Noiembrie 9, 2017 de gica70 Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 9, 2017 Partajează Postat Noiembrie 9, 2017 Deasupra oglinzii tub clasic18w .Aprox 15 ai sus de rama . Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 9, 2017 Partajează Postat Noiembrie 9, 2017 Multumesc pentru respunsuri! poate imi fac maine timp sa trec prin bricolaj sa vad ce mai au si ei la vanzare... Mai am o ora jumate intre serviciu si inaugurarea stadionului. Link spre comentariu
AdR!@N Postat Noiembrie 15, 2017 Partajează Postat Noiembrie 15, 2017 Salut, Recent am "pus in functiune" si ce-a de-a doua baie pe care am echipat-o cu iluminat LED. Am gasit in "marele" magazin de bricolaje ceva plafoniera LED cu temperatura de culoare de 4000K, adica alb neutru. Pentru o baie de 3.5x2m am ales 15W cu aprox 1100 lumeni (80 de lei). Sunt foarte multumit de calitatea si cantitatea de lumina. Arata cam asa: http://www.ledled.ro/poze_prod/225/328.jpg Se gasesc cu diferite puteri: cred ca de pe la 8W pana la 24W, cele de puteri mai mici sunt si in variata rotunda. Numai bine! Adrian Link spre comentariu
nicolaus Postat Noiembrie 15, 2017 Partajează Postat Noiembrie 15, 2017 Deasupra oglinzii, glob din sticla, bec clasic sau halogen (52W parca), baie mica,de apartament. Am mai incercat si cu becoled de 4300K/18W. 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 15, 2017 Partajează Postat Noiembrie 15, 2017 Si cu becoledul cum e in comparatie cu un bec cu filament? Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 15, 2017 Partajează Postat Noiembrie 15, 2017 La mine de mai bine de 1 an e ok,mai ales pt contor.Nu mai am decat pt colectie cateva becuri cu filament,in rest,toate sunt cu LED. Link spre comentariu
nicolaus Postat Noiembrie 15, 2017 Partajează Postat Noiembrie 15, 2017 (editat) Mi se parea ok cu becoled, dar nu si partii adverse (nevasta). Era intensitatea luminoasa mai mare decat cu halogen si nu i-a placut. O sa mai incerc cu altul, cred ca de vreo 1200 lumeni. Acesta era de 1500 lumeni si cu scuzele de rigoare rectific: era lumina rece (6500 K). Referitor la becoleduri: ce recomandati intr-un apartament? Eliminatile pe cele cu lumina rece. De multi ani am becuri economice, vreau sa trec pe led. Editat Noiembrie 15, 2017 de nicolaus Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Noiembrie 15, 2017 Partajează Postat Noiembrie 15, 2017 Eu in baie, pe masca (zidita)am o lampa cu tub fluorescent de 16-18W(nu mai stiu exact) instalat de vreo 6-7 ani. M-am mir ca n-a dat inca ''ortu popii''. Acum ca tot m-am apucat de renovat casa,toate becurile vor fi atirnate de tavan. In camere,bucatarie,baie,hol, voi pune becuri LED. Pe balcon voi pune tub fluorescent,sau cu LED-uri. Link spre comentariu
Dxxx Postat Noiembrie 15, 2017 Partajează Postat Noiembrie 15, 2017 Nicolaus - probabil ca ce nu i-a placut nevestei este CRI mic. Lumina cu CRI mic creeaza neplacere, este greu de definit exact ce te dernjeaza, ca nu este fluxul luminos. Si nici temperatura de culoare. La leduri slabe insa de cele mai multe ori cu cat lumina este mai rece cu atat CRI este mai mic - deci cred ca asta este cazul. Mai ales fata de un halogen care are CRI100... Putine becoleduri specifica CRI. Si chiar daca il specifica, in multe cazuri nu este credibil nici el, nici fluxul, nici randamentul. Oricum aveti tot soiul de lamuriri pe sectiunea speciala de LED. Link spre comentariu
nicolaus Postat Noiembrie 15, 2017 Partajează Postat Noiembrie 15, 2017 Acum m-am uitat pe site-ul magazinului care comercializeaza in tara becoledul respectiv pt a pune un link si exista o diferenta:acolo scrie 1350 lum, pe al meu 1525 lum. Deci credibilitatea tind sa cred ca este asa cum ati afirmat. Alte performante scrise:CRI peste 80, curent 120mA. ,,Putine becoleduri specifica CRI. Si chiar daca il specifica, in multe cazuri nu este credibil nici el, nici fluxul, nici randamentul.'' Aici va dau perfecta dreptate, verificarile le-am facut prin comparatie vizuala intre becoleduri, nu cu aparatura. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 15, 2017 Partajează Postat Noiembrie 15, 2017 Eu in baie, pe masca (zidita)am o lampa cu tub fluorescent de 16-18W(nu mai stiu exact) instalat de vreo 6-7 ani. O vreme, acum mult timp in urma,am trecut si eu prin faza lampilor fluorescente.Cele cu starter electronic aprindeau instant tubul,dar nu erau deloc fiabile,mai ales in baie.Cele cu starter clasic, cu bimetal, erau enervante ca aprindeau cu intarziere tubul...palpaia de cateva ori si abia pe urma il amorsau.Am mai avut ceva experienta cu becul economic...il aprindeam,si dupa cateva minute ajungea la luminozitate maxima.De multe ori daca aveam treaba putina in acea incapere nici nu ajungea la maxim si trebuia sa-l sting,deci cateva minute trebuia sa-l suport ca pe opait.Pana la urma,am ramas la cele cu LED.Alese cu atentie,fac treaba buna.Am mai dat si la astea de rateuri,cat din vina mea,ca n-am citit atent ce scria pe ambalaj,cat din cauza informatiilor mincinoase de pe ambalaj,insa le-am bagat pe hol sau in debara ca sa nu le arunc si nici sa fiu nevoit sa le suport in incaperile in care stau mai mult.Am schimbat si corpurile de iluminat vechi,cu abajur inchis,cu unele care asigura ventilatie si deocamdata sunt multumit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum