Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

mini camera

ASZ12

Postări Recomandate

Salut ! cineva mi-a dat aceasta mini camera si nu stiu cum pot sa-i fac legaturile,este formata din doua module,cel cu senzorul de imagine si cel cu cei doi conectori, amandoua modulele sunt asezate unul in spatele celuilalt !

multumesc !

post-199011-0-55709900-1510202811_thumb.jpg

post-199011-0-89135900-1510202821_thumb.jpg

Link spre comentariu

Este destul de simplu. In poza 2 la mufa cu 4 pini dreapta jos, identifici cu ohm-metrul pinul de masa si plus, referinta condensatorul electrolitic stanga jos si ulterior iesirea video cu un osciloscop sau conectat direct la un monitor.

Link spre comentariu

am deconectat cele doua module si am observat ca pinul 1 si pinul 3,de la mufa cu 4 pini (citirea de la stanga la dreapta) sunt conectati impreuna,acum, am doua intrebari,la ce tensiune sa alimentez si pot lega iesirea pe un tv cu functia pe AV ?

post-199011-0-09113600-1510223201_thumb.jpg

Link spre comentariu

...am mai identificat (doar pe jumatate cred) un pin din conectorul respectiv care duce la un tranzistor SMD si pare a fi un regulator de tensiune,spun iarasi ..cred'' deoarece codurile SMD nu sunt valabile pentru toate componentele,dar daca este asa acesta ar fi ,,+''

Link spre comentariu

Daca ai o sursa de tensiune cu limitare de curent, atunci regleaza la 9v si 50-100 mA.

Daca intra in limitare, posibil sa nu fie ala plusul, desi cred ca l-ai identificat corect.

Editat de RJK
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

salut ! am reusit sa alimentez mini camera si am obtinut pe iesirea care cred ca este pt semnal video o tensiune de 1.9V !,c-am mult tinand seama de faptul ca o astfel de camera ofera la iesire o tensiune de 1Vvv (aprox 0.7V) !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări