Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Calcul transformator ....

Petre Marian

Postări Recomandate

Bună ziua. Vreau sa fac un aparat de tăiat polistiren. Pentru ăsta am nevoie de un transformator care sa genereze curent pentru a înroși o rezistenta de nichelina cu lungimea de 1m .

Problema este ca nu știu ce transformator sa cumpăr . Am probat cu un traf de 12v - 8.75A 105VA , și doar încălzește puțin dar nu îndeajuns cât sa topesc polistirenul.Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Petre Marian

2

• validae

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Pune tensiunea pe lungimi din 10 in 10cm (90, 80, 70, 60....) si vezi unde se incalzeste cat doresti. Asa vezi in ce procent dintrun metru ajung 12v. Prin regula de 3 simple afli tensiunea necesara. Cu masurarea curentului e mai complicat fara aparat.

Link spre comentariu

Dacă vrei să tai pe lungimi mari (1m și peste), e posibil să ai nevoie de tensiuni de ordinul a 50-100V. Cum bine spunea colegul miticamy mai sus, poți afla asta doar prin tatonare, fiindcă la lungimi mari intervine și răcirea firului de către polistirenul tăiat și scade randamentul (viteza practic) de tăiere.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări