GEO 53 BN Postat Noiembrie 13, 2017 Partajează Postat Noiembrie 13, 2017 Totuși, nu cred că putem compara nici pe departe senzația dată de un foc deschis, chiar și un șemineu, față de o așa-zisă ,,plasmă termică,,...... LIKE! Link spre comentariu
blazeu Postat Noiembrie 17, 2017 Partajează Postat Noiembrie 17, 2017 E practic un radiator mai de fițe....cu o temperatura a elementului radiant mai redusă.Atâta tot... Colegul Vali a pus puctul pe I !! Link spre comentariu
morocanosul Postat Noiembrie 17, 2017 Partajează Postat Noiembrie 17, 2017 Si eu sint convins ca nu-mi va spune adevarul. Doar l-am intrebat de ce nu-si instaleaza centrala pe gaz. Mi-a spus ca nu-i prea convine sa faca deranj in casa. Pe de alta parte nimanui nu-i place sa recunoasca,c-a dato-n bara, c-a ''rasolit-o''. Parca-l vad, umblind cu limba scoasa, sa-si cumpere lemne de foc. Aici ai dreptate,''deranjul'' nu va fi in casa ci doar in...portofel/card! Link spre comentariu
MLGore Postat Iunie 27, 2018 Partajează Postat Iunie 27, 2018 O metoda eficienta de încălzire cu energie electrică e pompa de căldură. Link spre comentariu
one Postat Iulie 16, 2018 Partajează Postat Iulie 16, 2018 (editat) Probabil va referiti la panourile radiante in infrarosu. Ma surprinde ca pe un forum de electronica nu comentati denumirea ignoranta si nu nominati cea corecta. Mai degraba numesc plasma o sticla de vin caci ajunge in plasma sanguina, decat o tabla de pus pe perete. Sau e reintoarcerea TV cu plasma ? Astea intr-adevar erau si termice. Eu am intalnit aceste panouri si va pot spune ca au sens in multe situatii chiar daca pentru o casa nu sunt cea mai eficienta solutie. In conditiile in care se doreste crearea senzatiei de caldura fara a incalzi tot spatiul, energia consumata va fi mai mica. Daca trebuie incalzita o camera in mod normal nefolosita, investitia in instalatia de incalzire, calorifer vor fi mai mari decat economia facuta in decursul anilor. In situatii izolate de exemplu intr-o sala de asteptare nu o sa montezi o centrala termica pe gaz, cu instalatiile de rigoare apa, gaz, revizii, daca ai deja electricitate. O sala de sedinte care trebuie incalzita rapid si care apoi pentru 2 zile ramane rece va consuma mai putin cu un panou radiant care va incalzi doar pe durata necesitatii. Destul de multi au case mai mari decat au nevoie si au multe camere nefolosite sau folosite doar pentru oaspeti. Intr-o casa la mare unde iarna nu sta nimeni sau in Sicilia unde temperaturile iarna sunt in jur de 15°C e mai ieftin sa incalzesti electric decat sa investesti in centrala termica unde doar pentru revizie dai 100 euro pe an. Considerati si ca radiatia va incalzi direct peretii si nu indirect. Pe termen scurt 1-2 ore va fi mult mai eficienta caci nu are nici un agent intermediar (apa, aer) si inertie mica. Pentru locuinte in Romania va fi o moda de prost gust care va trece asa cum am vazut la unii plafoane false precum la birouri, sau "spoturi" luminoase si asa mai departe, exceptand bineinteles cazurile justificate. Editat Iulie 16, 2018 de one Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 19, 2018 Partajează Postat Septembrie 19, 2018 (editat) Plasma e o stare a materiei. Nu dezvoltam, ca nu e forum de agricultura. Daca imi explica si mie cineva unde dracului e plasma aia in panourile radiante, o sa raman vesnic recunoscator. As aprecia daca cineva ar schimba titlul topicului. In alta ordine de idei, se pune problema gresit. In primul rand, exista o caracteristica a constructiei, care reprezinta in esenta dimensiunea de pierdere a energiei, in anumite conditii de temperatura, diferente de temperatura intre medii, etc. Odata cunoscuta aceasta valoare, totul se reduce la a compensa pierderile de energie, mai exact la care este energia in W necesara pentru a mentine temperatura aerului, a elementelor constructive, a pierderilor de aer, in W/grad. Valoarea asta e usor de calculat, si se exprima in W, J, whatever. Tot ce trebuie facut este sa lamurim care W e mai ieftin in Romania, ardere metan, ardere material lemnos, electric, pompa de caldura, etc. Facand abstractie de investitia initiala, cea mai ieftina varianta este pompa de caldura apa apa backed up de panouri solare pe circuitul de vaporizare, asta pentru cine are habar de masina frigorifica. Nici macar nu e loc de debate. Restul sunt medievale. Editat Septembrie 19, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
M.Adrian Postat Septembrie 19, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2018 (editat) Ca un necunoscator evident ca am dat denumirea vehiculata de vanzatori/producatori. https://www.emag.ro/plasma-termica-infrarosu-nano-innova-xle-3000-w-panou-radiant-sticla-electronic-negru-telecomanda-4-trepte-de-incalzire-innovaxle/pd/DPCB9YBBM/?X-Search-Id=7fa2051321e8a37a719a&X-Product-Id=13445972&X-Search-Page=1&X-Search-Position=0&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view , daca am calcat coada cuiva asta este. Editat Septembrie 19, 2018 de M.Adrian Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 19, 2018 Partajează Postat Septembrie 19, 2018 Plasma implica constructiv existenta unui gaz in structura aparatului, pentru inceput... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum