Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum as putea sa invat meserie?

Postări Recomandate

Va salut, vreau sa discut despre o problema destul de generala in care se afla si altii banuiesc, dar...sa va dau exemplul meu . Am 23 ani, locuiesc in Bucuresti , si sunt pasionat de calculatoare si tot ce tine de acestea mai mult pe partea hardware decat software,pot sa spun ca stiu majoritatea lucrurilor de baza , adica e floare la ureche pentru mine sa asamblez/dezasamblez un calculator tip desktop cat si laptop, si sa le curat si la le schimb pasta termoconductoare, sau sa instalez un sistem de operare + drivere si ce mai doreste fiecare, dar astea sunt niste chestii relativ simple , eu vreau sa avansez sa fac si interventii pe placa de baza , adica reflow,reballing, sau schimbare condensatori sau inlocuire mufe...etc, cum pot invata aceasta meserie daca toti angajatorii spun "nu aplica la acest job daca nu ai experienta, sau daca nu ai mai lucrat in acest domeniu" , atunci cum sa invat de unul singur daca eu nu am echipamentul necesar , si nu are cine sa ma invete ? eu cred ca unii au impresia ca s-au nascut cu statia de lipit in mana , si stiau din nastere cum se face reballing , si daca le spun ca sunt deschis sa invat cat mai multe si vreau sa invat cat mai multe, ei tot spun, vrem om cu experienta, dar experienta aia cum se dobandeste? nu prin practica? , in fine, am vazut ca pe aceasta cale nu pot sa avansez, adica nu doreste nimeni sa invete alti oameni, si acum pun o intrebare celor care vor citii acest topic, se merita sa imi cumpar eu o statie de lipit si sa fac experimente pe componentele mele pana invat? voi avea sansa sa invat si singur ceeace imi doresc? banuiesc ca nu va fii usor dar...speranta moare ultima

Link spre comentariu

,,se merita sa imi cumpar eu o statie de lipit si sa fac experimente pe componentele mele pana invat? voi avea sansa sa invat si singur ceeace imi doresc? banuiesc ca nu va fii usor dar...speranta moare ultima ,,

..........................................................................................................

Da merita sa cumperi daca vrei sa inveti meserie , altfel nu se poate ! Ai o sansa enorma si anume internetul ... nu toata lumea a avut norocul asta !

Editat de romicap
Link spre comentariu

Va salut, vreau sa discut despre o problema destul de generala in care se afla si altii banuiesc, dar...sa va dau exemplul meu . Am 23 ani, locuiesc in Bucuresti , si sunt pasionat de calculatoare si tot ce tine de acestea mai mult pe partea hardware decat software,pot sa spun ca stiu majoritatea lucrurilor de baza , adica e floare la ureche pentru mine sa asamblez/dezasamblez un calculator tip desktop cat si laptop, si sa le curat si la le schimb pasta termoconductoare, sau sa instalez un sistem de operare + drivere si ce mai doreste fiecare, dar astea sunt niste chestii relativ simple , eu vreau sa avansez sa fac si interventii pe placa de baza , adica reflow,reballing, sau schimbare condensatori sau inlocuire mufe...etc, cum pot invata aceasta meserie daca toti angajatorii spun "nu aplica la acest job daca nu ai experienta, sau daca nu ai mai lucrat in acest domeniu" , atunci cum sa invat de unul singur daca eu nu am echipamentul necesar , si nu are cine sa ma invete ? eu cred ca unii au impresia ca s-au nascut cu statia de lipit in mana , si stiau din nastere cum se face reballing , si daca le spun ca sunt deschis sa invat cat mai multe si vreau sa invat cat mai multe, ei tot spun, vrem om cu experienta, dar experienta aia cum se dobandeste? nu prin practica? , in fine, am vazut ca pe aceasta cale nu pot sa avansez, adica nu doreste nimeni sa invete alti oameni, si acum pun o intrebare celor care vor citii acest topic, se merita sa imi cumpar eu o statie de lipit si sa fac experimente pe componentele mele pana invat? voi avea sansa sa invat si singur ceeace imi doresc? banuiesc ca nu va fii usor dar...speranta moare ultima

E cam de domeniul trecutului reballing/reflow-ul, iar de schimbat condensatori, nu mai e cazul, acestia solizi (polymer) care se folosesc in prezent nu mai necesita schimbare, expira moral placa de baza cu mult inainte sa cada ei.Daca in perioada 2007-2011 faceam reballing la 80-150 de placi de baza/an, in 2017 n-am mai avut nici un caz, clientul prefera upgrade, decat sa plateasca reballing la o placa devenita obsolete.Nu va veti castiga painea cu carpeli de vechituri, nu plateste nimeni 300 de lei ca sa repare un laptop mai slab de cinci ori decat unul care acum costa la magazin 1000 de lei cu garantie.A cam trecut vremea statiilor cu aer cald si a recuperarilor de componente pentru reutilizare.De schimbat o mufa, de inlocuit o panglica, o tastatura, etc mai merge, dar n-aveti nevoie de statii de lipit si consumabile scumpe pentru asta.

Concentrati-va pe software, Linux+Android+tot ce inseamna embedded(inclusiv "jucărele" gen Raspberry/Banana Pi/other single board computer)-acesta e viitorul-, apoi administrare servere si domenii, securitate (criptari+administrare credentiale+salvari de date criptate).

Link spre comentariu

Multumesc frumos pentru raspunsuri si pentru sfaturile bune pe care mi le-ati dat, nu ma asteptam sa primesc atatea raspunsuri asa ca voi incerca sa va raspund tuturor si o sa va spun povestea mea, in primul rand nu sunt din Bucuresti, in Bucuresti locuiesc de 4 ani, de fel eu sunt din Scornicesti judetul Olt , m-am nascut acolo si am crescut acolo la bunici pana la aproximativ 18 ani , totul a inceput de cand eram mic , inventam tot felul de chestii cu motorase si baterii, faceam ventilatoare, am facut o barca cu motor dintr-o sticla de suc de 2 litrii, si tot felul de chestii care imi treceau mie prin cap, asa am descoperit ca ma atrag lucrurile astea si voiam sa vad cum functioneaza orice chestie, orice dispozitiv (curiozitatea a fost pe primul loc sa vad cum functioneaza lucrurile, este valabila si in ziua de astazi), la vremea aceea nu aveam calculator, cand am primit prima data un calculator m-am "indragositit" de el , si am inceput sa descopar singur cate putin cum functioneaza , cu timpul , am primit o alta unitate putin mai performanta de la un unchi, am inceput sa mesteresc la ele, si am invatat toate componentele dintr-un calculator, dupa ce am mai crescut, am inceput sa invat sa bag un sistem de operare si tot ce trebuie, la un moment dat cand eram la scoala generala am ajuns sa am suficiente cunostinte de baza, incat diriginta mea ma chema sa rezolv calculatoarele cu care avea ea probleme si fiind multumita de mine , ma chema de fiecare data , cand prietenii au vazut ca ma pricep au inceput sa ma cheme cu totii sa le repar calculatoarele , evident...schimbam componente sau sisteme de operare , cam asa am inceput sa descopar ca imi place acest mediu de lucru, si ca ma atrag chestiile astea, mai departe nu am putut sa ma perfectionez pentru ca nu am avut cum, nu aveam nici resurse financiare atat de bune incat sa merg undeva sa invat mai mult, am facut liceul tot acolo la Scornicesti la profilul turism si alimentatie, dupa ce am terminat liceul am descoperit ca sunt fiul ploii, si ca nu ma pricep la nimic decat la chestiile pe care le-am invatat singur despre calculatoare, si timpul a trecut, si trece destul de repede , astfel ca am ajuns la 23 ani si nu am invatat sa fac mare lucru, momentan mai fac laptopuri si unitati desktop la oameni acasa, le curat de praf, bag sisteme de operare, inlocuiesc display-uri, si fac chestii de astea mai usoare, de cand stau in Bucuresti , am lucrat la cateva restaurante din obligatie ca sa zic asa...ca sa am si eu un ban in buzunar, astfel am ajuns sa imi urasc viata ca nu am ajuns sa fac ce imi place , si nici nu am putut sa ajung sa ma perfectionez in ce voiam eu, poate o sa ma judecati ca nu am facut facultate,bacul l-am luat, dar vazand cum merg lucurile la noi in romania, am decis sa nu fac facultate pentru ca este un timp pierdut, ca o fac degeaba si nu am unde sa ma angajez asa cum sunt multi altii care au facultate dar nu au unde sa munceasca, poate ca am gresit ca nu am facut o scoala sau facultate, si am luat niste decizii gresite, dar poate ca nu este prea tarziu, sunt inca tanar, momentan sunt in ceata, si nu stiu pe ce cale sa o iau sa va spun sincer

Link spre comentariu

Aceasta postare este o singura propozitie?

Dupa ce ai luat Bacalareatul? Rusine!!!

Halal tineret !!

Sa vedeti , fratilor, ce pensii incasam de la aceasta generatie actuala.

Vom incasa pensiile pe Facebook.

Adica esti on-line ...ai pensia....nu esti on line...nu ai pensia pe luna respectiva!!..

Cum a spus si Murphy:

_ Zambiti, maine va fi si mai rau!

Editat de PINTI
Link spre comentariu

O scoala postliceala de tehnicieni echipamente de calcul si retele v-ar oferi mediul potrivit pentru o buna dezvoltare profesionala, poate chiar mai bine decat o facultate, cel putin nu veti sta cu stress-ul examenelor/restantelor si nu prea exista materie de umplutura precum intr-o facultate, veti studia exact ce este necesar obtinerii unui certificat de competente profesionale, si apoi, acolo apare o emulatie speciala, colegii studiaza una-alta, trageti cu ochiul, invatati de la ei, profesorii mai lasa sa le scape un mic secret tehnic, etc. Dar trebuie pasiune si seriozitate, dorinta de a intelege, si respect pentru cei cu care intrati in contact, generozitate.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări