sesebe Postat Noiembrie 22, 2017 Partajează Postat Noiembrie 22, 2017 Sharky, testul ala pe care-l face Leco in filmulet este fix pix. Care este curentul maxim de contact la releul din test? Dupa aspect as zice ca-i undeva pe la 20-30A la 24-48V. El face testul la 100V si curent de 100V/ (ESR condesator + rezistenta de contact releu)=100V/ (2*30mohm+10mohm)=100V / 0.7ohm =142.8A Ce legatura are curentul de 150A cu un releu ce decupleaza niste boxe? Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 22, 2017 Partajează Postat Noiembrie 22, 2017 Sharky, testul ala pe care-l face Leco in filmulet este fix pix. Care este curentul maxim de contact la releul din test? Dupa aspect as zice ca-i undeva pe la 20-30A la 24-48V. El face testul la 100V si curent de 100V/ (ESR condesator + rezistenta de contact releu)=100V/ (2*30mohm+10mohm)=100V / 0.7ohm =142.8A Ce legatura are curentul de 150A cu un releu ce decupleaza niste boxe? 70mOhm=0,07 Ohm Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 22, 2017 Partajează Postat Noiembrie 22, 2017 Exact domnu', ai dreptate! Deci nu 150A ci aproape1500A. Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 22, 2017 Partajează Postat Noiembrie 22, 2017 Nu e nici un fix pix. El arata clar ca nu e ok sa descarci un cond prin releu. Cine te pune sa faci asta nu stiu, dar macar stii ce se intampla. E un film binevenit, pt cei care nu au incercat asta. Totodata se vede cum decuplarea e fara scanteie datorita condului. Eu am scris deja despre asta. Poti lejer sa decuplezi cu un releu amarat cu contactele apropiate 50-60V care in mod normal la 30V face arc continuu. Ce ramane e sa gasesti un procedeu prin care sa nu cuplezi releul fara sa descarci condul inainte! Un exemplu e in schema mea, poate voi gasiti o varianta mai buna si mai simpla. Ar fi un exercitiu util. Nu asa se calculeaza curentul, aia e val de varf. Mai simplu e U*U*C/2 disipata in t=2*C*R. Dupa 2 constante de timp nu mai ramane mare lucru in condensatorul ala. R e rezistenta totala. Plus la ESR se adauga rezistenta de contact, care se cam ambaleaza termic, deci creste. Eu cam asa as calcula Pd in cazul ala. Oricum, ce conteaza, se vede clar ca nu e ok. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum