alcon Postat Noiembrie 6, 2017 Partajează Postat Noiembrie 6, 2017 Voi cand ati lucrat cu acest tip de tranzistori? Mai aveti in dotare? Link spre comentariu
alcon Postat Noiembrie 6, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2017 Imi spuneti si mie , de curiozitate va intreb , ce aparat este acela? Am gasit poza pe net si am fost surprins de marcarea in relef, am cautat si am aflat ca este vorba de un radio auto Berlin A 100-4, sunt si pe eBay. http://ebay.net.ua/catalog/show/131377905737/ Link spre comentariu
cmariuss Postat Noiembrie 7, 2017 Partajează Postat Noiembrie 7, 2017 Tranzistori cu Ge de AF produsi incepand cu 1961 in RP Ungara. In 1963 s-au introdus ASZ 1016-1018, si in 1967 AD 161-AD162. Type Designator: OC1016 Material of transistor: Ge Polarity: p-n-p Maximum collector power dissipation (Pc), W: 5, (25 - with cooler) Maximum collector-base voltage |Ucb|, V: 32 Maximum collector-emitter voltage |Uce|, V: 80 Maximum collector current |Ic max|, A: 10 Maximum temperature (Tj), °C: 75 Transition frequency (ft), MHz: 0.2 Package of OC1016 transistor: TO3 Link spre comentariu
alcon Postat Noiembrie 10, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2017 Ce parere aveti despre acesti tranzistori pe care eu ii numeam boabe de piper? Ati avut, mai aveti? Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 10, 2017 Partajează Postat Noiembrie 10, 2017 Si eu am . Unii aveau partea inferioara din ceramica ... fet - uri excelente de RF . Caut ... si postez foto . Link spre comentariu
surubarila Postat Noiembrie 10, 2017 Partajează Postat Noiembrie 10, 2017 Confirm si eu ca am asa ceva , i-am abandonat (nu aruncat) fiindca la vremea aceea nu exista net-in RO , iar in cataloage-la carti ma refer , nu gaseam nimicuta despre ei. Link spre comentariu
alcon Postat Noiembrie 11, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2017 Si eu am . Unii aveau partea inferioara din ceramica ... fet - uri excelente de RF . Caut ... si postez foto . Confirm si eu ca am asa ceva , i-am abandonat (nu aruncat) fiindca la vremea aceea nu exista net-in RO , iar in cataloage-la carti ma refer , nu gaseam nimicuta despre ei. Am avut si numai am, am facut o curatenie fortata, intr-o stare de nervi din cauza nevestei, si acum mie dor de ei. Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 11, 2017 Partajează Postat Noiembrie 11, 2017 (editat) Erau foarte raspanditi in anii '70 -'80 , mai ales in radiouri de buzunar si casetofoane , ( mai ales ) fabricate in Hong - Kong . Ma rog , erau calitativi ... printre primele tranzistoare comerciale cu siliciu , terminale aurite etc . Dupa ei , a urmat generatia cu capsule metalice negre , cu baza disc si " cilindrul " decupat , cu fara plana pe care era inscriptia ... seriile 2SC si 2SA ... anterior fusesera si cu germaniu , capsula cilindrica argintie , fabricatie Matsushita si Mitsubishi . In fine ... Editat Noiembrie 11, 2017 de gauss Link spre comentariu
lukeme Postat Noiembrie 11, 2017 Partajează Postat Noiembrie 11, 2017 Sunt de AF : S36999 NTE Equvilent NTE123AP NPN audio transistor Am si eu ceva in capsula aceea: ED1402, tot de AF. Link spre comentariu
alcon Postat Noiembrie 11, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2017 Da, si aceia erau frumosi. Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 11, 2017 Partajează Postat Noiembrie 11, 2017 Inscriptia de deasupra e de obicei prescurtarea unei denumiri a unei culori , e o codificare a factorului de amplificare . Yellow , green etc . Am gasit si care nu aveau nici o noima ... despre asta in alt post . Ca fapt divers , tranzistori foarte buni . Depaseau pe cei europeni , si viitoarele noastre productii . Link spre comentariu
alcon Postat Noiembrie 12, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2017 Inscriptia de deasupra e de obicei prescurtarea unei denumiri a unei culori , e o codificare a factorului de amplificare . Yellow , green etc . Am gasit si care nu aveau nici o noima ... despre asta in alt post . Ca fapt divers , tranzistori foarte buni . Depaseau pe cei europeni , si viitoarele noastre productii . Banuiam eu ca sunt excelenti, foarte utila informatia despre modalitatea de marcare a factorului de amplificare, nu mi-ar fi trecut prin minte. Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 12, 2017 Partajează Postat Noiembrie 12, 2017 (editat) Ma rog ... vorbim de tranzistori de acum 40 de ani . Intre timp , au aparut si produse mai performante . In eventualitatea unei folosiri mai pretentioase , eu fac o verificare a factorului de zgomot ... un preamplificator ecranat , cu factor mare de amplificare globala , pe prima pozitie plantez tranzistorul investigat . Schema e gandita ca primul etaj sa impuna microcurenti tranzistorului de test . De preferat prin lipire , nu soclu . Intrarea la masa , si un voltmetru cu sensibilitatea corespunzatoare conectat la iesire . Alimentez dupa ceva timp ( minute ) , sa se raceasca jonctiunile tranzistorului de test . Voltmetrul de c.a. , cu banda corespunzatoare ( macar 50 KHz ) , neaparat cu ac , iesirea fluctueaza neregulat , greu de vazut pe un digital . Eventual osciloscop , dar e cu " dar " . Totul alimentat din baterii , voltmetrul este un Meratronik V640 . Merge si osciloscop ... eu pun scopmetru , cu accu ... Fluke sau Tek . Se obtin concluzii interesante ... se pot face teste cu diferiti tranzistori , concluziile , repet , sant ( foarte ) interesante . Merge extins procedeul si la JFET - uri , nu numai la bipolari . La nevoie , modificat etajul in care este plantat tranzistorul ... sa se obtina curentii din schema unde va functiona . Se pot face sortari , imperecheri , probe de stabilitate , si altele . Masuratoarea se poate rafina , daca schema de aplicatie va functiona pe o frecventa fixa ... la iesire microvoltmetru selectiv de JF . E mai rar , dar cine vrea performanta , face si investitii . Nu se obtin valori absolute , de catalog , doar comparative . De fapt , asta conteaza . Se pot pastra tranzistori cunoscuti cu factor mic , drept " etalon " . In fine ... P .S . - un microvoltmetru selectiv de JF , rusesc . Se mai poate folosi si nanovoltmetrul selectiv de JF produs de TESLA . Sau cel polonez , UNIPAN . Cine are bani , produse vestice ! http://zapadpribor.com/en/unipan-233/ Editat Noiembrie 12, 2017 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate