minel Postat Noiembrie 7, 2017 Partajează Postat Noiembrie 7, 2017 Va salut! Acest microctrl se poate scrie cu pickit2 si daca da se poate cotecta in soclu zif direct sau separat? Care sunt pinii necesari? Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 7, 2017 Partajează Postat Noiembrie 7, 2017 1. Există secțiune specială pentru PIC. Ar fi bine să postezi acolo. 2. Da, se poate scrie cu Pickit2. 3. Depinde ce clonă ai . Pickit2 original nu are soclu ZIF ( din câte știu eu ). Dacă totuși te referi la pinii µC atunci aceștia sunt , conform DS , 4 pentru Vpp, 6 pentru ICSPCLK, 7 pentru ICSPDAT și, desigur, 1 Vdd și 8 Vss. Link spre comentariu
minel Postat Noiembrie 8, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2017 Multumesc pt. raspuns! Am clona pickit2 ,nu stiu daca se poate conecta direct in soclu sau trebuie trase fire din el. Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Noiembrie 8, 2017 Partajează Postat Noiembrie 8, 2017 Daca are soclu ZIF mult mai posibil ca se poate, de obicei sunt 3-4 jumpere care trebuie pusi sau scosi in functie de ce PIC se vrea a fi connectat. Ar fi util o poza cu acea clona sa vedem cam care model este. Link spre comentariu
minel Postat Noiembrie 8, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2017 (editat) asemanator cu acesta numai ca eu am modulele suprapuse http://www.radioamator.ro/mp/read.php?m=39832&a=1 exista un singur jumper pe modulul cu soclu pt conectare separata a capsulei cu 28/40 pini fata de 18 pini Editat Noiembrie 8, 2017 de minel Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Noiembrie 8, 2017 Partajează Postat Noiembrie 8, 2017 (editat) Destul de ciudat din cate stiu PIC cu 18 pini are Vss/Vdd pe la mijloc si nu primul/ultimul pin la fel si cu 28/40. PIC12F675 ar fi compatibil la programare cu PIC-uri pe 14/20 pini. Vezi cu un multimetru daca ai Vdd (+5V) si Vss(Gnd) pe acel soclu ZIF pe primii pini. Sau cu un multimetru sa masori daca ai legatura cu pinii care trebuie la programare fata de acel conector cu 5pini. Pinii de programre sunt GP0,GP1,GP3,VDD,VSS. Daca nu este, atunci trebuie cu fire doar ca trebuie gasit configuratia de iesire pe acel conector de 5pini, normal ar trebuii sa fie exact cum are si Pickit2 original si anume VPP ( GP3) , VDD, VSS, DATA ( GP0), CLOCK (GP1) Editat Noiembrie 8, 2017 de Bandi Szasz Link spre comentariu
fratello Postat Noiembrie 8, 2017 Partajează Postat Noiembrie 8, 2017 Se poate folosi fara probleme ; am si eu asa ceva. Link spre comentariu
minel Postat Noiembrie 9, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2017 Se poate folosi fara probleme ; am si eu asa ceva. IMG_20171108_211542145.jpg spuneti-mi va rog pe ce pini il conectati Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Noiembrie 9, 2017 Partajează Postat Noiembrie 9, 2017 (editat) Puneti jumper-ul cum este in poza si asezati pic-ul unde este marcat soclul cu acea bulina rosie din mijloc, in dreptul lui scrie 8/14/20. PIC-ul find orientat catre maneta de blocare, deci primul pin vine exact in locasul care are marcajul (slot-ul nr 10. numarati de la menta) Editat Noiembrie 9, 2017 de Bandi Szasz Link spre comentariu
minel Postat Noiembrie 9, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2017 Mersi,acum am vazut in foto,al meu nu este marcat ,am folosit doar 18 pini iar la aceasta casula polaritatea este inversata fata de cea cu 8,cum ajung acasa fac proba. Link spre comentariu
catalin004 Postat Noiembrie 9, 2017 Partajează Postat Noiembrie 9, 2017 Puneti poza cu al dvs..... Link spre comentariu
fratello Postat Noiembrie 9, 2017 Partajează Postat Noiembrie 9, 2017 Multumesc, Bandi ! Corect ! Link spre comentariu
minel Postat Noiembrie 9, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2017 (editat) pff, ce chior sunt, am zis ca nu-i marcat si acum cand i-am facut poza am vazut... Editat Noiembrie 9, 2017 de minel Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum