Petre Marian Postat Noiembrie 8, 2017 Partajează Postat Noiembrie 8, 2017 Bună ziua. Vreau sa fac un aparat de tăiat polistiren. Pentru ăsta am nevoie de un transformator care sa genereze curent pentru a înroși o rezistenta de nichelina cu lungimea de 1m . Problema este ca nu știu ce transformator sa cumpăr . Am probat cu un traf de 12v - 8.75A 105VA , și doar încălzește puțin dar nu îndeajuns cât sa topesc polistirenul.Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 8, 2017 Partajează Postat Noiembrie 8, 2017 Mai multe detalii .Ce diametru are rezistenta ? Link spre comentariu
Petre Marian Postat Noiembrie 8, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2017 0.5mm Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 8, 2017 Partajează Postat Noiembrie 8, 2017 Pune tensiunea pe lungimi din 10 in 10cm (90, 80, 70, 60....) si vezi unde se incalzeste cat doresti. Asa vezi in ce procent dintrun metru ajung 12v. Prin regula de 3 simple afli tensiunea necesara. Cu masurarea curentului e mai complicat fara aparat. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 8, 2017 Partajează Postat Noiembrie 8, 2017 Dacă vrei să tai pe lungimi mari (1m și peste), e posibil să ai nevoie de tensiuni de ordinul a 50-100V. Cum bine spunea colegul miticamy mai sus, poți afla asta doar prin tatonare, fiindcă la lungimi mari intervine și răcirea firului de către polistirenul tăiat și scade randamentul (viteza practic) de tăiere. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum