deagle_alin Postat Iunie 8, 2007 Partajează Postat Iunie 8, 2007 Sal, Am doua boxe electronica industriala HI-FI de 40W compresie si as vrea sa ii schimb difurile cu ceva de putere mai mare. Ele au fost folosite cam 22 ani pe un mag Kashtan-1 fara probleme, dar de cand ii dau cu ceva mai puternic la un dif de bass s-a rupt suspensia, am reparat-o dar mi-e frica sa nu se rupa iar. Ce difuri imi recomandati pe la 100- 120 RON ??D=300mmvas= 40L Link spre comentariu
catalin Postat Iulie 19, 2007 Partajează Postat Iulie 19, 2007 am chinuit si eu niste boxe asemantoare cu mai multe tipuri de difuzoare dar nu m-au satisfacut asa mult, inca mai am cutiile as vrea sa bag un hp-12s Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 19, 2007 Partajează Postat Iulie 19, 2007 decat sa le strici mai bine fa altele noi. Link spre comentariu
deagle_alin Postat Iulie 19, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2007 Pana la urma le las asa shi o sa mai pun un subwoofer pt bass mai profund.Kick am de la ele unu destul de frumos. Link spre comentariu
bradacalin Postat Iulie 19, 2007 Partajează Postat Iulie 19, 2007 decizie corecta ;) Link spre comentariu
Vizitator dronaleth Postat Iulie 20, 2007 Partajează Postat Iulie 20, 2007 si eu am o pereche modelu ala si am schimbat tot in ele in afara de cutie si leam facut in spate o gaura pt bass reflex...dif se joase ii un bluetech nu stiu exact modelu si mie imi place foartemult cum se aude Link spre comentariu
zal Postat Iulie 20, 2007 Partajează Postat Iulie 20, 2007 Ma mir ca zic unii de dif de bas din boxele astea ca nu-i multumeste. Cred ca aveti urechile chinuite. Am prieteni care si-au facut suburi cu difurile astea, mai ales ca redau joasele mai bine ca multe alte prostii din comert. Poate ca putere sa aveti ceva de reprosat, desi e suficienta intr-un apartament, nu trebuie sa asculte strada muzica. Pe cine intereseaza datele tehnice, poate sa citeasca aici: http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=19114 P.S. Se gasesc difuri din astea ca si cele de 25cm pe Maica Domnului. Link spre comentariu
CBI Postat Iulie 20, 2007 Partajează Postat Iulie 20, 2007 Confirm si eu ca fooost posesor ca sunau f frumos.Dar pb mare mediile si inaltele se duc cam usor,mai ales inaltele.Stiu ca am vorbit cu batranu' si mi-a zis cum ca astea de au fost in comert erau mai nasparlii,si ca cele reusite erau trimise la export.El a schimbat in garantie si tw si mediile de multe ori,pana s-au plictisit aia si l-au trimis la plimbare.Si au fost puse pe 'linie' ,A350-u,2x35w/4o.Basul intr-adevar suna frumos si destul de extins, dar au gd totusi.Nu prea au rezolutie(detaliu ,soundstage & bullshit :smt004 ).Suspensiile sunt f moi,deci exclusiv compresie,ce BR??Filtre scula,ord 2 pe fiecare,sarma de 1,1mm si conzi daia gri si mari cu 250v cu folie,mi se pare ca pe bas avea polarizati,dinaceia in tabla,ca erau mari(cui ii trebuie am schema cu valorile la conzi si bob masurate).Erau lucrate binisor,desi maj s-au crapat,de vreme,iar panoul din spate era cam subtire,nu stiu de ce l-or fi pus asa ,ca restul era pal de 22 cu fata dubla.Dat. eficintei mici nu faceau fata in spatii mari,mai ales deschise,midu si tw se parleau instant,nu erau ca acum sa se auda cum distorsioneaza si luai masuri.Cand sunau mai bine si te simteai bine,odata fass,se facea bezna.Basii daca nu se forteaza mai merg bine si acum,dar din pacate nu rezistau deloc la abuzuri si cu toate ca nu se ardeau,incepeau sa frece in intrefier,litzele,suportul.In concluzie nu dispuneau de materile ,adezivi rezistente la socuri si temperatura.Cam mari pt ce stiu sa faca,grele(basii aia aveau sasiu dintr-un fel de aliaj,era turnat, nu tabla presata,asemanator cu zamacu,ca abia il luia cu o mana),dar sunetul intradevar avea ceva calitate.Ce nu mi-a placut la ele ca au pus atzele alea tocate ca fono si nu le-ai prins si ei cumva,se faceau gramada in spatele basului.Oricum tot era mai bine ca la Unitre,cu fono-u pus in punga :toimonster: si filtre de ord 1 pt boxe de lautari,de 140w (adunati din toate difurile cred,ca basii aveau cel putin la jumatate)Cunosc multi care au incercat sa mai faca ceva din ele cu alte difuri,nici o reusita pana acum.Difurile chinezesti nici macar nu se apropie de sunetul acestora,chiar daca simulate sau param TS par bune.Partea de medii inalte se poate imbunatatii usor,dar joasele cu greu.Si daca exista ceva care s-ar potrivii,nu se merita,oricum trebuiesc facute compromisuri si sunt totusi batrane.Nu cred sa mai tina mult cutiile alea la presiune.Trebuiesc etansate oricum din nou prin interior,s-au crapat pe la colturi placile,s-a uscat lipiciu.Au rila de cauciu,daca ti s-a dezpit de membrana,lipeste-o cu ceva care nu e pe baza de diluant,acetona,merge si cu prenadez,dar trebuie putina atentie,ca se increteste cauciucul . Link spre comentariu
zal Postat Iulie 20, 2007 Partajează Postat Iulie 20, 2007 CBI Daca poti pune si schema cu filtrul, poate cine vrea sa schimbe difurile trebuie sa umble si la frecventele de taiere. Link spre comentariu
CBI Postat Iulie 20, 2007 Partajează Postat Iulie 20, 2007 Ca sa nu apara intrebari,schema filtrelor este reprodusa exact ca in foaia cu care venea cu boxele.Este aceeasi schema si pt boxele cu bas de 12" de 40w si pt acelea cu bas de 10",care aveau exact aceleasi difuri de medii inalte ,doar volumul de 27L in loc de 50L.Filtrele sunt pt 4 ohmi,cu Ft la 0,8k si la 5kTw ia semnal dupa C2,asa este si mie mi s-a parut putin ciudat,nu este greseala,asa sunt calculate probabilL1=L2=1,15mH sarma cu-em cu fi de 1,1mm pe mosor cu d=15mm si h=25mmL3=0,18mH sarma cu-em cu fi tot de 1,1mm pe mosor cu d=15mm si h=15mmL4=0,18m sarma cu-em cu fi de 0,7mm pe mosor de 15 cu 15mmC1=33uF(asta era polarizat,dar merge si asa ca e la masa).Oricum se face din combinatii de 2 nepolarizate f repede daca se pot masura.C2=10uF(asta era tot polarizat,au cam rasolit-o aici).Puneti pe acesta in serie obligtoriu nepol.)C3=4,4uF(2,2+2,2)C4=6,6uF(erau puse 3x2,2uF dar e mai bine cu 2x3,3uF)Este bine a se pune toti conzii nepolarizati,cu folie,tens de lucru macar de 100v dar merg si cu 63v ca sunt 40w totusi.Schema se mai poate 'peria' ,eu am facut-o ca in brosuraDaca sunt greseli pe undeva sa anuntati.Sunt facute la graba. Link spre comentariu
deagle_alin Postat Iulie 20, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2007 Ma mir ca zic unii de dif de bas din boxele astea ca nu-i multumeste. Cred ca aveti urechile chinuite. Am prieteni care si-au facut suburi cu difurile astea, mai ales ca redau joasele mai bine ca multe alte prostii din comert. Poate ca putere sa aveti ceva de reprosat, desi e suficienta intr-un apartament, nu trebuie sa asculte strada muzica.Pe cine intereseaza datele tehnice, poate sa citeasca aici:http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=19114P.S. Se gasesc difuri din astea ca si cele de 25cm pe Maica Domnului.Nu am zis ca nu imi place sunetul, au o calitate excelenta pe langa multe petarde din ziua de azi(ex.sony).Oricum m-am hotarat sa nu le fac nimic doar as vrea sa schimb un bass cu unul tot original :smt003 .Cam la care magazin de pe Maica Domnului se gasesc? cumva "ElectricsMan"? Link spre comentariu
zal Postat Iulie 21, 2007 Partajează Postat Iulie 21, 2007 Pe dreapta, sens Tei, la Global. Link spre comentariu
deagle_alin Postat Iulie 21, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2007 Thanks zal :drinkers: . Link spre comentariu
omu_negru Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 am si eu o pereche de E.I. Jazz (ca in poza dar nu is alea ) si as vrea sa le schimb difuzoarele de bas cu ceva nou si de putere mai mare (poate chiar si cele de medii). trebuie sa schimb si filtrele din ele? daca pun dif de bas de 8 ohmi impedanta boxei va fi tot de 8 ohmi? o sa am probleme mari cu sunetul din cauza dimensiunilor incintei? Link spre comentariu
q_acdc Postat Ianuarie 4, 2011 Partajează Postat Ianuarie 4, 2011 Incearca sa faci diferenta dintre incinta inchisa si cea deschisa.(si pe urma vezi daca se merita sa faci schimbarea) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum