Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Componente vintage


Postări Recomandate

Tranzistori cu Ge de AF produsi incepand cu 1961 in RP Ungara. In 1963 s-au introdus ASZ 1016-1018, si in 1967 AD 161-AD162.

Type Designator: OC1016

Material of transistor: Ge

Polarity: p-n-p

Maximum collector power dissipation (Pc), W: 5, (25 - with cooler)

Maximum collector-base voltage |Ucb|, V: 32

Maximum collector-emitter voltage |Uce|, V: 80

Maximum collector current |Ic max|, A: 10

Maximum temperature (Tj), °C: 75

Transition frequency (ft), MHz: 0.2

Package of OC1016 transistor: TO3

Link spre comentariu

Si eu am . Unii aveau partea inferioara din ceramica ... fet - uri excelente de RF . Caut ... si postez foto .

 

Confirm si eu ca am asa ceva , i-am abandonat (nu aruncat) fiindca la vremea aceea nu exista net-in RO , iar in cataloage-la carti ma refer , nu gaseam nimicuta despre ei.

 

Am avut si numai am, am facut o curatenie fortata, intr-o stare de nervi din cauza nevestei, si acum mie dor de ei.

Link spre comentariu

Erau foarte raspanditi in anii '70 -'80 , mai ales in radiouri de buzunar si casetofoane , ( mai ales ) fabricate in Hong - Kong . Ma rog , erau calitativi ... printre primele tranzistoare comerciale cu siliciu , terminale aurite etc . Dupa ei , a urmat generatia cu capsule metalice negre , cu baza disc si " cilindrul " decupat , cu fara plana pe care era inscriptia ... seriile 2SC si 2SA ... anterior fusesera si cu germaniu , capsula cilindrica argintie , fabricatie Matsushita si Mitsubishi . In fine ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Inscriptia de deasupra e de obicei prescurtarea unei denumiri a unei culori , e o codificare a factorului de amplificare . Yellow , green etc . Am gasit si care nu aveau nici o noima ... despre asta in alt post . Ca fapt divers , tranzistori foarte buni . Depaseau pe cei europeni , si viitoarele noastre productii .

Link spre comentariu

Inscriptia de deasupra e de obicei prescurtarea unei denumiri a unei culori , e o codificare a factorului de amplificare . Yellow , green etc . Am gasit si care nu aveau nici o noima ... despre asta in alt post . Ca fapt divers , tranzistori foarte buni . Depaseau pe cei europeni , si viitoarele noastre productii .

 

Banuiam eu ca sunt excelenti, foarte utila informatia despre modalitatea de marcare a factorului de amplificare, nu mi-ar fi trecut prin minte.

Link spre comentariu

Ma rog ... vorbim de tranzistori de acum 40 de ani . Intre timp , au aparut si produse mai performante . In eventualitatea unei folosiri mai pretentioase , eu fac o verificare a factorului de zgomot ... un preamplificator ecranat , cu factor mare de amplificare globala , pe prima pozitie plantez tranzistorul investigat . Schema e gandita ca primul etaj sa impuna microcurenti tranzistorului de test . De preferat prin lipire , nu soclu . Intrarea la masa , si un voltmetru cu sensibilitatea corespunzatoare conectat la iesire . Alimentez dupa ceva timp ( minute ) , sa se raceasca jonctiunile tranzistorului de test . Voltmetrul de c.a. , cu banda corespunzatoare ( macar 50 KHz ) , neaparat cu ac , iesirea fluctueaza neregulat , greu de vazut pe un digital . Eventual osciloscop , dar e cu " dar " . Totul alimentat din baterii , voltmetrul este un Meratronik V640 . Merge si osciloscop ... eu pun scopmetru , cu accu ... Fluke sau Tek . Se obtin concluzii interesante ... se pot face teste cu diferiti tranzistori , concluziile , repet , sant ( foarte ) interesante . Merge extins procedeul si la JFET - uri , nu numai la bipolari . La nevoie , modificat etajul in care este plantat tranzistorul ... sa se obtina curentii din schema unde va functiona . Se pot face sortari , imperecheri , probe de stabilitate , si altele . Masuratoarea se poate rafina , daca schema de aplicatie va functiona pe o frecventa fixa ... la iesire microvoltmetru selectiv de JF . E mai rar , dar cine vrea performanta , face si investitii . Nu se obtin valori absolute , de catalog , doar comparative . De fapt , asta conteaza . Se pot pastra tranzistori cunoscuti cu factor mic , drept " etalon " . In fine ...

 

P .S . - un microvoltmetru selectiv de JF , rusesc . Se mai poate folosi si nanovoltmetrul selectiv de JF produs de TESLA . Sau cel polonez , UNIPAN . Cine are bani , produse vestice !

 

http://zapadpribor.com/en/unipan-233/

 

2zipwzt.jpg

Editat de gauss
Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări