Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Afisare temperatura ambientala pe monitor

yo9dl

Postări Recomandate

Ma poate ajuta cineva cu o schema prin intermediul careia sa pot citi temperatura (eventual si umiditatea) ambientala pe monitorul calculatorului? Interfata poate fi pe USB sau seriala, iar senzorul de temperatura ceva de genul DHT22/AM2302B.

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9dl

10

• deejay2k1

7

• costi002

3

• pop_ady44

2

Top autori în acest subiect

Sunt un pic derutat pentru ca nu stiu ce este un hiperterminal.

Practic orice solutie este buna daca ma ajuta sa citesc temperatura in camera in care se afla calculatorul (acesta va fi operat de la distanta si face parte dintr-un proiect mai amplu). Din pacate nu ma pricep la programare, dar realizarea practica nu este o problema daca am o schema si un program pentru pic/atmega.

Link spre comentariu

Multumesc pentru info, dar nu cred ca este solutia pe care o asteptam. Am nevoie de un termometru care sa transmita datele calculatorului la care este conectat fizic. Citirea de la distanta o fac cu TeamViewer.

Link spre comentariu

Ok, aveti proiecte comerciale pe care nu vreti sa le faceti publice. E de inteles, dar eu am cerut o schema pe care sa o pun in practica, altfel ma orientam spre bazar. Am deja alte alternative functionale dar, din anumite motive, vroiam sa integrez varianta solicitata.

Link spre comentariu

Windows 7, 32 biti.

Ma tem ca intrebarea ma depaseste - nu stiu ce sa spun despre formatul datelor si viteza de transmisie.

Vreau sa masor temperatura in camera, iar citirea sa o fac pe monitorul calculatorului, atat si nimic mai mult. O eroare de 1-2 grade este acceptabila.

Link spre comentariu

ok. deci un arduino nano, pe serial/usb (sau digispark daca vrei sa fie mic) + softul de windows

sau esp8266 daca ai wifi in zona si-l citesti pe interfata web ...

ce ai prefera?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări