yo9dl Postat Noiembrie 7, 2017 Partajează Postat Noiembrie 7, 2017 Ma poate ajuta cineva cu o schema prin intermediul careia sa pot citi temperatura (eventual si umiditatea) ambientala pe monitorul calculatorului? Interfata poate fi pe USB sau seriala, iar senzorul de temperatura ceva de genul DHT22/AM2302B. Multumesc. Link spre comentariu
costi002 Postat Noiembrie 7, 2017 Partajează Postat Noiembrie 7, 2017 Daca primesti datele in hiperterminal e ok? Am un program pentru un pic ce citeste 8 senzori de temp+umiditate si trimite valorile pe serial. Link spre comentariu
yo9dl Postat Noiembrie 8, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2017 Sunt un pic derutat pentru ca nu stiu ce este un hiperterminal. Practic orice solutie este buna daca ma ajuta sa citesc temperatura in camera in care se afla calculatorul (acesta va fi operat de la distanta si face parte dintr-un proiect mai amplu). Din pacate nu ma pricep la programare, dar realizarea practica nu este o problema daca am o schema si un program pentru pic/atmega. Link spre comentariu
costi002 Postat Noiembrie 8, 2017 Partajează Postat Noiembrie 8, 2017 Hiperterminal, este un program ce afiseaza ceea ce primeste pe un port serial in format text. Link spre comentariu
yo9dl Postat Noiembrie 8, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2017 Multumesc pentru info, dar nu cred ca este solutia pe care o asteptam. Am nevoie de un termometru care sa transmita datele calculatorului la care este conectat fizic. Citirea de la distanta o fac cu TeamViewer. Link spre comentariu
costi002 Postat Noiembrie 8, 2017 Partajează Postat Noiembrie 8, 2017 Pai asta era ideea, conectezi modulul la calculatorul pe care vei intra prin team viewer. Daca crezi ca te ajuta, sunt pe aici. Toate bune Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Noiembrie 8, 2017 Partajează Postat Noiembrie 8, 2017 Am niste stati meteo care citesti parametri cu un cablu USB Daca te intereseaza povestim. Link spre comentariu
yo9dl Postat Noiembrie 8, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2017 Ok, aveti proiecte comerciale pe care nu vreti sa le faceti publice. E de inteles, dar eu am cerut o schema pe care sa o pun in practica, altfel ma orientam spre bazar. Am deja alte alternative functionale dar, din anumite motive, vroiam sa integrez varianta solicitata. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Noiembrie 8, 2017 Partajează Postat Noiembrie 8, 2017 Nu este un proiect comercial. Este o simpla statie meteo ce are interfata usb . Link spre comentariu
deejay2k1 Postat Noiembrie 8, 2017 Partajează Postat Noiembrie 8, 2017 care este formatul datelor? .... si viteza de transmisie, versiunea de sistem de operare.... putem improviza ceva peste weekend Link spre comentariu
yo9dl Postat Noiembrie 8, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2017 Windows 7, 32 biti. Ma tem ca intrebarea ma depaseste - nu stiu ce sa spun despre formatul datelor si viteza de transmisie. Vreau sa masor temperatura in camera, iar citirea sa o fac pe monitorul calculatorului, atat si nimic mai mult. O eroare de 1-2 grade este acceptabila. Link spre comentariu
deejay2k1 Postat Noiembrie 8, 2017 Partajează Postat Noiembrie 8, 2017 ok. deci un arduino nano, pe serial/usb (sau digispark daca vrei sa fie mic) + softul de windows sau esp8266 daca ai wifi in zona si-l citesti pe interfata web ... ce ai prefera? Link spre comentariu
yo9dl Postat Noiembrie 9, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2017 Daca e dupa preferinte atunci sa fie arduino nano sau digispark si usb. Multumesc pentru interes. Link spre comentariu
deejay2k1 Postat Noiembrie 9, 2017 Partajează Postat Noiembrie 9, 2017 Versiunea 0.1Arduino_DHT22.zip Link spre comentariu
yo9dl Postat Noiembrie 9, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2017 Sunt placut surprins ca v-ati facut timp pentru aceasta aplicatie, asteptam perioada de weekend. Am comandat azi senzorul si un modul digispark, maine trebuie sa soseasca. Banuiesc ca legarea la Arduino se face ca aici http://cactus.io/hookups/sensors/temperature-humidity/dht22/hookup-arduino-to-dht22-temp-humidity-sensor Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum