Mar Postat Noiembrie 8, 2017 Partajează Postat Noiembrie 8, 2017 De fiecare data cand compilez programul in MPLAB 8.70 imi scrie "__config has been deprecated for pic18F .USE directive CONFIG" Am utilizat directiva config si imi da eroare. Programul compileaza si funtioneaza pe PIC cu __CONFIG dar ma gindesc sa nu imi faca probleme pe viitor cand lucrez la un program mai mare. Va rog sa-mi spuneti daca pot sa rezolv aceasta problema. Multumesc Link spre comentariu
mars01 Postat Noiembrie 8, 2017 Partajează Postat Noiembrie 8, 2017 Compilarea se face de compilator. Mplab este doar un IDE. Probabil folosești compilatorul XC8. Folosește directiva: #pragma config xxx = yy Spre ex: #pragma config FOSC = INTIO67 Link spre comentariu
Mar Postat Noiembrie 8, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2017 Folosesc MPLAB 8.70 si programele le scriu in asm, nu cred ca este XC8. Dar inainte sa scriu pe forum am cautat pe forumul microchip si si ei spuneau sa inlocuesc __CONFIG cu CONFIG si va merge. La mine nu merge. Daca folosesc # pragma nu imi compileaza zice ca e eroare. Link spre comentariu
mars01 Postat Noiembrie 8, 2017 Partajează Postat Noiembrie 8, 2017 (editat) Salut, Nu am stiut ca programezi in ASM asa ca am presupus ce am crezut eu ca este mai probabil. Extras din manual: LE: am adaugat poze, forumul strica formatarea ... Si un exemplu: Editat Noiembrie 8, 2017 de mars01 Link spre comentariu
Mar Postat Noiembrie 9, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2017 Exact ce mi-ai trimis am facut si nu imi merge imi da eroare la compilare Link spre comentariu
mars01 Postat Noiembrie 9, 2017 Partajează Postat Noiembrie 9, 2017 Žncearcă sa faci acest lucru și în MPLABX 4.05 (free download). Link spre comentariu
Mar Postat Noiembrie 9, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2017 Se pare ca merge exact ca in exemplu pe care l-ai trimis, nu stiu ce greseam (nu mai conteaza) dar am rezolvat cu MPLAB 8.70. Pentru a seta bitul CPP2MX trebuia sa scriu CPP2MUX altfel da eroare Multumesc pentru ajutor. Link spre comentariu
mars01 Postat Noiembrie 9, 2017 Partajează Postat Noiembrie 9, 2017 Definitiile pentru acele alias-uri ale bitilor din registrii CONFIG se gasesc undeva la sfarsitul fisierului nume_uc.inc (de ex p18f452.inc). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum